wodnik napisał(a):Też jadę w lipcu. i tak sobie wymyśliłem po mapie
Do granicy ze SLO, potem drogą 438 do Mureck, następnie 433 i 229 do Ptuj, dalej już tradycyjnie
pozdrawiam
Witam
Też zastanawiam się nad tą trasą. Sprawdziłeś ją?
Przemek
hassanbey napisał(a):Dla wszystkich którzy będa jechac do Chorwacji przez Mureck - Lenart - Ptuj
Zalecam zatankowanie na stacji Gralla - Shell , paliwo w Autrii jest najlepsze na całej trasie. Ja po tankowaniu dojechałem do Murter i miałem jeszcze zapasu na 300km - leciałem Vectrą C Caravan + 5 osób +full bagażnik
Jakośc drogi alternatywnej na tym objeździe dobra. Nie sposób sie zgubic - jedynie w Lenart trzeba zrobic zygzak w centrum w prawo i od razu na światłach w lewo, a potem w Ptuj wyjechac na E 95 w kierunku Chorwacji
Pozdrawiam wszystkich którzy dopiero będa jechac
Powodzenia
boski napisał(a):Tak tylko w kwestii upewnienia się
E 95 od PTUJa nie jest "szybkiego ruchu objęte winietą"?
Jak wygląda ta tras to wiem (maj 2008) ale czy aby... na mapie na cestina.sl nie jest zaznaczona ale ten przedrostek E...
Szymszajner napisał(a):Witam wszystkich... W piątek o 22,00 wyjeżdżam do Chorwacji i mam w związku z tym pytanie: na którym zjeździe w Austrii muszę zjechać z autostrady żeby dojechać do Murecka? W pierwszej wersji miałem jechać przez Maribor ale zastanawiam się nad Mureckiem. Dzięki za odpowiedż.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi