Chris_M napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):I zapamiętaj , że jadąc drogą od Ptuj do Macelj nie potrzebujesz winiety.
Nie tylko od Ptuj do Macelj, ale cała droga z Mariboru do Macelj jest w dalszym ciągu bezpłatna!
marekmb1 napisał(a):czy mógłby Ktoś opisać trazę z GRAZ do Zagrzebia w ten sposób aby ominąć Słoweńskie płatne drogi ???
woojtekg napisał(a):http://www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/dyn/controller/ItiWGPerformPage?ie=utf-8&reinit=1&strStartCityCountry=1741&strStartAddress=&strStartMerged=szombathly&strDestCityCountry=1752&strDestAddress=&strDestMerged=Gorican&image2.x=43&image2.y=5#
byłem pewien, że ta droga w Słoweni jest bez winet, ale Michelin każe kupić winietę - bład programu, czy trzeba rzeczywiście płacić ?
ewa-irena napisał(a):Też wczoraj wróciłam . Do Chorwacji zjeżdżałam z autostrady w Austrii na Geersdorf , potem Mureck , w Słowenii Trate - Lenart - Ptuj . Droga , jak pisze poprzednik spokojna , i zero nerwów , że jadąc w kierunku na Maribor można przy rondzie coś sknocić i pojechać nie tak . Z powrotem też tak jechaliśmy . Polecam każdemu .
Pozdrawiam - Ewa
tulipek napisał(a):.....jechałam pierwszą opcją, przez Lenart i Ptuj. (w Ptuj nocowałam)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi