Witam
Wróciłem dzisiaj rano przejechałem obie trasy przez Lenart i przez centrum Mariboru. Jadąc do CRO w sobotę 11 lipca droga przez Lenart była całkiem pusta pare aut głównie Austriacy. Drobna uwaga na rondzie w Pesnicy skręcamy nie w trzeci a w czwarty zjazd. Przejazd przez Lenart i Ptuj bez problemu. Kłopoty zaczęły się po powrocie za Ptujem na jedynkę potworny korek okazało się, że zaoszczędziłem nie tylko 35 E ale także ok 1,5 godziny czasu rozmawiałem z Austriakiem ktory wpuścił mnie na jedynkę kotek zaczął się już w Mariborze! Wracałem przez centrum Mariboru wczoraj o 22.30 wjechałem do miasta zgodnie z opisanym na forum wariantem, w zasadzie nie można się pomylić droga jest prosta z 2 zakrętami i trzecim na rondo, ważne by nie dać się skusić nachalnym drogowskazom na hytrą. W samym mieście już blisko ronda jeden patrol policji nie zauważyłem radaru. Po wjechaniu na autostradę w Austrii okazało się że ..... wjechałem dokładnie za Czechem za którym jechałem przed Mariborem!!! Tak więc zakup winiety w żadnym wypadku nie skraca czasu przejazdu przez Slowenię! Ba nawet może go bardzo poważnie wydłużyć!!!
Pozdrawiam