Zibuś napisał(a):torkemada napisał(a):Kto wie gdzie można kupić winiety w Słoweni. Wjazd z Austri z Gratzu. Dzięki za propozycje "objazdu" ale nie mam ochoty błądzić po nocy (jestem wygodny).
I rozrzutny
A bo ja jestem Poznaniak
Zibuś napisał(a):torkemada napisał(a):Kto wie gdzie można kupić winiety w Słoweni. Wjazd z Austri z Gratzu. Dzięki za propozycje "objazdu" ale nie mam ochoty błądzić po nocy (jestem wygodny).
I rozrzutny
Janusz Bajcer napisał(a):torkemada napisał(a):Kto wie gdzie można kupić winiety w Słoweni. Wjazd z Austri z Gratzu. Dzięki za propozycje "objazdu" ale nie mam ochoty błądzić po nocy (jestem wygodny).
Winietę na przejazd drogami A i H po Słowenii kupisz w Słowenii
A dokładniej na przejściu granicznym w Sentilj
torkemada napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):torkemada napisał(a):Kto wie gdzie można kupić winiety w Słoweni. Wjazd z Austri z Gratzu. Dzięki za propozycje "objazdu" ale nie mam ochoty błądzić po nocy (jestem wygodny).
Winietę na przejazd drogami A i H po Słowenii kupisz w Słowenii
A dokładniej na przejściu granicznym w Sentilj
Dzięki za informacje. dotej pory podróżowałem rowerem (nie do Chorwacji) więc winiety mnie nie interesowały. Co to za korek?
tulipek napisał(a):to jak z tymi winietami w Slowenii?
jade na okolo 10 dni do Chorwacji.
Czy najkrotsza winieta to ta polroczna ? nie ma jakis dwutygodniowek?
nawet jak 35 euro to przy dzisiejszym kursie chyba warto tyle dac i jechac szybko prosta droga niz omijac autostrade, ?
niektorzy radza jak ja omijac ale czy warto ? czy omijacie ja ze wzgledu na oszczednosc pieniedzy ? (tracac przy tym chyba duzo czasu?
tulipek napisał(a):to jak z tymi winietami w Slowenii?
nawet jak 35 euro to przy dzisiejszym kursie chyba warto tyle dac i jechac szybko prosta droga niz omijac autostrade, ?
niektorzy radza jak ja omijac ale czy warto ? czy omijacie ja ze wzgledu na oszczednosc pieniedzy ? (tracac przy tym chyba duzo czasu?
Janusz Bajcer napisał(a):tulipek napisał(a):to jak z tymi winietami w Slowenii?
No widzę , że "tulipek" nie przeczytał tematu , wałkowane do znudzenia: właśnie dlatego , że nie ma dwutygodniówek , ci co jadą tylko (tam i z powrotem) ok. 60 km autostradą nie chcą płacić 35 euro i szukają dróg alternatywnych i nie ma co się im dziwić.
A Ty jak chcesz taki krótki odcinek jechać autostradą za 35 euro , to też nie ma co się dziwić.
Ps. Przypominam "tulipkowi" i innym , że w regulaminie jest punkt , aby pisząc posty -
używać polskich literek
tulipek napisał(a):przepraszam . pierwszy raz spotkałam się z obowiązkiem pisania używając polskich liter
dziękuje za odpowiedź, jak to tylko 60 km to rzeczywiście za 35 Euro to strasznie drogo. Ale chcą zarobić na turystach
kafur napisał(a):Witam wczoraj wracałem z Cro....od granicy do Ptuj wiadomo dalej na Placar i wszystkie wioski aż do Lenart następnie na rondzie w Mariborze pierwsza w prawo dalej na Pesnica,Sentilj,Spielfeld pod wiaduktem prosto przez granice i na Graz.Policje też widziałem ale nie byli zbytnio zainteresowani.
macmar napisał(a):To w końcu jak to jest z tym rondem???
Z drogi 437 (od granicy) na rondzie dostanę się na drogę nr 3 na Lenart?
Bo chyba wielkie zamieszanie powstało, że ktoś już tam jechał i dostać się na drogę nr 3 z ronda nie można...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi