Piro, ja informacji nie wymyślam i nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Wszystko wzięte z mapki Słoweńskiego zarządcy dróg, a wnioski wyprowadziłem z legendy pod mapką
http://www.cestnina.si/doc/karta%20-%20 ... %20SLO.pdf
piro napisał(a):pablo2222 napisał(a):No nie. Ktoś tu chyba wprowadza forumowiczów w błąd!! Od ronda przed Mariborem do Lenart jest to droga nie płatna. Na Twojej mapie jest zaznaczona jako płatna. Wzdłuż autostrady od granicy austriackiej do ronda leci stara niepłatna droga. Ja tak pojadę. Niech ktos potwierdzi moje informacje.
Pozdrawiam
Po cholerę się pchać do tego Mariboru?
Droga autostradą przez Gratz ,też jest na zasadzie "wstapił do piekieł po drodze mu było"
Sam wprowadzasz zamieszanie , my staramy się wyznaczyć optymalną trasę przejazdu .
a nie lepiej by bylo jechac MURECK , dalej LENART PTUJ ... ? moja mapka mi to pokazala....piro napisał(a):Masz rację "piro" - nie dajmy się Słoweńcom strzyc jak barany
Juz opracowałem trasę , odbijam przed GRAZ na LIZ i dalej drogą nr 66 przekraczam granice w BAD RADKENSBURG/GORNIJA RADGONA dalej na LENART i PTUJ .
Oszczedzam ok 65 km , mniej wydam na paliwko i "takiego wała" jak im zapłacę.
Myslę ze czasowo wyjdzie podobnie , bo w Mriborze zawsze się duzo traciło choćby na swiatłach sojąc
Wyjazd za 5 godzin.
Niegłupia alternatywa,chyba na powrocie tak pojadę. Nie mam zamiaru płacić 35Epiro napisał(a):Masz rację "piro" - nie dajmy się Słoweńcom strzyc jak barany
Juz opracowałem trasę , odbijam przed GRAZ na LIZ i dalej drogą nr 66 przekraczam granice w BAD RADKENSBURG/GORNIJA RADGONA dalej na LENART i PTUJ .
Myslę ze czasowo wyjdzie podobnie , bo w Mriborze zawsze się duzo traciło choćby na swiatłach sojąc
Wyjazd za 5 godzin.
pingwinek napisał(a):a nie lepiej by bylo jechac MURECK , dalej LENART PTUJ ... ? moja mapka mi to pokazala....piro napisał(a):Masz rację "piro" - nie dajmy się Słoweńcom strzyc jak barany
Wyjazd za 5 godzin.
asia2 napisał(a):Też jadę do Makarskiej Wyjeżdżamy 15 sierpnia. Zależy mi głównie na tym, żeby droga byla jak najszybsza i przyjemna (ładne widoki). Mój chlopak jedzie pierwszy raz do Chorwacji, w ogóle pierwszy raz na odpoczynek za granicą własnym autem i chciałabym, żeby nawet ta podróż była dla niego jakąś atrakcją Ja byłam w Chorwacji raz, ale autokarem parę lat temu i nawet nie wiem którędy wtedy jechałam. Pamiętam tylko widok za oknem po przebudzeniu - to były już chyba góry i tunele w Chorwacji...
Napiszcie proszę którą drogę polecacie jeśli chodzi o "wizualne atrakcje"
pingwinek napisał(a):a nie lepiej by bylo jechac MURECK , dalej LENART PTUJ ... ? moja mapka mi to pokazala....piro napisał(a):Masz rację "piro" - nie dajmy się Słoweńcom strzyc jak barany
Wyjazd za 5 godzin.
ja pozostane jednak na kieruku lenart , ptuj... ale dzieki za podp.!Janusz Bajcer napisał(a):Jak się boicie tego odcinka od Ptuj do granicy chorwackiej - "chytry" czy nie
to z trasy zaproponowanej przez PIRO z Gornej Radgoni możecie pojechać przez Słowenię do Ormoz i wjechać do Chorwacji na autostradę A4 w okolicach Varaždinu - któregoś roku tak jechałem i była to całkiem dobra droga.
Janusz Bajcer napisał(a):Jak się boicie tego odcinka od Ptuj do granicy chorwackiej - "chytry" czy nie
to z trasy zaproponowanej przez PIRO z Gornej Radgoni możecie pojechać przez Słowenię do Ormoz i wjechać do Chorwacji na autostradę A4 w okolicach Varaždinu - któregoś roku tak jechałem i była to całkiem dobra droga.
piro napisał(a):Masz rację "piro" - nie dajmy się Słoweńcom strzyc jak barany
Wyjazd za 5 godzin.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi