kokos0 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
A do jadącym do Sukosanu też zalecane jest nie płacenie 35 euro[/url]
Co miałeś z tą odpowiedzią na myśli właśnie się tam wybieram w lipcu
mad napisał(a):Witam
Nie wiem czy ktoś o tym pisał wcześniej ponieważ nie śledziłem od początku tego wątku.
Mówią czasami, że Polak potrafi:d
Mam "pomysła:d" może głupi ale da sie zrobić, trzeba byłoby tylko troche zaufania do innych, no ale tutaj to raczej wiekszość darzy siebie zaufaniem.
Słuchajcie a jakby tak jedna osoba jadąca po wprowadzeniu tych winietek przykleiła to na szybę ale poprzez np. na taśme przezroczystą (taka tasme dało by się odkleić i nakleić jeszcze raz:d) a później na forum np. mogła sprzedać taką winietke? ważność jej to 6miechów.
Co o tym myślicie? głupie co:D:D:D:D:D
Szczerze mówiąc to pewnie jak będę jechał w lipcu to strace te 35E, wypad bedzie kosztował min. 1000E to czym jest te 35E (tak pewno wiekszość podchodzi , ale z drugiej strony to zawsze o 35E wiecej do wydania na miejscu:D)
Ale może ktoś się pokusi na ten pomysł i zda relacje jak to wyglada.
Pozdrawiam.
A tak swoja drogą, to wiecie co faktycznie Chorwacja uzależnia, nie myślałem o niej prawie w ogóle, ostatnio poczytałem was i zatęskniłem tak że za wszelką cenę szukam argumentów w domu żeby tylko pojechać:D (byłem we Włoszech, ale to nie to:()
jdubowski napisał(a):kokos0 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
W linku który podał Kokos0 jest opis jak ominąć odcinek autostrady między granicą austriacko-słoweńską a rondem przed Mariborem.
Nie zauważają tam problemu H2 w zamym Mariborze.
kokos0 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
maar napisał(a):Dzisiaj rozmawiałem z kierowcą chorwackim, który przyjechał do nas po towar, o tych winietach.
Powiedział mi, że w ubiegłym tygodniu rozmawiał z policjantem słoweńskim i ten mu powiedział, że z tymi winietami nic do końca nie wiadomo. Nie wiadomo czy na pewno od 1 lipca i czy nie będzie winiet krótszych.
Widać, że bałagan dokładnie taki sam jak u nas. Do 30 czerwca nikt konkretnie nie będzie wiedział co i jak.
Dziekan napisał(a):maar napisał(a):Dzisiaj rozmawiałem z kierowcą chorwackim, który przyjechał do nas po towar, o tych winietach.
Powiedział mi, że w ubiegłym tygodniu rozmawiał z policjantem słoweńskim i ten mu powiedział, że z tymi winietami nic do końca nie wiadomo. Nie wiadomo czy na pewno od 1 lipca i czy nie będzie winiet krótszych.
Widać, że bałagan dokładnie taki sam jak u nas. Do 30 czerwca nikt konkretnie nie będzie wiedział co i jak.
Wczoraj napisałem e-mail'a do zarzadu słoweńskich autostrad z zapytaniem, czy napewno jazda po Hitra Cesta biegnącej już bezpośrednio przez Maribor też będzie wymagać winiety.
Odpowiedzieli że jak oczywiście jak najbardziej - od pętli "Šentilj" przez całą drogę H2 do Gruškovje, z wyłączeniem chyba samego ronda przed Mariborem (bo niewiem po co rozbili na dwa podpunkty):
At 1 th of July 2008 the use of vignettes will be mandatory for the following sections on the way from Šentilj to Gruškovje:E59 Šentilj - Pesnica
H2 Pesnica - Slivnica.
Pytałem również o przybliżony termin wprowadzenia winiet na krótszy okres czasu np.10 dniowych - w najbliższym czasie nie będzie takowych.
Podaję linka do całej odpowiedzi (in english): http://croatian.eu.interia.pl/slo.txt piszą tam m.in. jakie odcinki będą podlegały opłatom w 2009
jdubowski napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Na stronie jest pokazany objazd autostrady i chytrej cesty dla jadących przez Maribor w kierunku na Zagrzeb
Objazd autostrady. Co do chytrej cesty to sugestii tam brak.
Pałasz napisał(a):Dziekan napisał(a):maar napisał(a):Dzisiaj rozmawiałem z kierowcą chorwackim, który przyjechał do nas po towar, o tych winietach.
Wczoraj napisałem e-mail'a do zarzadu słoweńskich autostrad z zapytaniem, czy napewno jazda po Hitra Cesta biegnącej już bezpośrednio przez Maribor też będzie wymagać winiety.
Odpowiedzieli że jak oczywiście jak najbardziej - od pętli "Šentilj" przez całą drogę H2 do Gruškovje, z wyłączeniem chyba samego ronda przed Mariborem (bo niewiem po co rozbili na dwa podpunkty):
At 1 th of July 2008 the use of vignettes will be mandatory for the following sections on the way from Šentilj to Gruškovje:E59 Šentilj - Pesnica
H2 Pesnica - Slivnica.
Pytałem również o przybliżony termin wprowadzenia winiet na krótszy okres czasu np.10 dniowych - w najbliższym czasie nie będzie takowych.
Podaję linka do całej odpowiedzi (in english): http://croatian.eu.interia.pl/slo.txt piszą tam m.in. jakie odcinki będą podlegały opłatom w 2009
Napisali, że wysyłają Ci mapę z zaznaczonymi odcinkami płatnymi - mógłbyś zamieścić ją na forum lub/i wysłać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi