Lechoo napisał(a):To tylko w tym serwisie tak jest czy to jakieś ogólne zasady ?
Wygląda na to że ogólne, ale dotyczy tylko Słowenii. Jeśli chodzi o Austrię to możesz spokojnie wcześniej kupić.
dids76 napisał(a):Lechoo napisał(a):To tylko w tym serwisie tak jest czy to jakieś ogólne zasady ?
Wygląda na to że ogólne, ale dotyczy tylko Słowenii. Jeśli chodzi o Austrię to możesz spokojnie wcześniej kupić.
Yearly vignette for the current year is valid from 1 December of the previous year to 31 January of the next year (total of 14 months).
Half-year vignette is valid for six months following the day of its purchase, or, if there is no such day in the sixth month, until the end of the last day of the sixth month.
Monthly vignette is valid from the date of purchase until the end of the day with the same number one month after purchase, or, if there is no such day in the following month, until the end of the last day of the month.
Weekly vignette is valid for seven consecutive days from the date specified by the user upon purchase.
_NeroN_ napisał(a):Chciałem uściślić czy aby na pewno dobrze myślę. Do tej pory jeździłem tak (znaczy w zeszłym roku jakoś inaczej bo w okolicach Ptuj właśnie most oddali i małe zamieszanie było).
_NeroN_ napisał(a):Chciałem uściślić czy aby na pewno dobrze myślę. Do tej pory jeździłem tak (znaczy w zeszłym roku jakoś inaczej bo w okolicach Ptuj właśnie most oddali i małe zamieszanie było).
1)
Wlatując z A do tej pory zawsze stawałem tam na stacji w Słowenii, tankowanie etc. pierwszy zjazd za stacją i dookoła autostrady z powrotem do PL to samo wjazd na autostradę pod sam koniec autostrady (naprzeciw siebie), tankowanie i dalej przez A powrót. Jakieś 1,5km - czy ten odcinek wymaga winiety czy nie ?
goo.gl/maps/Y6goK
2) W okolicach Ptuj ten fragment jest bezpłatny, tak ?
goo.gl/maps/lkR3u
_NeroN_ napisał(a):Tyle że ja LPG a w A z nim ciężko a w SLO na tych stacjach jest. Poza tym zawsze to te kilka km więcej autostradą i znam już tą drogę, ja zjeżdżałem za stacją w prawo i potem wzdłuż autostrady aż do Ptuj, nie przez Mureck.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi