Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 18.10.2013 11:56

FUX napisał(a):Dzisiaj przez przypadek wpadło w rękę.
Może komuś się przyda.

http://www.odklejka.pl

Super sprawa. Ja do tej pory, przed naklejeniem winiety na szybę, przyklejałam ją na sweterek :D Potem schodzi bez trudu.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 24.10.2013 21:19

Może komuś się przyda.

kurcze chyba muszę kupić bo u mnie na przedniej szybie to już chyba w sumie jakieś 7 winietek + naklejka z nr rejestracyjnym, a skrobać mi się tego nie chce, ciekawe czy cena zestawu służy do usunięcia jednej winiety(naklejki) czy opakowanie starcza na większą ilość, ale chyba na 1 szt się skusze zobaczyć jak to działa
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.10.2013 21:22

barti75 napisał(a):
Może komuś się przyda.

kurcze chyba muszę kupić bo u mnie na przedniej szybie to już chyba w sumie jakieś 7 winietek + naklejka z nr rejestracyjnym, a skrobać mi się tego nie chce, ciekawe czy cena zestawu służy do usunięcia jednej winiety(naklejki) czy opakowanie starcza na większą ilość, ale chyba na 1 szt się skusze zobaczyć jak to działa

u mnie z szyby odklejają się po podważeniu paznokciem
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.10.2013 21:32

Są preparaty w sprayu które też spoko działają. Ja używam tego samego co do żywicy na karoserii. A ta po cro zawsze sie pojawia :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 25.10.2013 09:09

Moim sprawdzonym sposobem na naklejki te od wewnątrz szyby jest nasączona szmatka ,gaza lub coś podobnego w benzynie ekstrakcyjnej,może też być rozpuszczalnik lub to coś do paznokci ale strasznie klepią.
Nacieramy naklejkę tak dość intensywnie żeby z niej ściekało i samiutka odpada.
Ważne co by podłożyć coś na deskę rozdzielczą co by nic tam nie skapnęło bo czort wie czy nie odbarwi.

I przypomniało mi się ,najlepiej jest naklejać bez mycia i dociskania wtedy tak jak napisał kolega powyżej
o paznokciu :smo:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 25.10.2013 09:43

Trochę nafty i po kłopocie 8)
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 25.10.2013 19:28

barti75 napisał(a):
Może komuś się przyda.

Czołem. Kolego Barti. Dobrze by było, żebyś usunął wszystkie stare winiety przed ponownym wypadem za granicę. Możesz zaliczyć mandat. :( Wiem, że czescy policajty na to zwracają baczną uwagę.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.10.2013 19:50

hatatitla napisał(a): :( Wiem, że czescy policajty na to zwracają baczną uwagę.

Austriaccy też :wink:
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 25.10.2013 20:32

Boian, a czym usuwasz zywice z karoserii?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.10.2013 20:57

Rosinmi napisał(a):Boian, a czym usuwasz zywice z karoserii?

Bojan to jest dyrektorem Chorwackiego Ośrodka Informacji Turystycznej w Warszawie. :lol: :lol:
A nie pamietam teraz nazwy, mam to w samochodzie, rano jak wróce z pracy to lukne i zapodam. To płyn w atomizerze, trzeba troche popsikać, poczekac i zetrzeć miękką szmatką. Potem umyć wodą.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.10.2013 21:38

_Ewa_ napisał(a):
Bocian napisał(a): rano jak wróce z pracy to lukne i zapodam.

a Ty tu znów za nasze/ich :D

A pewnie :) Płaćta :mrgreen:
Idę na projekcję :)
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 26.10.2013 22:50

hatatitla napisał(a):Czołem. Kolego Barti. Dobrze by było, żebyś usunął wszystkie stare winiety przed ponownym wypadem za granicę. Możesz zaliczyć mandat. :( Wiem, że czescy policajty na to zwracają baczną uwagę.

dids76 napisał(a):
hatatitla napisał(a): :( Wiem, że czescy policajty na to zwracają baczną uwagę.

Austriaccy też :wink:

no macie racje, ale kiedyś zdarzyło mi się usuwać czyt. skrobać naklejkę z nr rejestracyjnym tyle co ja słów na h, k, i innych użyłem to, aż żona się dziwiła że mi to przez gardło przeszło :D w końcu to jej fura była i po tej traumie nie chce mi się za to zabrać, wiem że za to może być mandat, pepików to mam gdzieś bo tamtędy nie jeżdżę gorzej z Austrią, słowacką mam jedną z zeszłego roku, się chciało jechać na sylwka to się ma, 4 austriackie i 2 słoweńskie więc trochę skrobania mam dlatego zamówiłem ten wynalazek , tym bardziej że są już obiecane ferie zimowe w Kitzbühel i znowu mi jakaś nakleja na szybę dojdzie a jak germańcy wprowadzą swoje winiety od 2014 dla obcokrajowców to będą 2 dodatkowe
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.10.2013 10:58

Bocian napisał(a):
Rosinmi napisał(a):Boian, a czym usuwasz zywice z karoserii?

Bojan to jest dyrektorem Chorwackiego Ośrodka Informacji Turystycznej w Warszawie. :lol: :lol:
A nie pamietam teraz nazwy, mam to w samochodzie, rano jak wróce z pracy to lukne i zapodam. To płyn w atomizerze, trzeba troche popsikać, poczekac i zetrzeć miękką szmatką. Potem umyć wodą.

Takie coś to jest.
http://sklep.hojo.pl/pl/p/Starwax-Treff ... amiacz/175
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 31.10.2013 15:47

Witam. może ktos wiecej tu to rozumie.
http://www.dars.si/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.10.2013 16:49

DamianM napisał(a):Witam. może ktos wiecej tu to rozumie.
http://www.dars.si/

Ale co konkretnie :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 170
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone