Myślę, że tylko samochody F1 są niższi niż 1,3 m.
Dlatego Slowenia dostała wyścigi GP Slowenia F1.
mariuszula napisał(a):No ja wolę się nie prosić od odstąpienia od "pokuty" w Czechach, choć rok temu z Liberca jechałem bez niej ok 40 km.Dalszą drogę na południe szosą.Było przyjemnie.
proponuję przed podjęciem ryzyka jazdy bez opłat sprawdzić jaki jest koszt mandatu za brak.Oj zaboli.
bzyq74 napisał(a):barti75 napisał(a):a tak na serio kto to będzie mierzył,
Po co mierzyć? Dostaną (celnicy, sprzedawcy winiet) listę marek oraz ich roczników, które się łapią od 1,3m.
slawekradosz napisał(a):Słoweńców pogrzało już do reszty - nie dosyć że mają najdroższe winiety na całej trasie PL-CRO to jeszcze wymyślili te 1,3m to faktycznie trzeba chyba mieć jakieś Lambo albo Porsche. Mam Citroena C4 Grand Picasso, on ma prawie 1,8m wzrostu, a moja stara Alfa Romeo 156 też chyba ma więcej jak 130 cm więc tak jak pisze mirko - tylko bolidy F1. Chociaż doczytałem, że dotyczy to przedniej osi więc alfa się łapie, ale nią nie pojadę bo nie wiem czy wrócę...
bzyq74 napisał(a):barti75 napisał(a):a tak na serio kto to będzie mierzył,
Po co mierzyć? Dostaną (celnicy, sprzedawcy winiet) listę marek oraz ich roczników, które się łapią od 1,3m.
marze_na napisał(a):mariuszula napisał(a):No ja wolę się nie prosić od odstąpienia od "pokuty" w Czechach, choć rok temu z Liberca jechałem bez niej ok 40 km.Dalszą drogę na południe szosą.Było przyjemnie.
proponuję przed podjęciem ryzyka jazdy bez opłat sprawdzić jaki jest koszt mandatu za brak.Oj zaboli.
Bez czeskiej winiety bo nie korzystaliśmy z autostrad.
alutka9 napisał(a):marze_na napisał(a):Bez czeskiej winiety bo nie korzystaliśmy z autostrad.
mozna sie lekko naciac poniewaz nie tylko autostrady w Czechach sa platne,a takze czesc drog ekspresowych
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi