Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 05.08.2013 18:46

Lednice napisał(a):Żony i samochodu się nie pożycza i nie wymienia :wink:

Samochodu rozumiem ale żonki?? No wiesz? :boss: :boss: :boss: życia nie znasz kolego :mrgreen: nie wiesz że obce lepiej smakują hehhehehhe...oczywiście żarcik.Musiałem jechać autostradą.Za winietkę nie zabuliłem. Żonka płaciła. Dla zdrowia psychicznego pojechałem i miałem wszystko w nosie byle dojechać mimo korkówdo karlovacia gdzie było spanko po piwku i pizzy. Ooooo..właśnie jak znajdę w necie na spokojnie pizzerie w centrum to polecę ją. W sumie w karlovacu chyba jedyna bo full ludzi. NO i bierzemy najmniejszą bo średniej nawet koń nie zje nie wspomnę już o dużej. Ceny wypas :hut: :hut:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.08.2013 19:45

Niedzwiad napisał(a):Musiałem jechać autostradą.Za winietkę nie zabuliłem. Żonka płaciła. Dla zdrowia psychicznego pojechałem i miałem wszystko w nosie byle dojechać ...

Widzę, że wcześniej podawane argumenty nie chwyciły, że objazd kultowy, że trzeba być trendy itp. :)
Ja jutro też kupię słoweńską winietę, śmigam na Istrię :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2013 20:43

Nie chwyciły, bo nie padły :roll:
atomiczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomiczek » 05.08.2013 22:34

Witam ja po raz pierwszy i chciałem jeszcze spytać o 109 jest dużo argumentów ze końcówka jest free ale nie wiem jak to interpretować http://zemljevid.najdi.si/
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 05.08.2013 22:37

Ale co końkretnie Cię gryzie ? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2013 22:38

Ale o co chodzi :?:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 05.08.2013 23:28

atomiczek napisał(a):Witam ja po raz pierwszy i chciałem jeszcze spytać o 109 jest dużo argumentów ze końcówka jest free ale nie wiem jak to interpretować http://zemljevid.najdi.si/

Chodzi może o to który z tych 109 argumentów wybrać... :) :roll:

Coraz młodsi i mniej rozgarnięci w tym całym podróżowaniu za miedzę się w tym roku rejestrują.
Piszą i sami nie wiedzą chyba co i jak piszą.
Ale odpowiedzi chcą!
:wink:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 06.08.2013 00:26

Sądziłem że chodzi o drogę 109, tę która jest z Lendavy na Mursko Sredisce. Jakby co, to objazd przez Dolga Vas i Lendavę nadal aktualny.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 06.08.2013 01:09

Też tak podejrzewam, ale z kolei nie wiem o jaką końcówkę mu chodzi... :roll: :?:
atomiczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomiczek » 06.08.2013 07:06

Lednice napisał(a):Ale o co chodzi :?:

Może się nie wyraziłem zbyt precyzyjnie sorki
W linku który podałem od ostatniego ronda na Mursko do granicy droga 109 jest na czerwono nie ma tam legendy dla tego chciałem się upewnić u osób, które się tą trasą przemieszczały w ciągu ostatnich tygodni gdyż wszystko się szybko zmienia a pazerność Słoweńców w tym temacie jest znana

Pozdr
Ostatnio edytowano 06.08.2013 07:18 przez atomiczek, łącznie edytowano 2 razy
atomiczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomiczek » 06.08.2013 07:12

Fatamorgana napisał(a):
atomiczek napisał(a):Witam ja po raz pierwszy i chciałem jeszcze spytać o 109 jest dużo argumentów ze końcówka jest free ale nie wiem jak to interpretować http://zemljevid.najdi.si/

Chodzi może o to który z tych 109 argumentów wybrać... :) :roll:

Coraz młodsi i mniej rozgarnięci w tym całym podróżowaniu za miedzę się w tym roku rejestrują.
Piszą i sami nie wiedzą chyba co i jak piszą.
Ale odpowiedzi chcą!
:wink:

Dziękuję za powitanie może jestem świeży, a że młodszy to tylko in+ dla mnie (może zazdrościsz ;-) ).
Mam natomiast na tyle kultury, że Twoim rozgarnięciu wypowiadać się nie będę ;-)
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2013 08:17

atomiczek napisał(a):
Lednice napisał(a):Ale o co chodzi :?:

Może się nie wyraziłem zbyt precyzyjnie sorki
W linku który podałem od ostatniego ronda na Mursko do granicy droga 109 jest na czerwono nie ma tam legendy dla tego chciałem się upewnić u osób, które się tą trasą przemieszczały w ciągu ostatnich tygodni gdyż wszystko się szybko zmienia a pazerność Słoweńców w tym temacie jest znana

Pozdr

Pazerność :!: :?:

109 to nie jest autostrada, ani ekspresówka, była i jest bezpłatna. :!:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.08.2013 08:43

walp napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Musiałem jechać autostradą.Za winietkę nie zabuliłem. Żonka płaciła. Dla zdrowia psychicznego pojechałem i miałem wszystko w nosie byle dojechać ...

Widzę, że wcześniej podawane argumenty nie chwyciły, że objazd kultowy, że trzeba być trendy itp. :)
Ja jutro też kupię słoweńską winietę, śmigam na Istrię :wink:

30 euro to mały wydatek żeby się kłócić w drodze do Raju :boss: :boss: :boss:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 06.08.2013 08:45

Lednice napisał(a):Nie chwyciły, bo nie padły :roll:

Padły , padły nawet Jacek wgrał mi drogę objazdową do navi żeby śmignąć jak po sznurku ale nie dało się. Miałem do wyboru objazdi spanie w Ptuj albo autostradę i spanie w karlovacu. Wiadome co wybrane i dlaczego :mrgreen:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 06.08.2013 09:18

atomiczek napisał(a):Może się nie wyraziłem zbyt precyzyjnie sorki
Pozdr

Na Zejmlevid na czerwono zaznaczone są krajówki. Jedź i się nie przejmuj. 109 jest bezpłatna. To ruch lokalny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 163
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone