Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
encomp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) encomp » 22.07.2013 21:44

Jechałem bez winiety, pierwszy raz przez Słowenię, Mureck, Trate, Lenart, Ptuj. 45 minut i byliśmy na granicy w Trakoscan. 30 euro to przegięcie za ten kawałek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2013 21:47

walp napisał(a):Może właśnie ten argument chwyci, bo przecież każdy woli być trendy, nie passe. :oczko_usmiech:

No, to chyba już mamy gorąco:

objazd jest MODNY :wink:

tak trzeba gadać :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.07.2013 11:49

walp napisał(a):Może właśnie ten argument chwyci, bo przecież każdy woli być trendy, nie passe. :oczko_usmiech:

Z tym objadem zaj... Pomysl hehehe no to juz jadymy objazdem. Najwyzej kara bedzie i ramadan przez dwa dni. Ale jak poleje rakija w arbuza to wrota same sie otworza
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.07.2013 11:58

Musisz koniecznie to opowiedzieć, niezależnie czy będzie kara, czy wrota się otworzą. :smo:
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 23.07.2013 13:07

Lednice napisał(a):No, to chyba już mamy gorąco:

No to w przyszłym roku pewnie będziemy objeżdżać objazd, bo będzie na nim korek :)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 23.07.2013 13:11

Sick napisał(a):
Lednice napisał(a):No, to chyba już mamy gorąco:

No to w przyszłym roku pewnie będziemy objeżdżać objazd, bo będzie na nim korek :)

Nie będzie tak źle.Co najwyżej Słoweńcy mniej zarobią na winietach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2013 14:22

Ale odbiją to sobie susząc na objeździe,
co kilka kilometrów ustawią miśki
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 23.07.2013 18:12

Lednice napisał(a):Ale odbiją to sobie susząc na objeździe,
co kilka kilometrów ustawią miśki

To prawda, w tym roku wracając z Cro, natknąłem się na nich na objeździe dwukrotnie
Ostatnio edytowano 23.07.2013 19:03 przez Jarek999, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2013 18:24

W tym roku nigdzie misiaków nie było, ani chorwackich, ani słoweńskich :!:
No, ale my nie jechaliśmy objazdem, :wink:
bo naszym celem był Kvarner, a potem słoweńskie Alpy
przemekts
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemekts » 23.07.2013 19:24

Witam :)

Pytanko do znawców dróg słoweńskich :)

Będąc w Rovinj planuje małą wycieczke do Muggia (Włochy) i tutaj moje pytanko czy jadąc przez Słowenię będę potrzebował winietki czy da się jakoś gorszymi drogami przejechać ten kawałek ?

Pozdrawiam
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.07.2013 19:29

walp napisał(a):Musisz koniecznie to opowiedzieć, niezależnie czy będzie kara, czy wrota się otworzą. :smo:

hehhe...spoko , będzie relacja :mrgreen:
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 23.07.2013 19:40

przemekts napisał(a):Witam :)

Będąc w Rovinj planuje małą wycieczke do Muggia (Włochy) i tutaj moje pytanko czy jadąc przez Słowenię będę potrzebował winietki czy da się jakoś gorszymi drogami przejechać ten kawałek ?

Pozdrawiam

Niestety trudno jest minąć płatną drogę. Mnie prawdę powiedziawszy się to nie udało, ale też szczególnie się nie starałem bo miałem winietę jeszcze ważną. Ten wariant będzie bezpłatny:
https://mapy.google.pl/maps?saddr=Niezn ... 4&t=m&z=12
Droga wiedzie przez osiedla, ale jest wystarczająco szeroka, trochę kręcenia i podjazdów/zjazdów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2013 19:48

przemekts napisał(a):Witam :)

Pozdrawiam

A dlaczego nie kupicie winietki słoweńskiej i nie wrócicie do Polski autostradami słoweńskimi :!: :?:
To tańsze i szybsze rozwiązanie niż jechać do PL przez Rijekę i Lucko

Z Koper do miasta Muggia najfajniej jedzie się wzdłuż morza, przez Ankaran i Lazaretto

Sama Muggia moim zdaniem to mało ciekawe miasteczko, mikroskopijny port i zakorkowane ulice,
moje duże rozczarowanie.
A tak ładnie ją pokazywał Makłowicz
Sto razy ciekawszy jest Triest :!:

Cudowny jest słoweński Piran, cacko, po prostu taki Dubrownik w wersji mniejszej,
ale te same czerwone dachy, mury obronne i ta atmosfera :wink: :!:
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 23.07.2013 20:43

W swojej Chorwackiej karierze jechałem przez Słowenię i objazdem (Lenart,Ptuj) jak i autostradą. Na chwilę obecną podejście mam takie - decyduję przed samym zjazdem na objazd jak jechać :). Jak mam ochotę odsapnąć od autostrady - wtedy objazd, jak jedzie się ok - autostrada.
przemekts
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemekts » 23.07.2013 21:06

Lednice napisał(a):
A dlaczego nie kupicie winietki słoweńskiej i nie wrócicie do Polski autostradami słoweńskimi :!: :?:
To tańsze i szybsze rozwiązanie niż jechać do PL przez Rijekę i Lucko

Z Koper do miasta Muggia najfajniej jedzie się wzdłuż morza, przez Ankaran i Lazaretto

Sama Muggia moim zdaniem to mało ciekawe miasteczko, mikroskopijny port i zakorkowane ulice,
moje duże rozczarowanie.
A tak ładnie ją pokazywał Makłowicz
Sto razy ciekawszy jest Triest :!:

Cudowny jest słoweński Piran, cacko, po prostu taki Dubrownik w wersji mniejszej,
ale te same czerwone dachy, mury obronne i ta atmosfera :wink: :!:

Trasę mam już zaplanowaną przez Węgry gdyż planuje tam w drodze powrotnej dłuższy postój nad Balatonem. :)

Sama wycieczka do Włoch wyszła spontanicznie gdyż chciałem zabrać tam dziewczynę bo we Włoszech jeszcze nie była.(ta wycieczka ma być dla niej niespodzianką :)) Dlatego szukam takiej drogi aby nie kupować specjalnie winietki.

Rok temu byłem w Dubrovniku i trzeba przyznać, że jest tam bardzo ładnie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone