Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 18:13

a to ok :D
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 12.07.2013 09:38

darek1 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
Casian napisał(a):Ile teraz kosztują winiety na najkrótszy okres w Słowenii ?

15euro/7days

Eeeeeeeeeeeeeee, to tanio. Naprawdę dziwię się ludziom, że omijają piękną i wykonaną w doskonałym standarcie autostradę w Słowenii. Doprawdy jest to dla mnie nie zrozumiałe.

Też się dziwię... Dla mnie czas w drodze na wakacje jest bezcenny... W Polsce też sadzę na A4 zamiast męczyć się starą drogą. Nie jeżdżę codziennie na urlop, żeby nie wysupłać tych 15 eurasów za komfort :)
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 12.07.2013 10:08

Zawsze jeżdżę objazdem gdyż potem jadę na małe przejścia graniczne aby ominąć korek na przejściu w Macelj. Dwa lata temu przejeżdżałem pod autostradą w okolicach Ptuja i już tam auta stały w korku na autostradzie do granicy która z tego miejsca oddalona jest o około 17 kilometrów. Tak więc wolę ten objazd niż autostradę za 15 euro na której muszę stać w korku do granicy. Jeżdżę z piątku na sobotę dlatego tak robię, może w innym dniu pojechałbym autostradą :?: :idea: :?: Nie, ten kawałeczek autostrady nie jest wart 15 euro :D
TurboDymoMan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TurboDymoMan » 12.07.2013 10:15

Nie "żydzić" drodzy Państwo! Dlaczego Polak musi zawsze cwaniaczyć, kombinować, zamiast jak wyluzowany biały człowiek po prostu pojechać na wakacje, z uśmiechem i nie szyczpać się o marne 15-30 jurków...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 10:18

TurboDymoMan napisał(a):Nie "żydzić" drodzy Państwo! Dlaczego Polak musi zawsze cwaniaczyć, kombinować, zamiast jak wyluzowany biały człowiek po prostu pojechać na wakacje, z uśmiechem i nie szyczpać się o marne 15-30 jurków...

Dziwne 8O 8O 8O . Szkot z Poznania i nie żałuje pieniędzy na winietkę. Dziwne i nie zrozumiałe 8O 8O 8O
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 10:21

TurboDymoMan napisał(a):Nie "żydzić" drodzy Państwo! Dlaczego Polak musi zawsze cwaniaczyć, kombinować, zamiast jak wyluzowany biały człowiek po prostu pojechać na wakacje, z uśmiechem i nie szyczpać się o marne 15-30 jurków...

A jechałeś kiedyś tym objazdem?
TurboDymoMan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TurboDymoMan » 12.07.2013 10:24

ynka napisał(a):

A jechałeś kiedyś tym objazdem?

dlaczego mam jechać objazdem, kluczyć po nawet dobrej, ale lokalnej dróżce, jak mogę po prostu ciurkiem z Grazu przelecieć po autobanie na wakacje? Po co kombinować? czy Polam musi to mieć we krwi? mam piękny kawał asfaltu przed sobą to nie myślę, nie dumam, jak to sobie skomplikować życie...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 10:24

Sądzisz, ze tym na objeździe znika uśmiech z twarzy?
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 10:26

Bocian napisał(a):

No chyba tak sądzi :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:30

TurboDymoMan napisał(a):.....

To już było wałkowane...chcesz wydawać to wydawaj a ja wolę to wydać na obiad na objeździe...jakoś w kwestii urlopu nigdy nie żydzę ale za 60 km tyle ojrosów bulił nie będę :smo:
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 12.07.2013 10:31

ynka napisał(a):
Bocian napisał(a):

Mnie to się pojawił uśmiech na twarzy gdy jadąc objazdem zobaczyłem korek na autostradzie. Oczywiście nie był to uśmiech złośliwy :twisted: tylko taki :D bo nie musiałem stać w korku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 10:32

alessandro1977 napisał(a):
TurboDymoMan napisał(a):.....

To już było wałkowane...chcesz wydawać to wydawaj a ja wolę to wydać na obiad na objeździe...jakoś w kwestii urlopu nigdy nie żydzę ale za 60 km tyle ojrosów bulił nie będę :smo:

Marcin, było wałkowane. Za 15 ojro to możesz jeździć po całej Słowenii przez 7 dni :) To, że ty jedziesz kilkadziesiąt km to twoja sprawa. :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 10:34

piosz napisał(a):
ynka napisał(a):
Bocian napisał(a):Sądzisz, ze tym na objeździe znika uśmiech z twarzy?

Mnie to się pojawił uśmiech na twarzy gdy jadąc objazdem zobaczyłem korek na autostradzie. Oczywiście nie był to uśmiech złośliwy :twisted: tylko taki :D bo nie musiałem stać w korku.

U mnie też :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 10:35

Cóż - jego stać :D :D :D :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:37

Może tak...niewiele za objazdem lub jeszcze na nim zatrzymuję się i tak na nocleg więc mam na co wydać pieniądze...tym razem będzie to Ptuj ale dlatego, że jadę w sobotę i na granicy może być słabo :D
Na ogół jednak nocuję w Roganacu pod Karlovacem :D
Nie wiem tylko czy nadal jest ten Hotel w Trzec bo coś namiarów nigdzie nie widzę...ale to nie ten wątek :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone