Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 06.07.2013 22:01

kiedyś jechałem całą Słowenie do Monfalcone do Włoch i powiem nie warto wydawać kasy aby się przejechać ot tak
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.07.2013 22:13

misiudg napisał(a):kiedyś jechałem całą Słowenie do Monfalcone do Włoch i powiem nie warto wydawać kasy aby się przejechać ot tak

Za miesiąc będę robił podobną trasę i co sugerujesz :?:
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 07.07.2013 06:43

że w takim przypadku nie ma co oszczędzać na winiecie tylko kupić i sadzić śmiało
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 06:57

misiudg napisał(a):że w takim przypadku nie ma co oszczędzać na winiecie tylko kupić i sadzić śmiało

ale widoków ni ma???
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 07.07.2013 07:12

Niedzwiad napisał(a):ale widoków ni ma???

są pięknie było gwiazdy widać :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 07:26

misiudg napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):ale widoków ni ma???

są pięknie było gwiazdy widać :)

hehheheh... :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.07.2013 09:30

misiudg napisał(a):że w takim przypadku nie ma co oszczędzać na winiecie tylko kupić i sadzić śmiało

Tak zamierzam zrobić, tylko nie bardzo zrozumiałem, co miałeś na myśli, pisząc wcześniej:
misiudg napisał(a):powiem nie warto wydawać kasy aby się przejechać ot tak
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 16:36

walp napisał(a):

Tak zamierzam zrobić, tylko nie bardzo zrozumiałem, co miałeś na myśli, pisząc wcześniej:

Zależy kto co Lubi. Jak ktoś oszczędności ma we krwi to objedzie te 45km w Sloveni. Jak ktoś jedzie wyluzowany na Cro to nie będzie się bawił w żadne objazdy. Każdy jeżdzi jak chce. Ja bym pojechał objazdem bo po co wydawać kasiorę na te 45km? Ale żonka nie pozwala i jadę autostradą. :D :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.07.2013 16:41

Niedzwiad napisał(a):Zależy kto co Lubi. Jak ktoś oszczędności ma we krwi to objedzie te 45km w Sloveni. Jak ktoś jedzie wyluzowany na Cro to nie będzie się bawił w żadne objazdy. Każdy jeżdzi jak chce. Ja bym pojechał objazdem bo po co wydawać kasiorę na te 45km? Ale żonka nie pozwala i jadę autostradą. :D :D

A ja uważam, że chodzi nie tyle o oszczędzanie, jak o rozsądne wydawanie. Płacisz za coś, czego potrzebujesz. A ja akurat tego kawałka autostrady nie potrzebuję. Ale w Twoim przypadku idzie polecenie z góry, z którym również bym nie dyskutował. No bo kto lepiej potrafi wydawać rozsądnie pieniądze, jak nie kobiety? :smo:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 16:51

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Zależy kto co Lubi. Jak ktoś oszczędności ma we krwi to objedzie te 45km w Sloveni. Jak ktoś jedzie wyluzowany na Cro to nie będzie się bawił w żadne objazdy. Każdy jeżdzi jak chce. Ja bym pojechał objazdem bo po co wydawać kasiorę na te 45km? Ale żonka nie pozwala i jadę autostradą. :D :D

A ja uważam, że chodzi nie tyle o oszczędzanie, jak o rozsądne wydawanie. Płacisz za coś, czego potrzebujesz. A ja akurat tego kawałka autostrady nie potrzebuję. Ale w Twoim przypadku idzie polecenie z góry, z którym również bym nie dyskutował. No bo kto lepiej potrafi wydawać rozsądnie pieniądze, jak nie kobiety? :smo:

Dokładnie :D to ma być urlop więc wolę ustąpić niż kłócić się i potem mieć karę na przytulanie hehehhehe...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.07.2013 17:03

Niedzwiad napisał(a): mieć karę na przytulanie hehehhehe...

A to boli... :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 17:14

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a): mieć karę na przytulanie hehehhehe...

A to boli... :mrgreen:

Oj boli , boli hehhehe...widzę że kolega zna to uczucie . . . hehhehe :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.07.2013 17:17

Niedzwiad napisał(a):Oj boli , boli hehhehe...widzę że kolega zna to uczucie . . . hehhehe :D

Znam, ale karany jeszcze nie byłem :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 07.07.2013 17:18

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Oj boli , boli hehhehe...widzę że kolega zna to uczucie . . . hehhehe :D

Znam, ale karany jeszcze nie byłem :mrgreen:

Skoro znasz to kara być musiał hehhehe... dlatego ja to na paluszkach chodzę i jak przykaz jest jechania autostradą w Sloveni to jadę i nie fikam nawet na pół słowa. Baaaaaa...nawet nie pomyślałem o tym hehhehe :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.07.2013 18:01

Niedzwiad napisał(a):
walp napisał(a):

Zależy kto co Lubi. Jak ktoś oszczędności ma we krwi to objedzie te 45km w Sloveni. Jak ktoś jedzie wyluzowany na Cro to nie będzie się bawił w żadne objazdy. Każdy jeżdzi jak chce. Ja bym pojechał objazdem bo po co wydawać kasiorę na te 45km? Ale żonka nie pozwala i jadę autostradą. :D :D

Ale przecież ja nie miałem na myśli słynnego 45 km odcinka w kierunku na Zagrzeb (ten zawsze omijałem), ale ponad 200 km odcinek autostrady w drodze na Istrię, czy jak w przypadku kolegi misiudg, do Monfalcone.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 154
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone