Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 21.06.2013 08:39

kodens79 napisał(a):Może ktoś dziś i jutro śmiga już na Cro to po powrocie już napisze co i jak!

Myśmy śmigali w ostatnich dwóch latach, ale nie spotkaliśmy żadnego policjanta. Ci co jeżdżą "ślimakiem" też pewnie nie, więc pewnie ilu jeżdżących tyle różnych opinii, bo z cytowanej mapki słoweńskiej właściwie nic nie wynika :-( :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2013 08:43

viltob08 napisał(a):dlatego też my dla świętego spokoju omijaliśmy "ślimaczka" w ten sposób:
Ptuj-objazd

W tym roku ktoś potwierdził na forum, że nie ma takiej potrzeby, więc chyba pojedziemy "ślimakiem" :wink:

Krótki odcinek zjazdu na "ślimaku" razcep Draženci w kierunku Zagrzebia, nie wymaga winiety. Wynika to m. in. z mapki, którą dołączyłeś. :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2013 10:43

Zaczyna sie :wink: :mrgreen:
Jade jutro, opisze objazd. Mam wklejac foty, czy lepiej filmik :mrgreen: :mrgreen:
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 21.06.2013 10:47

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Może lepiej bez neta spędź ten urlop !!!
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2013 10:51

dids76 napisał(a):Zaczyna sie :wink: :mrgreen:
Jade jutro, opisze objazd. Mam wklejac foty, czy lepiej filmik :mrgreen: :mrgreen:

Mariusz, dawaj pełną wersje multimedialną, najlepiej w 3D. :)

P.S.
Tak się śmieję, a przecież też miałem kiedyś wątpliwości, ale mi jedno Twoje wytłumaczenie wystarczyło.
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 21.06.2013 10:53

dids76 napisał(a):Jade jutro, opisze objazd. Mam wklejac foty, czy lepiej filmik :mrgreen: :mrgreen:

co byś nie zrobił i tak będą pytania więc może kto chętny niech przejedzie się razem z Tobą i sam zobaczy :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 10:59

Objazdy już są znane...niczego nowego nie wniesiecie :!:
Warto nadrobić kilka km dla objazdu i płacenie za winietę mija się z celem...kiedy muszę to płacę a kiedy nie muszę bo mam idealną alternatywę to we mnie sponsora nie znajdą :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2013 11:00

misiudg napisał(a):co byś nie zrobił i tak będą pytania więc może kto chętny niech przejedzie się razem z Tobą i sam zobaczy :mrgreen:

Super pomysł, jedno miejsce w aucie mam. Mogę kogoś zabrać, pokazać objazd i zostawić np. na granicy :mrgreen: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2013 11:03

alessandro1977 napisał(a):Objazdy już są znane...niczego nowego nie wniesiecie :!:

Oj tam, nie wniesiemy. :) Chodzi o to, czy zjazd na razcep Draženci w kierunku Zagrzebia Anno Domini 2013 jest płatny, czy nie. :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2013 11:05

alessandro1977 napisał(a):Objazdy już są znane...niczego nowego nie wniesiecie :!:
Warto nadrobić kilka km dla objazdu i płacenie za winietę mija się z celem...kiedy muszę to płacę a kiedy nie muszę bo mam idealną alternatywę to we mnie sponsora nie znajdą :D

Pewnie, gdybym jechał na Istrię lub w rejon Rijeki, to bym się nawet nad objazdem nie zastanawiał.
Rozwala mnie tylko to, że na temat objazdu było już tyle napisane że można by spokojnie pracę magisterską z tego zrobić, a co chwila ktoś po raz 500 z tym samym pytaniem wyskakuje. Albo boi się że się zgubi w Ptuj lub Lenart, miasteczkach gdzie są trzy ulica na krzyż. :wink: :mrgreen: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2013 11:06

walp napisał(a): Chodzi o to, czy zjazd na razcep Draženci w kierunku Zagrzebia Anno Domini 2013 jest płatny, czy nie. :)

Jak będę miał apartmany z netem to w niedzielę dam Ci znać. Jak nie bydzie neta to dopiero 6 lipca :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.06.2013 11:09

dids76 napisał(a):
walp napisał(a): Chodzi o to, czy zjazd na razcep Draženci w kierunku Zagrzebia Anno Domini 2013 jest płatny, czy nie. :)

Jak będę miał apartmany z netem to w niedzielę dam Ci znać. Jak nie bydzie neta to dopiero 6 lipca :mrgreen:

Dzięki, ale w tym roku informacja nie dla mnie, bo na Istrię śmigam przez Słowenię autostradą. :wink:
W przyszłym roku, kto wie, może zapytam. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 23:38

Kurde ale jajka, w ubiegłym roku w temacie winiet i omijania autostrad w Słowenii mnie wyautowana, lecz widzę, że temat jest długi jak wody Dunaju.
Ps. Ludzie w tym temacie napisano już wszystko i jeszcze więcej. Przecież Oni (Słoweńcy) nie maja tylu dróg niż, postów które piszecie.
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 22.06.2013 00:35

...
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 22.06.2013 05:35

To ja napisał(a):Kurde ale jajka, w ubiegłym roku w temacie winiet i omijania autostrad w Słowenii mnie wyautowana, lecz widzę, że temat jest długi jak wody Dunaju.
Ps. Ludzie w tym temacie napisano już wszystko i jeszcze więcej. Przecież Oni (Słoweńcy) nie maja tylu dróg niż, postów które piszecie.

Przecież to nie nasz problem ,że nie maja tylu dróg :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 147
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone