Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 23.08.2012 08:22

Mateusz_Kasperek napisał(a):Dziś będę przejeżdżał przez Chorwację w okolicach północy, dlatego pytam czy lepiej kupić przed północą, po, czy to nie ma znaczenia;)

Akurat w tym przypadku nie ma kompletnie żadnego znaczenia :D :D :D
W Chorwacji nie ma winiet :D :D :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.08.2012 10:35

Mateusz_Kasperek napisał(a):Czyli jak kupię winietę w piątek o 00.03 to ona będzie ważna do czwartku do godziny 23:59?
Dziś będę przejeżdżał przez Chorwację w okolicach północy, dlatego pytam czy lepiej kupić przed północą, po, czy to nie ma znaczenia;)

Data i godzina zakupu nie ma żadnego znaczenia - liczy się miejsce przedziurkowania winiety. Można kupić np. dziś przedziurkowaną np. od niedzieli.
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 27.08.2012 07:59

Planuję zakupić tygodniową winietkę na Słowenię. Wyjeżdżam do Chorwacji 07 września wieczorem, w Słowenii będę 08 września w godzinach wczesnoporannych. Kupuję winietkę tygodniową za 15 Euro na granicy. Wyjazd jest tygodniowy i wracam do Polski po niespełna 7 miu dniach. W Słowenii planuje być w drodze powrotnej 15 września w godzinach wieczornych. Czy winietka zakupiona na 7 dni będzie jeszcze ważna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 27.08.2012 08:04

pitpawel napisał(a):Planuję zakupić tygodniową winietkę na Słowenię. Wyjeżdżam do Chorwacji 07 września wieczorem, w Słowenii będę 08 września w godzinach wczesnoporannych. Kupuję winietkę tygodniową za 15 Euro na granicy. Wyjazd jest tygodniowy i wracam do Polski po niespełna 7 miu dniach. W Słowenii planuje być w drodze powrotnej 15 września w godzinach wieczornych. Czy winietka zakupiona na 7 dni będzie jeszcze ważna?

Twoja winieta będzie ważna od 08.września od godziny 00.00 do 14.września do godziny 24.00.
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 27.08.2012 08:25

viltob08 napisał(a):
pitpawel napisał(a):Planuję zakupić tygodniową winietkę na Słowenię. Wyjeżdżam do Chorwacji 07 września wieczorem, w Słowenii będę 08 września w godzinach wczesnoporannych. Kupuję winietkę tygodniową za 15 Euro na granicy. Wyjazd jest tygodniowy i wracam do Polski po niespełna 7 miu dniach. W Słowenii planuje być w drodze powrotnej 15 września w godzinach wieczornych. Czy winietka zakupiona na 7 dni będzie jeszcze ważna?

Twoja winieta będzie ważna od 08.września od godziny 00.00 do 14.września do godziny 24.00.

Dzięki za odpowiedź. Czyli jedna tygodniowa mi nie wystarczy i wyszło by 30 Euro, a to już dobry obiad i chyba się jednak skuszę na objazd przez Lenart i Ptuj.
Songokuu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Songokuu » 29.08.2012 00:23

Witam. W tym tygodniu wybieramy się ponownie z żoną do Chorwacji.
Trasa to Zwardoń-Żylina-Bratysława-86-Lendawa-itd.
Teraz mam pytanie co do winiet. Ostatnim razem na rondzie w Lendawie (zaraz za granicą z Węgrami) zjeżdżaliśmy 3 zjazdem i dalej do Chorwacji - omijamy autostradę. Z tego co sprawdzałem to nie powinno być tu opłaty winietowej...ale czy na pewno?
Z mapy na stronie konsulatu Słowenii też nie wynika żeby się tutaj pojawiły opłaty ale wolę dopytać znawców :)
witkot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) witkot » 31.08.2012 20:24

Witam
Czy ktoś może wie czy za przejściem granicznym Cro-Słow w Rupa w stronę Słowenii kupię winetkę lub gdzie można ją później kupić zanim wjadę na autostradę ??
Z góry dziękuję.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 31.08.2012 20:38

witkot napisał(a):Witam
Czy ktoś może wie czy za przejściem granicznym Cro-Słow w Rupa w stronę Słowenii kupię winetkę lub gdzie można ją później kupić zanim wjadę na autostradę ??
Z góry dziękuję.

http://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Metho ... s_309.aspx
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.09.2012 23:12

a ja chcę "lecieć" autostradą M70 z Węgier wzdłuż Balatonu i wjechać do Słowenii na autostradę A5...
czy na przejściu można tam kupić winiety ?

czy na Węgrzech winieta Słoweńska jest droższa niż 15 EUR?
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 02.09.2012 11:25

Podstawowe pytanie czy tam jest jakiejś przejście, bo go sobie nie przypominam. Najprędzej to kupisz na pierwszej słoweńskiej stacji benzynowej.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.09.2012 11:40

właśnie nie wiem co tam jest, bo nie jechałem jeszcze tą trasą...
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 02.09.2012 12:20

Zaraz za granicą ma odpoczivadlo w Pince, z pełnym zapleczem
http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Po ... o_595.aspx
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.09.2012 12:26

demi-duox napisał(a):Zaraz za granicą ma odpoczivadlo w Pince, z pełnym zapleczem
http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Po ... o_595.aspx

dziękuję serdecznie za SUPER KONKRETNĄ podpowiedź...:)
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 03.09.2012 13:10

Dzisiaj wróciłem - autostrade objechałem bokiem jak większość tutaj , choć w drodze powrotnej głos Hołka mnie zawiódł a raczej sprzet hehe. Co dziwne wcześniej nie widywałem tu tablic z literkami D i A a teraz jest ich dużo nawet z campingami się pchają. Tak, że i oni mają kryzys hehe.
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 04.09.2012 18:56

tacim napisał(a):Dzisiaj wróciłem - autostrade objechałem bokiem jak większość tutaj , choć w drodze powrotnej głos Hołka mnie zawiódł a raczej sprzet hehe. Co dziwne wcześniej nie widywałem tu tablic z literkami D i A a teraz jest ich dużo nawet z campingami się pchają. Tak, że i oni mają kryzys hehe.

No ja widziałem głównie Czechów i Polaków
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone