Mateusz_Kasperek napisał(a):Dziś będę przejeżdżał przez Chorwację w okolicach północy, dlatego pytam czy lepiej kupić przed północą, po, czy to nie ma znaczenia;)
Akurat w tym przypadku nie ma kompletnie żadnego znaczenia
W Chorwacji nie ma winiet
Mateusz_Kasperek napisał(a):Czyli jak kupię winietę w piątek o 00.03 to ona będzie ważna do czwartku do godziny 23:59?
Dziś będę przejeżdżał przez Chorwację w okolicach północy, dlatego pytam czy lepiej kupić przed północą, po, czy to nie ma znaczenia;)
pitpawel napisał(a):Planuję zakupić tygodniową winietkę na Słowenię. Wyjeżdżam do Chorwacji 07 września wieczorem, w Słowenii będę 08 września w godzinach wczesnoporannych. Kupuję winietkę tygodniową za 15 Euro na granicy. Wyjazd jest tygodniowy i wracam do Polski po niespełna 7 miu dniach. W Słowenii planuje być w drodze powrotnej 15 września w godzinach wieczornych. Czy winietka zakupiona na 7 dni będzie jeszcze ważna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
viltob08 napisał(a):pitpawel napisał(a):Planuję zakupić tygodniową winietkę na Słowenię. Wyjeżdżam do Chorwacji 07 września wieczorem, w Słowenii będę 08 września w godzinach wczesnoporannych. Kupuję winietkę tygodniową za 15 Euro na granicy. Wyjazd jest tygodniowy i wracam do Polski po niespełna 7 miu dniach. W Słowenii planuje być w drodze powrotnej 15 września w godzinach wieczornych. Czy winietka zakupiona na 7 dni będzie jeszcze ważna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Twoja winieta będzie ważna od 08.września od godziny 00.00 do 14.września do godziny 24.00.
witkot napisał(a):Witam
Czy ktoś może wie czy za przejściem granicznym Cro-Słow w Rupa w stronę Słowenii kupię winetkę lub gdzie można ją później kupić zanim wjadę na autostradę ??
Z góry dziękuję.
demi-duox napisał(a):Zaraz za granicą ma odpoczivadlo w Pince, z pełnym zapleczem
http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Po ... o_595.aspx
tacim napisał(a):Dzisiaj wróciłem - autostrade objechałem bokiem jak większość tutaj , choć w drodze powrotnej głos Hołka mnie zawiódł a raczej sprzet hehe. Co dziwne wcześniej nie widywałem tu tablic z literkami D i A a teraz jest ich dużo nawet z campingami się pchają. Tak, że i oni mają kryzys hehe.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi