Janusz Bajcer napisał(a):Ja na szczęście nie muszę jeździć przez Słowenię, ale wg mnie lepszy jest objazd Mariboru trasą przez Lenart
luckyboy napisał(a):To rondo jest także trudnym orzechem do zgryzienia dla Słoweńców. Rondo to utrzymywane jest przez zarządce autostrady i według niego jest płatne, bo należy do autostrady. Natomiast zarządca dróg państwowych twierdzi, że na mocy przepisów państwowych to rondo powinno być bezpłatne. Efekt jest taki że raz stoją znaki informujące, że rondo jest płatne, a za chwilę znowu ich nie ma i jest bezpłatne
Skoro nie umieją sobie z tym poradzić sami, lepiej omijąc ten punkt zapalny
luckyboy napisał(a):To rondo jest także trudnym orzechem do zgryzienia dla Słoweńców. Rondo to utrzymywane jest przez zarządce autostrady i według niego jest płatne, bo należy do autostrady. Natomiast zarządca dróg państwowych twierdzi, że na mocy przepisów państwowych to rondo powinno być bezpłatne. Efekt jest taki że raz stoją znaki informujące, że rondo jest płatne, a za chwilę znowu ich nie ma i jest bezpłatne
Skoro nie umieją sobie z tym poradzić sami, lepiej omijąc ten punkt zapalny
sviva napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ja na szczęście nie muszę jeździć przez Słowenię, ale wg mnie lepszy jest objazd Mariboru trasą przez Lenart
przez Lenart widoczki ładne (tylko, że ja w nocy znowu tam będę...
malczykos napisał(a):Jechałem w sobotę rano pierwszy raz tą trasą. Bardziej z ciekawości, czy faktycznie jest warta miliona postów na tym forum. Jak dla mnie to niecała godzinka jazdy dosłownie pomiędzy trzema większymi miejscowościami, bez nadzwyczajnego ruchu ani wielu skrzyżowań.
Dosłownie przejeżdża się tamtędy jak po sznurku, jest to dobra odskocznia od monotonii autostradowej.
Nie wiem po co ludzie ciągle i ciągle pytają o ten objazd i mają co do niego wątpliwości. Droga jest tak prosta, że można by ją opisać w dwóch zdaniach.
eric24 napisał(a):witam wszystkich
ponieważ jestem tu nowy na początku chciałem sie przywitać a teraz do rzeczy 23,06,2012 wyjeżdzam do sukosana niedaleko zadaru startuje z mikołowa niedaleko katowic i mam zamiar ominąć te zdzierstwo w słoweni jakas totalna paranoja jade pierwszy raz na chorwacje z żoną i trzy letnią córeczką i mam prośbe czy mógł by mi ktos posdac na co sie kierować aby ominąć ta płatną autostrade ii nie miec żadnych problemów z władzą bo nie chce stresowac żony ani dziecka
dziekuje pozdrawiam
dids76 napisał(a):- W Lenart na pierwszych światłach w prawo (na drogę nr 3) i zaraz potem w lewo (droga nr 229) kierunek Ptuj
dids76 napisał(a):W Ptuj:
- Będzie łuk drogi w prawo, za tym łukiem będzie droga w lewo ( droga nr 713, DORNAWSKA CESTA), skręcisz w tą drogę
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi