JackDalmatino napisał(a):Witam,
Jestem nowy na forum jednak często tu jestem i czytam z zaciekawieniem.
Mam pytanie odnośnie winiet w Słowenii na rok 2012.
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx
Wychodzi na to, że w Słowenii można mieć winietę 2 tygodniową za 15 euro.
"Tedenska vinjeta za (dvosledna) motorna vozila do največje dovoljene mase 3.500 kg 15,00 EUR"
Jest to pierwsza z prawej winieta na "Leto 2012".
Moi drodzy jeśli błądze to proszę o moje nawrócenie jeśli mam rację to 15 euro zostanie mi w kieszeni...
boro2511 napisał(a):A ja sobie na Targeo utworzyłem trasę omijającą autostrady w Słowenii (dodająć jako punkty pośrednie Bad Radkersburg/AUT oraz Ormoź/SLO). Te same kilometry jak przy autostradach choć pokazuje 1,5 dłuższy czas...zobaczymy. Wrzucam do AM
boro2511 napisał(a):A ja sobie na Targeo utworzyłem trasę omijającą autostrady w Słowenii (dodająć jako punkty pośrednie Bad Radkersburg/AUT oraz Ormoź/SLO). Te same kilometry jak przy autostradach choć pokazuje 1,5 dłuższy czas...zobaczymy. Wrzucam do AM
luckyboy napisał(a):Ja będę latem jechał przez centrum Maribora i rondo nie będzie mi straszne, bo jest bardzo łatwe do objechania - wystarczy tylko popatrzeć na mapę.
Janusz Bajcer napisał(a):luckyboy napisał(a):Ja będę latem jechał przez centrum Maribora i rondo nie będzie mi straszne, bo jest bardzo łatwe do objechania - wystarczy tylko popatrzeć na mapę.
A gdzie dalej z pkt. B bo wpadasz na "hitra cesta H2"
podszywacz napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):luckyboy napisał(a):Ja będę latem jechał przez centrum Maribora i rondo nie będzie mi straszne, bo jest bardzo łatwe do objechania - wystarczy tylko popatrzeć na mapę.
A kolega moderator nie wie co to takiego teleportacja?
Salemka napisał(a):Jest taka opcja, sama jechałam tą trasą w nocy, całkiem spokojnie można przejechać przez Maribor, jedzie się z godzinkę, poniżej link lub wystarczy w googlach maps wpisać Spielfeld-Podlehnik i zaznaczyć omijaj autostrady i trasy płatne, nie wiem czy link zadziała ale podaje co wyszukałam :
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl
Janusz Bajcer napisał(a):luckyboy napisał(a):Ja będę latem jechał przez centrum Maribora i rondo nie będzie mi straszne, bo jest bardzo łatwe do objechania - wystarczy tylko popatrzeć na mapę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi