Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasik » 23.05.2012 13:01

Jechalem w 2008 roku przez to rondo (nieświadomy zagrożenia mandatem) dalej na Lenart i Ptuj. Tą trasę znam i jestem już do niej mentalnie przekonany :D . Niestety po przeczytaniu wątku nabrałem obaw - bo szczerze mówiąc wole 150EUR wydać na Karlovacko.
Ostatnia analiza mapy ujawniła mi tą dróżkę. Jest to kilkaset metrów przejazdu (zamiast kilku kilometrów inną trasą). Stąd było moje pytanie czy ktoś też tamtędy jechał i może coś napisać na temat możliwości przejadu tamtędy.

Pozdrawiam
pasik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasik » 23.05.2012 13:03

No i stało się dorzuciłem kolejną stronę do wątku :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 13:08

Powtarzam pytanie - polną drogą chcesz jechać :?:
pasik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasik » 23.05.2012 13:26

Ponoć da się nią pojechać:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=451101&page=155

2 lipca sprawdzę czy jest przejezdna to przkażę info na forum.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 23.05.2012 14:16 przez pasik, łącznie edytowano 1 raz
pasik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasik » 23.05.2012 14:02

Obrazek

Jeszcze z innej perspektywy.
Salemka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Salemka » 23.05.2012 14:43

Janusz Bajcer napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Salemka napisał(a):Arek no cóż żadko zdarza mi się nie myśleć :)

Jescze raz przymykam oko :wink: :wink:

Jo tyż... :lol: :wink:

Okulary gdzieś się zapodziały :roll: :wink:

Łooo matko to ja już dziś nic nie robię :wink:
czyrek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyrek » 23.05.2012 14:44

ten niby polniak przy rondzie to droga dla rowerów,
postawili znaki zakazu wjazdu i też będą kasować
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 15:14

pasik napisał(a):Jeszcze z innej perspektywy.

Z tej perspektywy wynika, że polna dróżka została wyasfaltowana.
Gdyby tam był możliwy objazd ronda Pesnica, byłoby to opisane na forum. :idea:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.05.2012 06:44

Janusz Bajcer napisał(a):Gdyby tam był możliwy objazd ronda Pesnica, byłoby to opisane na forum. :idea:

Wszystko przed nami ;)

Pasik po powrocie napisze relację
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.05.2012 06:50

Arek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Gdyby tam był możliwy objazd ronda Pesnica, byłoby to opisane na forum. :idea:

Wszystko przed nami ;)

Już widzę tę polną dróżkę w lipcu i sierpniu jak Polacy będą podróżować do Cro... Wszyscy autostradką a boczniakiem sznur aut na PL blaszkach...;)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 26.05.2012 17:37

sviva napisał(a):
Arek napisał(a):

Wszystko przed nami ;)

Już widzę tę polną dróżkę w lipcu i sierpniu jak Polacy będą podróżować do Cro... Wszyscy autostradką a boczniakiem sznur aut na PL blaszkach...;)

Bez przesady. Odkąd autostrada dotarła do Ptuja to i przejazd tędy stracił rację bytu i większość jedzie M/L/P.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 26.05.2012 19:55

Znowu wychodzi kombinatorstwo i cwaniactwo, a przecież sprawa przejazdu przez Słowenię jest prosta i logiczna, jedziesz na Istrię winieta 30E, jedziesz na Dalmację objazd przez L/M/P i po co kombinować.
Przegapiłeś zjazd na L/M/P zapłać za winietę tak jest taniej.
Jeszcze jedna sprawa dot. kosztu winiety, a wystarczy porównać ją do A4 Kraków-Katowice tam i z powrotem i długości płatnego odcinka. Odpowiedź dla tych jadących na Istrię czy Krk jest jasna.
boro2511
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boro2511 » 27.05.2012 11:43

Ja w tym roku spróbuję odbić w Austrii na Szombathely, potem Zalaegerszeg, Nagykanizsa i dalej autostradą (jeden dzień jest bezpłatna na Węgrzech) w kierunku miejscowości Varażdin (CRO). Nie będę płacił 30 EUR w Słowenii, wole wydać na miejscu...:-)
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 27.05.2012 12:51

boro2511 napisał(a):Ja w tym roku spróbuję odbić w Austrii na Szombathely, potem Zalaegerszeg, Nagykanizsa i dalej autostradą (jeden dzień jest bezpłatna na Węgrzech) w kierunku miejscowości Varażdin (CRO). Nie będę płacił 30 EUR w Słowenii, wole wydać na miejscu...:-)

co to za nowość???!
tees
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tees » 27.05.2012 13:56

Jacynty napisał(a):
boro2511 napisał(a):Ja w tym roku spróbuję odbić w Austrii na Szombathely, potem Zalaegerszeg, Nagykanizsa i dalej autostradą (jeden dzień jest bezpłatna na Węgrzech) w kierunku miejscowości Varażdin (CRO). Nie będę płacił 30 EUR w Słowenii, wole wydać na miejscu...:-)

co to za nowość???!

To żadna nowość, to wariacja tej samej miejskiej legendy, która mówiła, że jak się przejedzie Słowację w jeden dzień, to nie trzeba kupować winiety :)

Osobiście nie radzę próbować, a szczególnie u bratanków Madziarów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

WINIETY w Słowenii - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone