jgx1 napisał(a):Witam,
w czwartek jedziemy do Orebic na na Peljesac będziemy jechać autostradą w Słowenii - jade do końca (okolice Ptuj) i:
1- Jak zjade na co się kierować, jest ryzyko pomylenia drogi czy dobrze oznakowane?
2- Jak wjade do słowenii gdzie mamy kupować winiety?
3- Czy jest ryzyko że w czwartek w nocy będą korki na granicy Słoweńsko - Chorwackiej?
henius34 napisał(a):jgx1 napisał(a):Witam,
w czwartek jedziemy do Orebic na na Peljesac będziemy jechać autostradą w Słowenii - jade do końca (okolice Ptuj) i:
1- Jak zjade na co się kierować, jest ryzyko pomylenia drogi czy dobrze oznakowane?
2- Jak wjade do słowenii gdzie mamy kupować winiety?
3- Czy jest ryzyko że w czwartek w nocy będą korki na granicy Słoweńsko - Chorwackiej?
1. Zobacz na mapę i wybierz najlepszą wg Ciebie trasę, drogi dbrze oznakowane
2. Na przejściu granicznym jest budka z winietami, jak nie to na stacji benzynowej
3.Korki moga być zawsze, choć z czwartku na piątek raczej powinien być luz. Tu masz kamerki z granic zobacz sobie jak jest teraz http://www.hak.hr/info/kamere/#GP teraz jak widać puściutko wobu kierunkach
tadzikmal napisał(a):ewela9021 napisał(a):w całej Słoweni ON było po 1,225 e
A jakie ON? Czy mają tam coś takiego jak nasz ultimate, albo verva? Jeśli nie, to czy to "normalne" jest ok?
weksla napisał(a):http://mapa.targeo.pl/1_olkusz,%C5%9Bci ... targeo-top
Marsallah napisał(a):tadzikmal napisał(a):ewela9021 napisał(a):w całej Słoweni ON było po 1,225 e
A jakie ON? Czy mają tam coś takiego jak nasz ultimate, albo verva? Jeśli nie, to czy to "normalne" jest ok?
Nie pamiętam nawet, czy mają lepsze paliwo (sam takie zwykle biorę, jeśli jest), ale przynajmniej ON ze stacji Petrol (w Ptuju przed mostem, za pierwszymi światłami, po lewej) jest OK. Na stacji jest bankomat jakby co.
jgx1 napisał(a):1- Jak zjade na co się kierować, jest ryzyko pomylenia drogi czy dobrze oznakowane?
jgx1 napisał(a):2- Jak wjade do słowenii gdzie mamy kupować winiety?
jgx1 napisał(a):jgx1 napisał(a):3- Czy jest ryzyko że w czwartek w nocy będą korki na granicy Słoweńsko - Chorwackiej?
tadzikmal napisał(a):Marsallah napisał(a):tadzikmal napisał(a):ewela9021 napisał(a):w całej Słoweni ON było po 1,225 e
Nie pamiętam nawet, czy mają lepsze paliwo (sam takie zwykle biorę, jeśli jest), ale przynajmniej ON ze stacji Petrol (w Ptuju przed mostem, za pierwszymi światłami, po lewej) jest OK. Na stacji jest bankomat jakby co.
A ta stacja jest całodobowa ? Bo w ptuju znalazłem całodobowa jak się chyba skręca w prawo za nowym mostem, jakby się na trzec jechało. Czy ktoś na niej tankowal?
Marsallah napisał(a):tadzikmal napisał(a):Marsallah napisał(a):tadzikmal napisał(a):ewela9021 napisał(a):w całej Słoweni ON było po 1,225 e
A ta stacja jest całodobowa ? Bo w ptuju znalazłem całodobowa jak się chyba skręca w prawo za nowym mostem, jakby się na trzec jechało. Czy ktoś na niej tankowal?
Ja tam zawsze jestem rano, więc nie zastałem jej zamkniętej. Wg strony petrol.si, stacja czynna jest 7 dni w tygodniu w godz. 6-22. Tankowałem tam raz, paliwo dobre.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi