3 godziny temu wróciłem z Breli. Zarówno w tamtą stronę jak i z powrotem jechałem objazdem autostrady słoweńskiej przez Mureck - Lenart - Ptuj.
A jak pogoda ? Bo za 4 godzinki właśnie wyieżdzam do Breli
esi napisał(a):Faktycznie ciężko znaleźć w gąszczu równych spraw, to co istotne. Dlatego zapytam krótko i proszę o w miarę szybką odpowiedź bo jutro wyjeżdżam.
zbig99 napisał(a):objazd Mureck-Lenart-Ptuj jak zwykle się spawdził... polecam... oczywiście polecam też stację benzywnową w Ptuju na której była najniższa cena za 1 litr paliwa jaką widziałem na całej trasie tj 1l - 1,255 Eur!!! dla porównania na Słowacji 1l = 1,45 Eur; w Austri przed Grazem 1l = 1,566 Eur !!!, W Chorwacji 1l = 9,61 kun
Ważne!!! nie pałaćcie kartą za paliwo i za inne rzeczy pewnie też nie warto!!! przeliczyli mi rachunek za paliwo po kursie z kosmosu tj 1 Eur = 4,135 PLN .. chyba że to tylko w banku ING tak to wygląda ??
W Polsce kupowałem Euro w kantorze za 3,99 PLN..
tadzikmal napisał(a):zbig99 napisał(a):objazd Mureck-Lenart-Ptuj jak zwykle się spawdził... polecam... oczywiście polecam też stację benzywnową w Ptuju na której była najniższa cena za 1 litr paliwa jaką widziałem na całej trasie tj 1l - 1,255 Eur!!! dla porównania na Słowacji 1l = 1,45 Eur; w Austri przed Grazem 1l = 1,566 Eur !!!, W Chorwacji 1l = 9,61 kun
Ważne!!! nie pałaćcie kartą za paliwo i za inne rzeczy pewnie też nie warto!!! przeliczyli mi rachunek za paliwo po kursie z kosmosu tj 1 Eur = 4,135 PLN .. chyba że to tylko w banku ING tak to wygląda ??
W Polsce kupowałem Euro w kantorze za 3,99 PLN..
A jak z jakością paliwa? Rozumiem , że był to Petrol, tuż za nowym mostem w prawo - całodobowy. Z tego co wyczytałem Petrol nie ma paliwa premium (jeśli chodzi o Diesel) Co tankowałeś i jak się jechało?
Tadzik
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi