napisał(a) magart » 23.06.2010 18:54
Dajcie spokój z tym i interesami. To jest zwykła psychologia. Jak np. ktoś sobie kupi jakiś tam wypasiony aparat za kupę kasy jakiejś firmy to na forum foto jest w stanie zagryźć innych żeby im wytłumaczyć wyższość tego sprzętu nad innym.
To samo z wydatkiem winietą. Ludzie płacą i wydaje im się, że ta autostrada to bóg wie co. Ale prawda jest taka, że po to się kupuje winietę, żeby korzystać z autostrady. Bo: winieta jest na ileś tam dni i na cały kraj. Więc jeśli potrzebujemy przejechać przez całą Słowenię albo pół to jest sens kupowania. Jeśli jedziemy kilka kilometrów to winieta jest bez sensu.
A skoro ktoś się lepiej poczuje wmawiając innym, że bez winiety to niepotrzebne kombinatorstwo to spoko. Tak jak wcześniej napisałem - im więcej na autostradzie - tym lepiej dla mnie na drodze lokalnej
Mało ludzi kupuje bilet miesięczny na autobus żeby z niego korzystać jeden tydzień w miesiącu... I nikt mnie w takiej sytuacji nie przekona do takiego rozwiązania jak mogę sobie kupić pojedynczo 10 biletów.