pablo2222 napisał(a):freyu napisał(a):Sorry, że pomęczę moderatora, ale dręczy mnie pytanie: skąd ta pewność? Bo jak dla mnie to z tej mapy i info na oficjalnej stronie to nie wynika, chyba że czegoś nie widzę albo nie rozumiem?
Na tym odcinku budowana jest autostrada, która biegnie obok obecnej drogi. Dlatego nawet jak będzie oddana do użytkowania to i tak nadal będzie istaniała obecna alternatywna droga niepłatna. Nie ma takiej mozliwości, że nagle w Słowenii będą same autostrady bądź drogi szybkiego ruchu.
niezawodny napisał(a):...Więc może by tak przykleić gdzieś (np. na górze wątku) tą dość istotną informację - aktualne ceny, a potok słów narodu niechaj płynie dalej? ...
Piotrek_B napisał(a):Niezawodny - i co będziemy drugi FAQ produkować
Jako jeden z autorów w dziale FAQ wpadnij tam czasem jak masz problem. Ja to wbrew pozorom cały czas aktualizuję wątek autostradowy (o ile jest jakaś zmiana)
Masz przecież wszystko na pierwszej stronie.
Piotrek_B napisał(a):Czasami zastanawiam się nad sensem aktualizacji
Sloniowatty napisał(a):Witam. Moze ktos sie orientuje, czy i gdzie mozna wykupic winiete na Slowenie przez internet? Zawsze jest to winieta w formie naklejki na szybe czy wystepuje tez w formie np. kodu w formie ciagu cyfr wygenerowanego przez system, ktory to kod sie otrzymuje po oplaceniu winiety online?
Mariusz_M napisał(a):Aleś odszedł od tematu Dokładnie 3 wypowiedzi wyżej marko-wrocław o to samo pyta, a Janusz Bajcer mu odpowiedział...
Odpowiem i Tobie - nie jest to płatny odcinek [sam nie testowałem, ale "wszyscy" tak tu piszą]
mariusz 69 napisał(a):Witam! Jak przedstawia się na dzień dzisiejszy przejazd przez Słowenię miejscowości: Lendawa, Dolga Vas i przejście w Mursco Sredisce!? Czy w dalszym ciągu jest możliwość przejazdu bez winiety(wariant przez miasto)! Czy nie nastąpiły jakieś zmiany? Może ktoś już jechał w tym roku !
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi