aaron22 napisał(a):Do Piuusa:
Mógłbyś podać jaką trasą dokładnie jeździsz między Cieszynem a obwodnicą Budapesztu?
Ostatnimi czasy jechałem przez czeskie Brno, Znojmo (lub w wariancie przez Mikulov) kilka razy. Mam dość tej trasy. Za dobrze ją znam.
Chętnie pojadę inaczej. Myślałem, żeby przez Bratysławę, a potem węgierską 86-tką. Ale być może twój wariant jest ciekawszy.
jeśli nie chesz wrzucać odpowiedzi tutaj, bo zaraz podniosą się głosy, że się winietowy temat Węgrami spamuje, to mój mail aaron22@gazeta.
dzieki!
Magda75 napisał(a):Ja tak jak Gluteus jadę w połowie czerwca (wyjazd 12 ) i tez planuję zrobić objazd przez Rogatec. Mąż namawia na jazdę przez Węgry, ale ze względu na roczne dziecko wolę jechać znaną mi drogą przez Austrię.
marko-wroclaw napisał(a):Ściągnąłem sobie mapkę dróg płatnych w słowenii http://www.slovinsko.info/karta%20-%20vinjete%20ang.pdf
i jedna rzecz mnie lekko zaniepokoiła...
Mianowicie - droga za ptuj do przejścia krapina w chorwacji oznaczona jest jako "droga która planowana jest po 2008 i jest płatna, i wymagana jest winieta". Mam nadzieję że nic się tam nie zmieniło od zeszłego roku i nic nie wybudowali -nie wprowadzili opłat?
Ktoś się orientuje w tym temacie?
PS. To mój już 4ty wyjazd do cro tą samą trasą
Janusz Bajcer napisał(a):Po drugie: nie powodów do niepokoju, droga z Ptuj do granicy słoweńsko - chorwackiej nie podlega opłacie w postaci winiety.
freyu napisał(a):Sorry, że pomęczę moderatora, ale dręczy mnie pytanie: skąd ta pewność? Bo jak dla mnie to z tej mapy i info na oficjalnej stronie to nie wynika, chyba że czegoś nie widzę albo nie rozumiem?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi