też w tym roku tak planuje jechaćLeszek W napisał(a):Witold P. napisał(a):Mureck, Mureck i jeszcze raz Mureck.W ubiegłym roku ta trasa sprawdziła się znakomicie. POLECAM!!
Popieram - sprawdziłem - całkiem przyjemna droga, bardzo miła (!!!) obsługa w stacji Shell w Mureck. Pozdrawiam!
Leszek W napisał(a):Popieram - sprawdziłem - całkiem przyjemna droga, bardzo miła (!!!) obsługa w stacji Shell w Mureck. Pozdrawiam!
Marus napisał(a):Witam, a propos nieszczęsnych winietek słoweńskich to wymyśliłem i zaliczylem inną trasę: w Austrii z A2 zjechałem w Ilz na drogę nr 66 i przez miasteczka Riegersburg, Feldbach, Bad Radkersburg znalazłem się w Słoweni daleko od autostrad. Po ok. 40 km wjechałem do Chorwacji w miejscowości Ormoż przez jakieś maleńkie zapomniane przez wszystkich przejście graniczne gdzie swoim przybyciem obudziłem stosowne służby.
Dalej rzut beretem i byłem w okolicach Varazdinu i na chorwackiej A4.
Ciekawa trasa dająca chwilę wytchnienia od "prędkości autostradowych".
W Riegersburgu warto zatrzymać się na chwilę - fajne zamczysko.
Polecam i pozdrawiam
osito1963 napisał(a):Leszek W napisał(a):Popieram - sprawdziłem - całkiem przyjemna droga, bardzo miła (!!!) obsługa w stacji Shell w Mureck. Pozdrawiam!
A o której godzine byłeś na tej stacji Nie wiesz, czy czynna jest w nocy W zeszłym roku tankowałem na Shell'u w Gralla, ale wolałbym jeszcze bliżej Chorwacji, a w Słoweni w nocy raczej są nieczynne stacje.
Pozdrawiam
Artur
jest jeszcze cołodobowy Petrol w Sloweni przed granicą z ChorwacjąLeszek W napisał(a):osito1963 napisał(a):Leszek W napisał(a):Popieram - sprawdziłem - całkiem przyjemna droga, bardzo miła (!!!) obsługa w stacji Shell w Mureck. Pozdrawiam!
A o której godzine byłeś na tej stacji Nie wiesz, czy czynna jest w nocy W zeszłym roku tankowałem na Shell'u w Gralla, ale wolałbym jeszcze bliżej Chorwacji, a w Słoweni w nocy raczej są nieczynne stacje.
Pozdrawiam
Artur
Sądząc po wielkości, to raczej całodobowa, ale głowy nie dam bo byłem około południa.
Lubuszanin napisał(a):Wydaje mi się, że tutaj jest adres tej stacji Shell w Mureck.
http://www.mureck.gv.at/Gasthoefe.99.0.html
http://www.schweigler.at/
osito1963 napisał(a):
Leszek W napisał(a):
Popieram - sprawdziłem - całkiem przyjemna droga, bardzo miła (!!!) obsługa w stacji Shell w Mureck. Pozdrawiam!
Pozdrawiam
Artur
Sądząc po wielkości, to raczej całodobowa, ale głowy nie dam bo byłem około południa
fotograf123 napisał(a):jak już jesteśmy przy Słowenii to ile teraz kosztuje winieta dla samochodu osobowego bo ja już nic nie rozumiem czy dalej 30 EU czy obniżyli jak tak to do ilu....
Pozdrawiam....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi