Ciekawe co powie Bruksela ??
Słoweńcy zagrali jej na nosie, przecież obniżyli ceny winiet, a że przy okazji skrócili ich ważność to inna bajka.
Arek napisał(a):Zachłanność Słoweńców zna granic
Trzeba będzie pojechać przez Mureck, Lenart, Ptuj
Adam66 napisał(a):Uciąłem sobie ostatnio krótką pogawędkę ze spotkanym w Polsce Słoweńcem. Miał podobne zdanie co do cen winiet jak większość na forum.
Niestety ceny winiet w Słowenii kształtuje polityka, a nie ekonomia.
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):...co zrobić, mają mocną schizę na punkcie Chorwacji.. (podszytą wieloma kompleksami w tym kompleksem urażanego wielokrotnie, wakacyjnie, regularnie etc. ego męskiej części slo społeczeństwa). ...
JacYamaha napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):...co zrobić, mają mocną schizę na punkcie Chorwacji.. (podszytą wieloma kompleksami w tym kompleksem urażanego wielokrotnie, wakacyjnie, regularnie etc. ego męskiej części slo społeczeństwa). ...
...i batalią o granicę.
Zrobiłem małą analizę kosztów przejazdu na Istrię.
Jadąc przez Słowenię od granicy w Sentilj, a następnie przez Maribor, Ljubljana, Postojna, granica chorwacka i po dwóch tygodniach powrót tą samą trasą , to po 1 lipca kupujemy 2 winiety po 15 euro.
Jadąc na Istrię autostradami chorwackimi od Gorican do Rijeki i powrót tą samą trasą, płacimy za przejazd 240 kun czyli ok. 32 euro.
W tym przypadku przejazd przez Słowenię jest troszkę tańszy
mirko napisał(a):Mam pomysł, jak rozwiązać problem winieta
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi