Lubuszanin napisał(a):A z miejscowosci Ptuj do Macelj to jaka droga, bo E-59, to raczej platna?
przemol napisał(a):Witam.
Wg. najnowszych informacji, będzie możliwe kupno winiety na 7 albo 10 dni
( chyba sami jeszcze dokładnie nie wiedzą ). Decyzję podjęto pod naciskiem UE. Cena jest megaatrakcyjna - 15 Euro !
Suma sumarum wychodzi na to, że w porównaniu z zeszłym rokiem będzie taniej o 5 Euro ( przy kupnie 2ch winiet ). Oczywiście dla tych, którzy zdecydują jechać hitrymi cestami. Ja dalej będę jechał przez Mureck-Lenart-Ptuj. Potwierdzam jednocześnie poprzednie informacje, że droga ta jest w dobrym stanie, dość dobrze oznakowana, i co najważniejsze mało uczęszczana.
Pozdrawiam.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=222300
partner napisał(a):Jechałem tamtędy w nocy bez żadnych problemów i przez AU prostopadle do góry, czyli nie skręcałem w lewo na autostradę, a w prawo na Gosdorf w miejscowości Mureck i później prościutko na północ w kierunku Wiednia
potwierdzam to co napisał Waldeqwaldeq napisał(a):partner napisał(a):Jechałem tamtędy w nocy bez żadnych problemów i przez AU prostopadle do góry, czyli nie skręcałem w lewo na autostradę, a w prawo na Gosdorf w miejscowości Mureck i później prościutko na północ w kierunku Wiednia
Przećwiczyłem ten wariant i stwierdzam, że szybciej przejechałem dłuższą drogą a więc od Mureck kierując się na autostradę i dalej Graz, Wien...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi