Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2008 07:41

plakon napisał(a):Nie rezygnuj, dzisiaj wróciłem z CRO i oczywiście jechałem przez Lenart i Ptuj. Droga bezproblemowa, jedynie dzisiaj w nocy były okropne mgły. Jednak mimo to dowiozłem rodzinkę cało i bezpiecznie do domu.

Wiem...przypadła mi do gustu dlatego już chyba pozostanie na moim rozkładzie a po drodze jest przyjemna pizzeria ze smaczną pizzą... :lol:
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 16.10.2008 08:36

Ale jak na razie tylko ogóły. Osobiście będę się cieszył jak wprowadzą te nowe winiety. Swoją drogą łaski nie robią co nie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2008 08:41

trajano napisał(a):Ale jak na razie tylko ogóły. Osobiście będę się cieszył jak wprowadzą te nowe winiety. Swoją drogą łaski nie robią co nie?

Łaski na pewno nie tylko ludzką rzecz bo ostatnie przepisy są nie fair w stosunku do turystów przejeżdżających tranzytem...dlaczego dopiero Unia musiała ingerować aby coś ruszyło ku lepszemu...???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.10.2008 08:46

alessandro1977 napisał(a):...dlaczego dopiero Unia musiała ingerować aby coś ruszyło ku lepszemu...???

To najlepszy przykład, że jednak Unia czemuś służy - trzeba trzymać kciuki, aby udało się wymusić wprowadzenie przez Słowenię winiet tranzytowych.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.10.2008 08:49

Janusz Bajcer napisał(a):...aby udało się wymusić wprowadzenie przez Słowenię winiet tranzytowych.

I wprowadzą 4 dniowe po 17,5 euro :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.10.2008 08:51

JacYamaha napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):...aby udało się wymusić wprowadzenie przez Słowenię winiet tranzytowych.

Pożyjemy - zobaczymy :wink:

Dróg alternatywnych nie zamkną :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2008 09:03

Janusz Bajcer napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):...dlaczego dopiero Unia musiała ingerować aby coś ruszyło ku lepszemu...???

To najlepszy przykład, że jednak Unia czemuś służy - trzeba trzymać kciuki, aby udało się wymusić wprowadzenie przez Słowenię winiet tranzytowych.

W sumie Panie Januszu po to jest ta Unia aby chronić interesów jej członków..miejmy nadzieję, że osiągną jakiś ludzki kompromis... :roll:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 16.10.2008 14:46

Ale członkowie tych członków czyli my powinniśmy się tego domagać (np wysyłając e-maile do odpowiednich ambasad, rządów itd) co ja np zrobiłem i co czego nakłaniałem na tym forum, a co spotkało się z małym zrozumieniem.
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 16.10.2008 15:02

JacYamaha napisał(a):

I Lenart Murck będzie wiecznie żywy, jak Lenin ;-)
Jeśli mają tak słowiańską duszę jak my Polacy to można się tego spodziewać 4 dni za 17,5 :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2008 15:33

joajer napisał(a):Ale członkowie tych członków czyli my powinniśmy się tego domagać (np wysyłając e-maile do odpowiednich ambasad, rządów itd) co ja np zrobiłem i co czego nakłaniałem na tym forum, a co spotkało się z małym zrozumieniem.

Gdybyśmy wszyscy pisali to skrzynki poblokowałyby im się i jeszcze ceny winiet mogłyby pójść w górę...po co wobec tego robić zamieszanie, wystarczy, że Ty napisałeś i jaki piorunujący skutek... :lol:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 16.10.2008 16:17

Pewnie :D
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 17.10.2008 11:26

alessandro1977 napisał(a):
plakon napisał(a):Nie rezygnuj, dzisiaj wróciłem z CRO i oczywiście jechałem przez Lenart i Ptuj. Droga bezproblemowa, jedynie dzisiaj w nocy były okropne mgły. Jednak mimo to dowiozłem rodzinkę cało i bezpiecznie do domu.

Wiem...przypadła mi do gustu dlatego już chyba pozostanie na moim rozkładzie a po drodze jest przyjemna pizzeria ze smaczną pizzą... :lol:

Może nieco obok tematu.Gdzie dokładnie jest ta pizzeria?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.10.2008 11:32

Witold P. napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):

Może nieco obok tematu.Gdzie dokładnie jest ta pizzeria?

Jadąc od strony Mureck po prawej stronie....jest ona usytuowana wśród winnic tak więc widać tylko tabliczkę...
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 29.10.2008 19:56

Po interwencji KE ,Slowency wprowadza najprawdopodobniej od 1.04 winiety 30 dniowe ,po 15 euro.Taka wiesc przeslal mi znajomy sloweniec Ivo.(oczywiscie to tylko projekt).Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.10.2008 20:16

To chyba drożej niż w Austri, ale za to taniej niż całoroczna Słoweńska za np 55euro. Ciekawe czy Prima Aprilis Słoweńcy też obchodzą tak jak u nas?
Ostatnio edytowano 29.10.2008 20:18 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone