Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WINIETY w Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.09.2008 09:15

Betsy napisał(a):wiem też, że można się tu swobodnie podzielić swoimi spostrzeżeniami :) co też uczyniłam ;)

Można :lol: i dobrze uczyniłaś :papa:
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 30.09.2008 09:16

Janusz Bajcer napisał(a):
Betsy napisał(a):wiem też, że można się tu swobodnie podzielić swoimi spostrzeżeniami :) co też uczyniłam ;)

Można :lol: i dobrze uczyniłaś :papa:

no właśnie :)

Dziękuję Januszu :):)

Jednak co Opiekun Działu to Opiekun :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 09:17

Dobra...poddaje sie bo widzę, że moje słowa źle są odbierane...miło, że do nas dołączyłaś... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.09.2008 09:19

Betsy napisał(a):Jednak co Opiekun Działu to Opiekun :)

Nie tylko opiekun tego działu :wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.09.2008 12:44

alessandro1977 napisał(a):Betsy...każdy z nas akurat bardzo dobrze zna tę trasę..jest ona do bani czy się jedzie do Dalmacji czy na Krk...jedno i to samo przez jakiś czas...płacenie 35 euro za remontowaną kiepską drogę to nie jest najlepszy pomysł...widzę jednak, że jesteś tu początkująca...

To masz jakąś inna winiete bo te co ja widziałem to są na pół roku i na wszystkie drogi płatne w całej Słowenii a nie na jedna kiepską remontowana drogę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 13:03

Sławomir Wocial napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Betsy...każdy z nas akurat bardzo dobrze zna tę trasę..jest ona do bani czy się jedzie do Dalmacji czy na Krk...jedno i to samo przez jakiś czas...płacenie 35 euro za remontowaną kiepską drogę to nie jest najlepszy pomysł...widzę jednak, że jesteś tu początkująca...

To masz jakąś inna winiete bo te co ja widziałem to są na pół roku i na wszystkie drogi płatne w całej Słowenii a nie na jedna kiepską remontowana drogę...

Po pierwsze nie kupowałem żadnej a mi chodziło o to, że jadąc od strony Graz przez Maribor jedzie się płatną drogą 20 km na dodatek fatalną...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.09.2008 13:04

Betsy napisał(a):Jednak co Opiekun Działu to Opiekun :)

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.09.2008 13:08

alessandro1977 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):

Po pierwsze nie kupowałem żadnej a mi chodziło o to, że jadąc od strony Graz przez Maribor jedzie się płatną drogą 20 km na dodatek fatalną...

A mi chodziło o to , że ludzie mylą się podchodząc do tego w ten sposób , że są zmuszani do płacenia 35 ojro za 10 km drogi. To ich wybór którędy jadą. Winiety obowiązują i umożliwiają jazdę po całej Słowenii. 35 ojro za 180 dni to w sumie nie dużo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 13:17

Niedużo Sławku jeżeli często korzysta się z tych dróg...Słoweńcy na pewno tego nie odczuwają...my na szczęście mamy alternatywy jeżeli ten kraj traktujemy jak tranzyt...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 13:19

Janusz Bajcer napisał(a):
Betsy napisał(a):Drogi Januszu!

Masz absolutna rację :)
Jednak jeśli ktoś jedzie na Krk lub Istrie to zdecydowanie polecam tą trasę :)

Droga Betsy :!:
Masz absolutna rację - na Krk lub na Istrię przez Słowenię (trasą Maribor, Celje, Ljubljana, Postojna) , jadąc tam i z powrotem można kupić winietę za 35 euro.

Popieram ,jedzie się świetnie. :!: Jest się gdzie zatrzymać , zjeść i ewentualnie przespać. :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.09.2008 13:31

alessandro1977 napisał(a):Niedużo Sławku jeżeli często korzysta się z tych dróg...Słoweńcy na pewno tego nie odczuwają...my na szczęście mamy alternatywy jeżeli ten kraj traktujemy jak tranzyt...

Na pewno mniej niż 2x po 7.80 ojro za 2x 10 dni w Austrii.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.09.2008 20:20

Betsy napisał(a):aha, czyli jak nowy to ma znać swoje miejsce w szeregu i się nie odzywać ;)

no dobrze
bylam pierwszy raz i wiem ze nie odkrywam Ameryki, ale wydawało mi się, że można napisać coś od siebie...

no skoro nie, to trudno..

pozostanę w takim razie przy czytaniu Szanownego Pana i reszty doświadczonych

Koleżanko Betsy, proszę zdjąć maskę z twarzy wtedy wszyscy Cię zrozumią. Widzisz, że nie możesz się dogadać. Pozdrawiam

:papa:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 30.09.2008 20:22

Sławomir Wocial napisał(a):A mi chodziło o to , że ludzie mylą się podchodząc do tego w ten sposób , że są zmuszani do płacenia 35 ojro za 10 km drogi. To ich wybór którędy jadą. Winiety obowiązują i umożliwiają jazdę po całej Słowenii. 35 ojro za 180 dni to w sumie nie dużo.

Ojro kurcze jak to dla mnie kiepsko brzmi. Nie lepiej Juro. Niemiecki to najpaskudniejszy język pod słońcem.
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 30.09.2008 21:25

Sławomir Wocial napisał(a):Winiety obowiązują i umożliwiają jazdę po całej Słowenii. 35 ojro za 180 dni to w sumie nie dużo.

- a wiesz, że to kapitalny pomysł? W przyszłym roku biorę urlop na 180 dni i będę jeździł jak szalony po całej Słowenii. A cooo miii taaaam! :lol:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.10.2008 07:05

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone