Betsy napisał(a):wiem też, że można się tu swobodnie podzielić swoimi spostrzeżeniami co też uczyniłam
Można i dobrze uczyniłaś
Betsy napisał(a):wiem też, że można się tu swobodnie podzielić swoimi spostrzeżeniami co też uczyniłam
Betsy napisał(a):Jednak co Opiekun Działu to Opiekun
alessandro1977 napisał(a):Betsy...każdy z nas akurat bardzo dobrze zna tę trasę..jest ona do bani czy się jedzie do Dalmacji czy na Krk...jedno i to samo przez jakiś czas...płacenie 35 euro za remontowaną kiepską drogę to nie jest najlepszy pomysł...widzę jednak, że jesteś tu początkująca...
Sławomir Wocial napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Betsy...każdy z nas akurat bardzo dobrze zna tę trasę..jest ona do bani czy się jedzie do Dalmacji czy na Krk...jedno i to samo przez jakiś czas...płacenie 35 euro za remontowaną kiepską drogę to nie jest najlepszy pomysł...widzę jednak, że jesteś tu początkująca...
To masz jakąś inna winiete bo te co ja widziałem to są na pół roku i na wszystkie drogi płatne w całej Słowenii a nie na jedna kiepską remontowana drogę...
alessandro1977 napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Betsy...każdy z nas akurat bardzo dobrze zna tę trasę..jest ona do bani czy się jedzie do Dalmacji czy na Krk...jedno i to samo przez jakiś czas...płacenie 35 euro za remontowaną kiepską drogę to nie jest najlepszy pomysł...widzę jednak, że jesteś tu początkująca...
To masz jakąś inna winiete bo te co ja widziałem to są na pół roku i na wszystkie drogi płatne w całej Słowenii a nie na jedna kiepską remontowana drogę...
Po pierwsze nie kupowałem żadnej a mi chodziło o to, że jadąc od strony Graz przez Maribor jedzie się płatną drogą 20 km na dodatek fatalną...
Janusz Bajcer napisał(a):Betsy napisał(a):Drogi Januszu!
Masz absolutna rację
Jednak jeśli ktoś jedzie na Krk lub Istrie to zdecydowanie polecam tą trasę
Droga Betsy
Masz absolutna rację - na Krk lub na Istrię przez Słowenię (trasą Maribor, Celje, Ljubljana, Postojna) , jadąc tam i z powrotem można kupić winietę za 35 euro.
alessandro1977 napisał(a):Niedużo Sławku jeżeli często korzysta się z tych dróg...Słoweńcy na pewno tego nie odczuwają...my na szczęście mamy alternatywy jeżeli ten kraj traktujemy jak tranzyt...
Betsy napisał(a):aha, czyli jak nowy to ma znać swoje miejsce w szeregu i się nie odzywać
no dobrze
bylam pierwszy raz i wiem ze nie odkrywam Ameryki, ale wydawało mi się, że można napisać coś od siebie...
no skoro nie, to trudno..
pozostanę w takim razie przy czytaniu Szanownego Pana i reszty doświadczonych
Koleżanko Betsy, proszę zdjąć maskę z twarzy wtedy wszyscy Cię zrozumią. Widzisz, że nie możesz się dogadać. Pozdrawiam
Sławomir Wocial napisał(a):A mi chodziło o to , że ludzie mylą się podchodząc do tego w ten sposób , że są zmuszani do płacenia 35 ojro za 10 km drogi. To ich wybór którędy jadą. Winiety obowiązują i umożliwiają jazdę po całej Słowenii. 35 ojro za 180 dni to w sumie nie dużo.
Sławomir Wocial napisał(a):Winiety obowiązują i umożliwiają jazdę po całej Słowenii. 35 ojro za 180 dni to w sumie nie dużo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi