Janusz Bajcer napisał(a):Tytuł tematu: "Winiety w Chorwacji - chyba jednak nie!"
Skoro w Chorwacji nie - to leci trzecia strona o winietach w Słowenii
Panie doktorze,
wszystko mi się z seksem kojarzy
Bocian napisał(a):aro_40 napisał(a):Wolę bowiem te 30 EUR wydac na jakieś bilety wstępu czy frajdę dla moich pociech.
Gdybyś zapłacił za winietę to zapewne też byś wydał na pociechy to co masz wydać. Oszczędność występuje wtedy gdy masz fizycznie odłożone na winietę 30 euro i decydujesz się omijać i wtedy masz w garści tą kasę i możesz ją wydać na dzieciaki. Chcesz powiedzieć, ze jak planujesz wydatki albo zbierasz kasę to od razu odkładasz 30 euro na wydatki dla dzieciaków , zauważając , ze to za winietę, czy idzie to z ogólnej kwoty na wyjazd, czyli z tych 6 czy 7 tysięcy?
kaeres napisał(a):Przy okazji mam pytanie bo mi zamknęli wątek i się psińco dowiedziałem.
Nie potrafię znaleźć jak z bramkami na Istrii ?
henius34 napisał(a):Panowie nie zrozumcie mnie źle... Ja też bym wolał żeby były winietki, ale jak są opłaty"bramkowe" trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle narzekać (typowo polskie ) opcje są trzy:
a) nie jechać do Chorwacji i wybrać się nad Bałtyk (który bardzo lubię) gdzie nie ma opłat
b)nie jechać drogami płatnymi
c) jechać płacić i nie marudzić.
Pozdrav
Janusz Bajcer napisał(a):Poskładłem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi