Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety w Chorwacji - chyba jednak nie!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 15.05.2012 21:08

Janusz Bajcer napisał(a):Tytuł tematu: "Winiety w Chorwacji - chyba jednak nie!"

Skoro w Chorwacji nie - to leci trzecia strona o winietach w Słowenii :wink: :wink:

Panie doktorze,
wszystko mi się z seksem kojarzy :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2012 00:21

Trochę późno, bo dopiero na czwartej stronie :wink: :wink:
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 16.05.2012 07:09

Bocian napisał(a):
aro_40 napisał(a):Wolę bowiem te 30 EUR wydac na jakieś bilety wstępu czy frajdę dla moich pociech.

Gdybyś zapłacił za winietę to zapewne też byś wydał na pociechy to co masz wydać. Oszczędność występuje wtedy gdy masz fizycznie odłożone na winietę 30 euro i decydujesz się omijać i wtedy masz w garści tą kasę i możesz ją wydać na dzieciaki. Chcesz powiedzieć, ze jak planujesz wydatki albo zbierasz kasę to od razu odkładasz 30 euro na wydatki dla dzieciaków , zauważając , ze to za winietę, czy idzie to z ogólnej kwoty na wyjazd, czyli z tych 6 czy 7 tysięcy?

dość dziwną masz argumentację...
Ja planuję wydatki. To znaczy że jak zakładam 6.000 to mam się zmieścić w tej kwocie (choć stać mnie na większe wydatki). I w trakcie planowania zakładam, że nie będę jechał słoweńska autostradą i pozycję budżetową przerzucam na inne wydatki uznając to za rozsądniej wydane pieniądze.
Jeśli masz inne zdanie - masz prawo do tego, co nie znaczy, że ja nie mam prawa miec własnego zdania
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 16.05.2012 14:16

Jak ktoś ciągnie na Istrię to chyba te 30e nie jest wielkim wydatkiem za 500km (250km x2).

Przy okazji mam pytanie bo mi zamknęli wątek i się psińco dowiedziałem.
Nie potrafię znaleźć jak z bramkami na Istrii ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2012 14:25

kaeres napisał(a):Nie potrafię znaleźć jak z bramkami na Istrii ?

Klik
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2012 15:27

kaeres napisał(a):Przy okazji mam pytanie bo mi zamknęli wątek i się psińco dowiedziałem.
Nie potrafię znaleźć jak z bramkami na Istrii ?

Dostałeś link od Rysia :idea:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 16.05.2012 15:58

henius34 napisał(a):Panowie nie zrozumcie mnie źle... Ja też bym wolał żeby były winietki, ale jak są opłaty"bramkowe" trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle narzekać (typowo polskie :wink: ) opcje są trzy:
a) nie jechać do Chorwacji i wybrać się nad Bałtyk (który bardzo lubię) gdzie nie ma opłat
b)nie jechać drogami płatnymi
c) jechać płacić i nie marudzić. :wink:
Pozdrav

Taaaa... nad Bałtyk ... http://uwaga.tvn.pl/58413,news,,rakotwo ... ortaz.html

Poskładajcie sobie linka, bo się połamał :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2012 16:02

Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 16.05.2012 16:40

Janusz Bajcer napisał(a):Poskładłem

Dzięki. BTW warto się zapoznać, bo sprawa mocno śmierdząca i zdaje się wyciszo/a/na :(
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety w Chorwacji - chyba jednak nie! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone