Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety - tak, czy nie?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Walk3r
Globtroter
Winiety - tak, czy nie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walk3r » 27.01.2011 16:59

Mój temat ma na celu ukazanie opłacalności kupowania winiet w krajach tranzytowych na drodze do Chorwacji. Kupować winiety, czy płacić na bramkach? Co się bardziej opłaca?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2011 17:04

Walk3r napisał(a):Mój temat ma na celu ukazanie opłacalności kupowania winiet w krajach tranzytowych na drodze do Chorwacji. Kupować winiety, czy płacić na bramkach? Co się bardziej opłaca?

Co masz na myśli przez kupowanie winiet czy płacenie na bramkach :?: W krajach tranzytowych do Chorwacji albo "płaci" się winietami za autostradę (Słowacja, Czechy, Austria, Słowenia) albo już w samej Chorwacji zjeżdżając z autostrady płacisz za przejazd na bramce. Nie ma w tych krajach wyboru, albo bramka albo winieta bo jest to ustalone. Więc nie za bardzo kumam pytanie co ma się opłacać. :?:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 17:18

Walk3r napisał(a):Mój temat ma na celu ukazanie opłacalności kupowania winiet w krajach tranzytowych na drodze do Chorwacji. Kupować winiety, czy płacić na bramkach? Co się bardziej opłaca?

No i się znów zaczęło.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.01.2011 17:25

Walk3r napisał(a): Kupować winiety

Nie kupować.
Jest ryzyko- jest zabawa! :lol: 8) :wink:

Walk3r napisał(a):czy płacić na bramkach?

Tu może być trochę gorzej,ale zawsze możesz spróbować.
Może jakiś Chorwat "przymuli" na szlabanie i zbyt późno go opuści?
Wtedy Ty sruuuuuuuu i pomykasz w dół..

:wink:
ptysiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptysiek » 27.01.2011 17:27

Romuald!!!jak droga na Kocierz!!!otwarta???
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 17:31

Walk3r napisał(a): Kupować winiety

Kupować ale nie przyklejać.
Walk3r napisał(a):czy płacić na bramkach?

Nie płacić. Udawać biednego.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 17:32

ptysiek napisał(a):Romuald!!!jak droga na Kocierz!!!otwarta???

Coś Ty. Jak się zawaliła w zeszłym roku to amen.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.01.2011 17:56

A w jakim kraju w drodze do Chorwacji są bramki na autostradzie?
Głupi temat to kasacji.
Zaleciało prowokacją? :?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.01.2011 18:04

consett0805 napisał(a):Głupi temat to kasacji.

Eee tam, damy do HP :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.01.2011 18:05

Amen.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 18:13

maniust napisał(a):

Amen.

Eee chłopaki.
Przecież jeszcze nikt nie napisał czy jedzie lub nie jedzie autostradą. I dlaczego tak robi. Ewentualnie jak je omija.Dlaczego i którędy. Zamiast studiować stare materiały mielibyście świeże spojrzenie na te sprawy. :wink:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 27.01.2011 20:07

Dla mnie takie tematy są dziwne pytania gdzie zjeść gdzie zatankować i tym podobne ja byłem w Cro 6 razy i nigdy nie miałem takich problemów jak była potrzeba zatankować paliwo to stawałem i tankowałem jak byłem głodny to stawałem i kupowałem coś do jedzenia i tp.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 20:44

gonzo napisał(a):Dla mnie takie tematy są dziwne pytania gdzie zjeść gdzie zatankować i tym podobne ja byłem w Cro 6 razy i nigdy nie miałem takich problemów jak była potrzeba zatankować paliwo to stawałem i tankowałem jak byłem głodny to stawałem i kupowałem coś do jedzenia i tp.

No ale co z winietami ???
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.01.2011 20:49

romuald22 napisał(a):
gonzo napisał(a):Dla mnie takie tematy są dziwne pytania gdzie zjeść gdzie zatankować i tym podobne ja byłem w Cro 6 razy i nigdy nie miałem takich problemów jak była potrzeba zatankować paliwo to stawałem i tankowałem jak byłem głodny to stawałem i kupowałem coś do jedzenia i tp.

No i z bramkami...

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2011 20:56

anakin napisał(a):
romuald22 napisał(a):

No i z bramkami... :wink:

Bramki są dwie i piłka jest okrągła jak to mawiał ŚP. Jan Ciszewski.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone