Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ja kupuję. Zeszły rok testowane - w drodze do Chorwacji próba ominięcia zakończona sukcesem, ale czasowo nieopłacalna. Powrót autostradą - miód i boczek
pozdrawiam
--
damian
Ja w tym roku nie kupiłem, ale głównie dlatego, że jechałem z noclegiem po drodze. Przy jeździe w jeden dzień/noc pewnie bym kupił.
Objazd jest dosyć prosty, ale zawsze wymaga większej uwagi niż jazda autostradą. Z drugiej strony jest to odskocznia do autostrad, może takie urozmaicenie dobrze wpłynie na kierowcę
Po zeszłorocznych przebojach nocnych jadąc tam m.in dojazd do nowej autostrady (skończyła sie droga, a rok wcześniej jeszcze tam była ) przejazd dosłownie przez osiedle .......i późniejszy wjazd na odcinek, który moim zdaniem jest płatny i nerwowy dojazd do granicy, powrót za 15 Euro . Zdecydowanie wybieram opcję z winietą.
Ja nie kupuję. Trasa w okolice Trogiru zajmuje mi ok.12 godzin. Liczę że w tym roku (po oddaniu całej Czeskiej D1 i autostrady oraz obwodnicy Wiednia) trasa zajmnie mi jeszcze mniej czasu, więc 30 minut które stracę na objazd jest do zaakceptowania.