jaypablo napisał(a):Chciałbym dzisiaj zamówić, ale raczej marne szanse aby przyjechały na czwartek.
Chyba pozostaje kupić na miejscu.
Co Wy na to?
Nie ma szans,nie dojdą.Tylko granica.
c-4 napisał(a):U mnie plany się zmieniły i wyjeżdżam we wtorek 15.08. Potrzebuję 2x na Austrię czu jak zamówię dziś to dostanę je do piątku, ew w poniedziałek, czy lepiej nie ryzykować? Zauważyłem, że czasy podawane przez użytkowników forum od zamówienia do otrzymania wysyłki to 4 dni.
Zauważyłem też że przy płatności jest opcja różnych wysyłek. Zwykła to 2,4EUR i dopłata do poleconej to 2,95EUR.
Czy polecona jest szybsza?
Edit: zaryzykowałem. zobaczyy czy dojdzie. Jak nie dojdzie to wtedy kupię na OMV a te zamówione oddam zgodnie z regulaminem.
jaypablo napisał(a):c-4 napisał(a):U mnie plany się zmieniły i wyjeżdżam we wtorek 15.08. Potrzebuję 2x na Austrię czu jak zamówię dziś to dostanę je do piątku, ew w poniedziałek, czy lepiej nie ryzykować? Zauważyłem, że czasy podawane przez użytkowników forum od zamówienia do otrzymania wysyłki to 4 dni.
Zauważyłem też że przy płatności jest opcja różnych wysyłek. Zwykła to 2,4EUR i dopłata do poleconej to 2,95EUR.
Edit: zaryzykowałem. zobaczyy czy dojdzie. Jak nie dojdzie to wtedy kupię na OMV a te zamówione oddam zgodnie z regulaminem.
Dlaczego nie chcesz kupować na stacji, granicy?
W sumie ja też będę jechał przez Austrię.
c-4 napisał(a):U mnie plany się zmieniły i wyjeżdżam we wtorek 15.08. Potrzebuję 2x na Austrię czu jak zamówię dziś to dostanę je do piątku, ew w poniedziałek, czy lepiej nie ryzykować? Zauważyłem, że czasy podawane przez użytkowników forum od zamówienia do otrzymania wysyłki to 4 dni.
Farstone napisał(a):c-4 napisał(a):U mnie plany się zmieniły i wyjeżdżam we wtorek 15.08. Potrzebuję 2x na Austrię czu jak zamówię dziś to dostanę je do piątku, ew w poniedziałek, czy lepiej nie ryzykować? Zauważyłem, że czasy podawane przez użytkowników forum od zamówienia do otrzymania wysyłki to 4 dni.
Polecona nie jest szybsza /tak jak w Polsce/, ale masz gwarancję i dowód nadania /a właściwie tolltickets ma / i w razie czego można reklamować, chyba już kupiłeś online (?) skoro chcesz żeby dotarły najpóźniej na poniedziałek...
c-4 napisał(a):Zamówiłem wczoraj i dziś przyszły 2 maile. Jeden że wysłane DP i jako przesyłka polecona i jej numer (zamawiałem tą za 2,40) i drugi mail z fakturą.
Twoje zamówienie ........ zostało dziś przekazane naszemu partnerowi logistycznemu.
Przesyłka została wysłana poprzez Deutsche Post (Jako przesyłka polecona nr .............)