krzysztofm1982 napisał(a):Witam
proszę o radę chcę kupić 2 winiety do Austrii 10 dniowe oraz 1 miesięczną do Słowenii. Planowany wyjazd 4 sierpnia. Winiety do Austrii kupuje od 01.08. oraz od 11.08 natomiast i jest wszystko ok, natomiast kupując winietę do Słowenii nie mam wyboru od kiedy ma obowiązywać i stąd moje pytanie jak dokonać zakupu takowej winiety z datą dla mnie odpowiednią.
grzesiek240 napisał(a):Witam potrzebuje radę dzisiaj wróciłem z Chorwacji pierwszy raz jechałem płatnym odcinkiem przez Slowenia zakupiłem winiete i ja nakleilem teraz zauważyłem że jest ledwo widoczna po została naklejona na czarnym górnym pasku moja pytanie jest takie czy teraz mogę dostać za to jakiś mandat czytałem że winieta jest ważna tylko wtedy gdy jest dobrze umieszczona udało się przejechać Slowenie bez problemów nawet koło patrolu Ale się trochę martwię
radzio327 napisał(a):Różnica 30-40 zł na winietach i miec spokój z kupowaniem po drodze to żadna różnica,interesuje mnie tylko czy są to winiety naklejane także czy nie ?
radzio327 napisał(a):Różnica 30-40 zł na winietach i miec spokój z kupowaniem po drodze to żadna różnica, interesuje mnie tylko czy są to winiety naklejane także czy nie ?
. Słowacja i Węgry,romuald22 napisał(a):radzio327 napisał(a):Różnica 30-40 zł na winietach i miec spokój z kupowaniem po drodze to żadna różnica,interesuje mnie tylko czy są to winiety naklejane także czy nie ?
A którędy zamierzasz jechać? Bo Duchy Święte nie jesteśmy i nie potrafimy czytać w myślach.
W Austrii i Czechach się nalepia.
Na Słowacji i Węgrzech nie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi