Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piosz
Odkrywca
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 08.07.2017 13:30

6 kompletów winiet zamówionych w niedzielę, wysłane w poniedziałek a w piątek do odbioru na poczcie. Wszystko OK. Polecam
lechu9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechu9 » 08.07.2017 20:51

Pytanie - wyjazd 5go sierpnia.
Czy jeżeli zamówię winiety z tą datą ważności ale zaznaczę żeby wysłali już teraz to winiety będą ważne faktycznie od wskazanego dnia czy od chwili wysyłki (chodzi o winiety miesięczne na Czechy i 2x 10 dniowe na Austrię)?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2017 21:03

lechu9 napisał(a):Pytanie - wyjazd 5go sierpnia.
Czy jeżeli zamówię winiety z tą datą ważności ale zaznaczę żeby wysłali już teraz to winiety będą ważne faktycznie od wskazanego dnia czy od chwili wysyłki (chodzi o winiety miesięczne na Czechy i 2x 10 dniowe na Austrię)?

Tam są dwie różne daty, które wpisujemy w dwa różne pola:
oczekiwana data wysyłki produktu przez tolltickets: oraz ważna od:
Winiety będą ważne od wskazanego dnia, a nie od daty wysyłki.
lechu9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechu9 » 08.07.2017 21:06

O to mi chodziło - tak myślałem ale wolałem się upewnić :)
Dziękuję!!
bumelek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bumelek » 08.07.2017 22:51

witam,może ktoś zorientowany mi pomoże:28 czerwca kupiłem winiete miesięczną na Węgry,29 czerwca dostałem maila potwierdzającego i na ich stronie mam do pobrania fakturę a niestety przesyłka wciąż nie dotarła,nie dostałem też maila informującego o nadaniu przesyłki.Napisałem do nich maila ale od 3 dni nie dostałem odpowiedzi,nie wiem co moge więcej zrobić bo 14 lipca już jadę i mam obawy czy wogóle dostanę tą winietkę. Czy wogóle ktoś miał podobny problem??
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2017 23:06

bumelek napisał(a):witam,może ktoś zorientowany mi pomoże:28 czerwca kupiłem winiete miesięczną na Węgry,29 czerwca dostałem maila potwierdzającego i na ich stronie mam do pobrania fakturę a niestety przesyłka wciąż nie dotarła,nie dostałem też maila informującego o nadaniu przesyłki.Napisałem do nich maila ale od 3 dni nie dostałem odpowiedzi,nie wiem co moge więcej zrobić bo 14 lipca już jadę i mam obawy czy wogóle dostanę tą winietkę. Czy wogóle ktoś miał podobny problem??

O jaką przesyłkę Tobie chodzi? Przecież węgierską winietę (e-matrica) Tolltickets przysyła w mailu. Drukujesz i zabierasz ze sobą.

Winieta wegierska, którą kupiłem w ubiegłym roku:
Witaj Pan ********

Twoja e-winieta (e-matrica) została zamówiona na podstawie nastêpujących danych:

Numer klienta: 310574
Numer zamówienia: 1377355

------------------------------------------------------------------------
e-Matrica / e-Vignette
Rendszám / License plate number / Numer rejestracyjny:
CBY****

Ország / Country / Kraj:
Poland / Polska (PL)

Típus / Type / Typ:
Havi
1 Month road use permit
1 miesiąc praw do korzystania z dróg

Kategória / Category / Kategoria:
D1

Ár / Price / Preis:
4780 Ft

Érvényesség kezdete / Start of validity / Początek okresu ważności:
2016.08.13. 00:00:00
13/08/2016 00:00:00
2016-08-13 00:00:00

Érvényesség vége / End of validity / Koniec ważności:
2016.09.13. 23:59:59
13/09/2016 23:59:59
2016-09-13 23:59:59
Vásárlás időpontja / Purchase date / Data zakupu:
2016.07.28. 21:23:33
28/07/2016 21:23:33
2016-07-28 21:23:33

Viszonteladó / Reseller / Wylot:
tolltickets GmbH
Kaiserstraße 28
83022 Rosenheim
Germany

Tranzakció azonosító / Transaction-ID / Transakcja-ID:
TT1600478447

Sorszám / Serial number / Numer seryjny:
111607282123571075325
Busia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Busia » 08.07.2017 23:24

maciejdm1 napisał(a):Odsprzedam winiety:

odsprzedam-winiety-czechy-i-austria-t52608.html

Kupiłabym czeską i austriacką od 25.07. Jeżeli oferta jest aktualna, mogę prosić o informację na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl?
fireman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fireman » 09.07.2017 06:10

Czeską i austriacką bez problemu kupisz na stacji za granicą
tomeki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomeki » 09.07.2017 12:14

Sprawdziłem ceny na stronie tolltickets.com i nie bardzo rozumiem po co przepłacać i stresować się potem, że przesyłka nie dojdzie. Węgierska winieta D1 na 10 dni kosztuje u nich 11,06 EUR, do tego chyba 1,90 EUR przesyłka. To zdecydowanie nie jest winieta w cenie winiety. W zeszłym tygodniu na stacji benzynowej w Vac zapłaciłem kartą za taką winietę, pobrało kwotę 9,64 EUR. Zakup winiety zajął mi 2 minuty, a wycieczka miała przerwę na siusiu (trochę dłuższą), którą i tak trzeba byłoby zrobić, a potem dalej w drogę.
benq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benq » 09.07.2017 13:13

bumelek napisał(a):witam,może ktoś zorientowany mi pomoże:28 czerwca kupiłem winiete miesięczną na Węgry,29 czerwca dostałem maila potwierdzającego i na ich stronie mam do pobrania fakturę a niestety przesyłka wciąż nie dotarła,nie dostałem też maila informującego o nadaniu przesyłki.Napisałem do nich maila ale od 3 dni nie dostałem odpowiedzi,nie wiem co moge więcej zrobić bo 14 lipca już jadę i mam obawy czy wogóle dostanę tą winietkę. Czy wogóle ktoś miał podobny problem??

Zobacz folder spam. Ja miałem podobnie, tylko że czekam na winiety Czechy/Austria. Dostałem maila potwierdzającego wysłanie, faktura do wglądu, a po kilu dniach zaglądam do spamu i wiadomość, że nie udało się obciążyć mnie płatnością (płaciłem PayPalem) i nie zostało wysłane. Okazało się, że nie autoryzowali mojej płatności i pisanie do nich nic nie dało. Zapłaciłem jeszcze raz przez PayPal tyle że za pomocą karty. Druga wpłata doszła, dostałem maila z nr przesyłki i czekam. Pierwsza wpłate zwrócili do PayPala a stamtąd już czekam na przelew na konto.
fireman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fireman » 09.07.2017 19:13

tomeki napisał(a):Sprawdziłem ceny na stronie tolltickets.com i nie bardzo rozumiem po co przepłacać i stresować się potem, że przesyłka nie dojdzie. Węgierska winieta D1 na 10 dni kosztuje u nich 11,06 EUR, do tego chyba 1,90 EUR przesyłka. To zdecydowanie nie jest winieta w cenie winiety. W zeszłym tygodniu na stacji benzynowej w Vac zapłaciłem kartą za taką winietę, pobrało kwotę 9,64 EUR. Zakup winiety zajął mi 2 minuty, a wycieczka miała przerwę na siusiu (trochę dłuższą), którą i tak trzeba byłoby zrobić, a potem dalej w drogę.

Teraz trudno mi będzie znaleźć, bo było to rok temu - przed naszym pierwszym wyjazdem do CRO, ale to dzięki CROMANIAKOM dowiedziałem się, że można na Węgry i Słowację kupić winiety online - i tak zrobiłem. Tydzień przed wyjazdem już miałem wydrukowane winiety w kieszeni i nie musiałem się o nic martwić. Teraz sam chcę pokazać innym, że jest to banalnie proste. I nie ma potrzeby przepłacania na PZM lub innych stronach. Winieta tygodniowa na Węgry kosztuje 2975 forintów :-) - przelew internetowy - jak masz kartę w Euro przelicza Ci z Euro jak masz w złotówkach też Ci przeliczy. Bez żadnych dodatkowych opłat i prowizji, a winietę dostajesz na email :-)
tomeki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomeki » 09.07.2017 22:40

Ja w ogóle nie widzę powodu, żeby się martwić zakupem winiety, a już tym bardziej przepłacać. Po prostu jedziesz i na granicy albo pierwszej stacji benzynowej kupujesz co trzeba i jedziesz dalej i jest to banalnie proste. Czytam to forum od kilku lat i nijak nie mogę się nadziwić, że na temat zakupu winiet powstają tu wątki po kilkadziesiąt stron. Ten ma w tytule winiety w cenie winiet, a w rzeczywistości okazuje się, że węgierskie są o 15% droższe niż na każdej stacji benzynowej na Węgrzech. W przypadku austriackiej masz 1,90 EUR za przesyłkę, czyli 20% drożej niż na każdej stacji benzynowej w A i w gratisie stres, czy dojdzie. Tak wiem, że PZM jest jeszcze droższe, ale po co przepłacać, jak można kupić w regularniej cenie, to nie jest towar reglamentowany, ani trudno dostępny.
Nie rozumiem po co sobie robić tak pod górkę, bo i tak na siusiu zatrzymać się trzeba i można to połączyć z zakupem winiety.
Jest jeszcze jedna ważna kwestia: co będzie w przypadku nagłej zmiany planów? Kupione wcześniej winiety to stracona kasa, bo elektroniczne są przypisane do rejestracji auta, a te dziurkowane praktycznie niesprzedawalne, bo trudno znaleźć chętnego na zakup, któremu będzie pasował ten sam termin.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 10.07.2017 08:25

tomeki napisał(a):Ja w ogóle nie widzę powodu, żeby się martwić zakupem winiety, a już tym bardziej przepłacać. Po prostu jedziesz i na granicy albo pierwszej stacji benzynowej kupujesz co trzeba i jedziesz dalej i jest to banalnie proste. Czytam to forum od kilku lat i nijak nie mogę się nadziwić, że na temat zakupu winiet powstają tu wątki po kilkadziesiąt stron. Ten ma w tytule winiety w cenie winiet, a w rzeczywistości okazuje się, że węgierskie są o 15% droższe niż na każdej stacji benzynowej na Węgrzech. W przypadku austriackiej masz 1,90 EUR za przesyłkę, czyli 20% drożej niż na każdej stacji benzynowej w A i w gratisie stres, czy dojdzie. Tak wiem, że PZM jest jeszcze droższe, ale po co przepłacać, jak można kupić w regularniej cenie, to nie jest towar reglamentowany, ani trudno dostępny.
Nie rozumiem po co sobie robić tak pod górkę, bo i tak na siusiu zatrzymać się trzeba i można to połączyć z zakupem winiety.
Jest jeszcze jedna ważna kwestia: co będzie w przypadku nagłej zmiany planów? Kupione wcześniej winiety to stracona kasa, bo elektroniczne są przypisane do rejestracji auta, a te dziurkowane praktycznie niesprzedawalne, bo trudno znaleźć chętnego na zakup, któremu będzie pasował ten sam termin.

Jeśli kupujesz kilka kompletów winiet (Czechy , Austria , Słowenia) to koszt dostawy robi się minimalny. Jeśli zamówisz z wyprzedzeniem to nie ma żadnego stresu czy dojdzie. Zmiana planów? To się zawsze może zdarzyć, wtedy trzeba doliczyć również koszt np. zaliczki za nocleg. A co jeśli na stacji zabraknie winiet? Zdarzało się tak, że zostawały tylko miesięczne. Cztery lata temu kolejka po winiety w Czechach była na 45 minut stania. Tu naklejasz sobie w domu i stajesz na siusiu tam gdzie chce się siusiu, a nie tam gdzie trzeba kupić winietę. Węgierską dopiero będę kupował przez internet, ale nie wiem jak może być 15% droższa skoro przychodzi na maila. Każdy robi jak uważa.
Czarek S.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarek S. » 10.07.2017 12:29

Dzisiaj winietki przyszły. Wysłane 03.07 więc równo tydzień szły, z czego większość czasu w Polsce.
Daax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daax » 10.07.2017 21:21

Witam, ja w sprawie winiet online, węgierskiej i słowackiej.
Napotkałem się że kilka osób miało zły "start" winiety, zamiast aktywacji w nocy o 00:01 był start w godzinie opłacania np. 15;30, Czy ten problem nadal występuje? Czy idzie go jakoś obejść?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 6...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone