Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artwro
Odkrywca
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwro » 17.06.2015 18:44

Witam. Kilka lat czytam forum i w końcu postanowiłem się zarejestrować czytając o tolltickets. Winiety kilka razy kupowałem po drodze, ostatnie 2 lata w PZM-ocie, ale ich prowizja jest lekkim przegięciem. W tym roku kupiłem w tolltickets. Kupiłem w niedzielę, a w następny poniedziałek miałem je już w domu. Koszt dodatkowy za przesyłkę 2,20 euro to nic w porównaniu z usługą PZM. Polecam tolltickets z czystym sumieniem :D
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 17.06.2015 19:29

macvw napisał(a):
tyger napisał(a):Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro

A nie lepiej było kupić na Słowenię jedną winietę miesięczną? Koszt ten sam /30€/, co dwie tygodniowe, ale po powrocie mniej do odklejania :)

Więcej naklejek na szybie - większy lans na dzielnicy :D
No chyba, że kolega jedzie na dłużej niż miesiąc... to co innego :wink:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 17.06.2015 20:23

macvw napisał(a):
tyger napisał(a):Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro

A nie lepiej było kupić na Słowenię jedną winietę miesięczną? Koszt ten sam /30€/, co dwie tygodniowe, ale po powrocie mniej do odklejania :)

Miesięczną dziurkują od daty zakupu, a 7 dniowe jak chcesz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2015 20:36

Też jestem "nawrócony". PZMot nie zobaczy moich pieniędzy za winiety. Tolltickets jest ok.
Ale nie jestem jeszcze /?/ hardkorowcem kupującym winiety w trasie ;)
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 17.06.2015 21:00

ołowiany napisał(a):Też jestem "nawrócony". PZMot nie zobaczy moich pieniędzy za winiety. Tolltickets jest ok.

Widzisz kolego, a ja od kilku lat kupuję tylko na trasie, zawsze w tych samych, sprawdzonych miejscach. Rozprostujemy z dziećmi i znajomymi nogi, siusiu :wink: zrobimy, chwilę odpocznę i "dzida" dalej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2015 21:11

macvw napisał(a):
ołowiany napisał(a):Też jestem "nawrócony". PZMot nie zobaczy moich pieniędzy za winiety. Tolltickets jest ok.

Widzisz kolego, a ja od kilku lat kupuję tylko na trasie, zawsze w tych samych, sprawdzonych miejscach. Rozprostujemy z dziećmi i znajomymi nogi, siusiu :wink: zrobimy, chwilę odpocznę i "dzida" dalej.

Oki, ale ja prostuję nogi wtedy jak chcę, a nie jak muszę. Kilka lat temu w Słowacji prostowałem nogi, aby kupić winietę na kilku stacjach i nie mogłem ich kupić bo nie prowadzili.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 17.06.2015 22:02

macvw napisał(a):

U mnie to nawet żona jeszcze nie mówi ze chce siusiu gdy po 20 minutach od wyjścia z domu mam 1 stacje benzynową w Czechach:-) dla takich jak ja ten postój nie ma kompletnie żadnego sensu. Owszem jak bym miał kupić w Polsce ta winiete o 20zl drozej to bym się zatrzymał bo co zrobić:-) ale skoro w tickets można kupić w te samej cenie to mogę spokojnie dojechać pod Wiedeń i po 3 godzinach sobie rozprostował nogi:-) dlatego wiele tu tez ma znaczenie miejsca wyjazdu
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 18.06.2015 09:20

paulr napisał(a):
macvw napisał(a):

U mnie to nawet żona jeszcze nie mówi ze chce siusiu gdy po 20 minutach od wyjścia z domu mam 1 stacje benzynową w Czechach:-) dla takich jak ja ten postój nie ma kompletnie żadnego sensu. Owszem jak bym miał kupić w Polsce ta winiete o 20zl drozej to bym się zatrzymał bo co zrobić:-) ale skoro w tickets można kupić w te samej cenie to mogę spokojnie dojechać pod Wiedeń i po 3 godzinach sobie rozprostował nogi:-) dlatego wiele tu tez ma znaczenie miejsca wyjazdu

No ja mam trochę :wink: dalej do granicy, niż Ty, "tylko" 600km. zanim będę na niej, więc na granicy jest to mój przynajmniej drugi postój.
Desperados76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Desperados76 » 18.06.2015 13:30

Wszystko super. Nurtuje mnie tylko 1 sprawa. Jak z opłatą za przewalutowanie w banku. Czy ktoś z Was płacił kartą mBanku?
Jaki był koszt?
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 19.06.2015 15:16

Desperados76 napisał(a):Wszystko super. Nurtuje mnie tylko 1 sprawa. Jak z opłatą za przewalutowanie w banku. Czy ktoś z Was płacił kartą mBanku?
Jaki był koszt?

Odpowiedzi szukaj w dziale "ceny, porady itp..." tam się to "wałkuje" bezustannie od kilku lat :) . Ja, gdybym nawet chciał, nie pomogę bo z kart korzystam bardzo rzadko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2015 15:35

Desperados76 napisał(a):Wszystko super. Nurtuje mnie tylko 1 sprawa. Jak z opłatą za przewalutowanie w banku. Czy ktoś z Was płacił kartą mBanku?
Jaki był koszt?

Ja płaciłem (15.06) i dzisiaj sprawdziłem, koszt winiety Słowackiej (10+2.20 E) = 53,23 zł :wink:
Oczywiście koszt zależy od kursu euro danego dnia.
Desperados76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Desperados76 » 21.06.2015 11:14

To w sumie nie jest źle. Przelicznik ok. Tym bardziej, że za każdym razem musiałem kupić przynajmniej 500koron i reszta zostaje i się poniewiera.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2015 19:18

za każdym razem musiałem kupić przynajmniej 500koron i reszta zostaje i się poniewiera.

Ja dokupowałem zawsze jakiś batonik czy napój żeby zostało jak najmniej reszty :lol:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 21.06.2015 19:42

Desperados76 napisał(a):To w sumie nie jest źle. Przelicznik ok. Tym bardziej, że za każdym razem musiałem kupić przynajmniej 500koron i reszta zostaje i się poniewiera.

Nie masz żadnej prowizji w przypadku płatności karta w internecie płace tak karami mbanku od dawna. Jedynie musisz sobie na stronie w limitach ustawić limit dla karty bo pomyślnie jest 0. Na ticket opłaca kupować się więcej winiet bo koszt wysyłki jest zawsze taki sam. Choć i tak te 2e więcej za wysyłka to tyle samo co wysyłka w Polsce. Ale na przyszłość jak byś chciał kupować to nie kupuj 500 koron tylko normalnie za winiete zaplac karta. Nie ma żadnych dodatkowych kosztów na stacji jak byś płacić jest tylko przewalutowanie 2-3% w zależności od karty ale po kursie mc albo visy a one kurs maja lepszy niż w kantorach wiec mimo tego przewalutowania wychodzi tak samo a czasem nawet lepiej.
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 22.06.2015 11:57

Jak to w końcu jest z data na winiecie? Jak składałem zamówienie winiet 1x misięczną Czechy i 2x10 dni Austria to podawałem datę od kiedy mają być ważne a tu czytam że miesięczne dziurkują z data wysyłki ;/ jeśli tak będzie będę musiał dopkupić 10-dniową na Czechy na powrót ;/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone