Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
miro
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 04.07.2017 10:00

kondi napisał(a):Witam,

Sprzedam winiety. Nawracająca się choroba płuc synka pokrzyżowała nam plany i uniemożliwiła wyjazd w ubiegłą niedzielę :( Kurier DPD na mój koszt. Może ktoś z forumowiczów nie ma ochoty stać w Gorzyczkach na stacji BP, ~50 minut w kolejce lub w podobnej na pierwszej i drugiej stacji po stronie Czeskiej) lub ogólnie zechciałby skorzystać. W innym przypadku trudno, pójdą w kosz :| Aha, winiety zamówione były w TollTickets.

Winieta Czeska, ważna miesiąc począwszy od 30.06
Winieta Austryjacka, ważna 10 dni, począwszy od 30.06
Winieta Słoweńska, ważna 7 dni, począwszy od 30.06
Winieta Austryjacka, ważna 10 dni, począwszy od 15.07

Pozdrawiam,
Konrad

Poszło PW
benq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benq » 05.07.2017 17:24

Witam, 27.06. kupiłem winiety na tooltickets i płaciłem przez PayPal, 28.06. dostałem 3 wiadomości z tooltickets że winiety zostały wysłane. Dzisiaj przeglądam skrzynkę i w spamie wiadomość z 28.06. że zamówienie nie zostało wysłane zgodnie z planem, próbowano obciążyć mnie kosztami ale płatność nie powiodła się. Na PayPal pieniędzy nie ma, a płatność ma status oczekujące. Napisałem do tooltickets, ale nie dostałem odpowiedzi. Miał ktoś taką sytuację? Jutro mija siódmy dzień roboczy :evil:
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 06.07.2017 05:15

Tolltickets nie ufa Polakom dokonującym płatności przez PayPal, nie mam pojęcia dlaczego. Musisz napisać do nich, żeby skontaktowali się z PayPal i wtedy będzie dobrze. Miałem identyczna sytuację, swoją drogą słabych mają informatykow ehh...
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 06.07.2017 07:40

Farstone napisał(a):Tolltickets nie ufa Polakom dokonującym płatności przez PayPal, nie mam pojęcia dlaczego. Musisz napisać do nich, żeby skontaktowali się z PayPal i wtedy będzie dobrze. Miałem identyczna sytuację, swoją drogą słabych mają informatykow ehh...

Ja kupiłem w piątek 30-06 płacąc właśnie poprzez PayPal (za diabła nie chciało iść kartą debetową PKO BP), w poniedziałek 03-07 dostałem info o przekazaniu do Deutsche Post. Dodatkowo na koncie My Tolltickets mam do wglądu fakturę.
benq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benq » 06.07.2017 08:15

Ja też mam fakturę do wglądu i maila że zostało wysłane, a w spamie tak jak pisałem wyżej - nie udało się obciążyć mnie płatnością. Dzisiaj dzwoniłem do PayPal i powiedzieli, że z mojej strony wszystko wykonane prawidłowo, ale odbiorca płatności nie dokonał autoryzacji. Wysłałem wiadomość do tooltickets i czekam na dalsze ruchy. W najgorszym wypadku winiety kupię po drodze albo przepłacę w PZM...
leszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszel » 06.07.2017 08:16

Winietki na Austrię, płatność kartą kredytową, oczekiwanie kilka dni i już je mam. Super sprawa!
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 06.07.2017 09:18

benq napisał(a):Ja też mam fakturę do wglądu i maila że zostało wysłane, a w spamie tak jak pisałem wyżej - nie udało się obciążyć mnie płatnością. Dzisiaj dzwoniłem do PayPal i powiedzieli, że z mojej strony wszystko wykonane prawidłowo, ale odbiorca płatności nie dokonał autoryzacji. Wysłałem wiadomość do tooltickets i czekam na dalsze ruchy. W najgorszym wypadku winiety kupię po drodze albo przepłacę w PZM...

Ja dostałem maila takiej treści:

Drogi Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest ............).

Odnotowaliśmy autoryzowanie przez Ciebie płatności w kwocie 113,05 EUR na rzecz sprzedającego tolltickets GmbH (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
Twoje środki zostaną przekazane w chwili przetworzenia płatności przez handlowca. W pierwszej kolejności, przed innymi źródłami finansowania płatności, zostaną wówczas wykorzystane wszelkie środki znajdujące się już na Twoim koncie PayPal.

Dziękujemy za korzystanie z systemu PayPal. Aby zobaczyć wszystkie szczegóły płatności, zaloguj się do swojego konta PayPal
benq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benq » 06.07.2017 20:52

No i dostałem odpowiedź na wczorajszego maila, przepraszają za problem, twierdzą że zamówienie zostało wysłane (chociaż nr przesyłki nie dostałem) i jeżeli nie dostanę winiet 10.07. mam się do nich odezwać. W PayPal transakcja dalej widnieje jako oczekująca, a wyjazd już za 11 dni...
1mario_p
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1mario_p » 07.07.2017 11:18

Takie dziwne może pytanko, winiety przychodzą poleconym czy normalnie do skrzynki?
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 07.07.2017 12:28

1mario_p napisał(a):Takie dziwne może pytanko, winiety przychodzą poleconym czy normalnie do skrzynki?

Mi zawsze zostawiali awizo
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 07.07.2017 13:54

Właśnie znalazłem w skrzynce polecony list z winietami (zakupionymi w poniedziałek a wysłanymi we wtorek). Ale mój "pocztowy donosiciel" jest leniwy i do tej pory zawsze miałem awizo. Ciekawa sprawa za przesyłkę płaciłem 2,40 E a list jest poleconym priorytetem za ... 3,40 E.
fireman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fireman » 07.07.2017 17:50

Ja winiety na Węgry i Słowację kupowałem online ale bezpośrednio u nich a nie przez Tolltickets. Z kolei winieta na Czechy i Austrię kupowana była na pierwszej stacji benzynowej.

akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 07.07.2017 18:58

Ja w niedzielę zamówiłem winietę na Czechy z terminem wysyłki na 04.07. Dzisiaj winieta była już do odbioru na Poczcie. 3 dni z Niemiec do Polski. Rewelacja po raz kolejny. Polecam. Słowacja i Węgry online.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 08.07.2017 09:17

Wysłane w poniedziałek, odebrane w piątek. Mało tego, zamówiłem 3xCzechy, 3xAustria, 3xSłowenia. Dostalem 4 winiety na Czechy i 4 na Słowenię ;) . W związku z tym mam do sprzedania winietę na Czechy 10 dni od 23 lipca i Słowenię na 7 dni od 23 lipca, ceny powiedzmy 10e i 8e, wysyłka poleconym priorytetem po mojej stronie.
maciejdm1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 08.07.2017 13:17

Ostatnio edytowano 10.07.2017 12:32 przez maciejdm1, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 6...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone