Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.06.2017 13:48

Trajgul napisał(a):Sam sobie to dziś odblokowałem, i nie przyniosło to zamierzonego efektu. Natomiast na infolinii powiedziano mi, że jest to transakcja Moto, której karta debetowa PKOBP nie obsługuje.

Zdarzają się problemy w przypadku płatności internetowych, oznaczanych czasami jako MOTO/eCommerce dla kart PKO BP.

Jaki masz ustawiony limit? Odrzucenie płatności z kodem 12 "invalid transaction" wynika z limitu ustawionego na 0zł.
Odrzucenie z kodem 13 "invalid amount" wynika ze zbyt niskiego limitu dziennego dla płatności internetowych.
Spróbuj ustawić odpowiednio wysoki limit, a nie np. 500 zł.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 14:08

Walp, dzięki, sprawdziłem, nic nie dało. Dam sobie spokój.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2017 14:10

Trajgul napisał(a):Walp, dzięki, sprawdziłem, nic nie dało. Dam sobie spokój.

I nie pojedziesz do Chorwacji ?! :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.06.2017 14:14

Trajgul napisał(a):Walp, dzięki, sprawdziłem, nic nie dało. Dam sobie spokój.

Nie poddajemy się. :D Postaraj się to wyjaśnić albo zmień kartę/konto/bank ... to musi działać. :wink:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.06.2017 14:14

Czasami trzeba też zmienić limit miesięczny, bo bywa tak, że limit/mies. jest taki jak dzienny i jeśli coś już się wykorzystało, to kolejna transakcja nie wchodzi :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2017 14:15

viltob08 napisał(a):Czasami trzeba też zmienić limit miesięczny, bo bywa tak, że limit/mies. jest taki jak dzienny i jeśli coś już się wykorzystało, to kolejna transakcja nie wchodzi :-)

A czasem zaczekać do pierwszego :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 14:18

bigredone napisał(a):I nie pojedziesz do Chorwacji ?! :)

Aż tak mnie nie wyleczyli jeszcze. Chyba z obawy przed problemami z tym szajsem (kartą), wypłacę całą gotówkę.

walp napisał(a):Postaraj się to wyjaśnić albo zmień kartę/konto/bank ... to musi działać. :wink:

Z bankiem będę jeszcze związany 15 lat ;)
Żona ma konto w Eurobanku i na razie enigmatycznie mi powiedziała, że to jest bardziej skomplikowane niż mi się wydaje, bo ona też nie może dokonać tej płatności.
Pazurek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pazurek » 08.06.2017 15:28

Kupisz winietki na stacjach benzynowych i zajmie ci to mniej czasu niż z tą kartą :D
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 17:33

Pazurek napisał(a):Kupisz winietki na stacjach benzynowych i zajmie ci to mniej czasu niż z tą kartą :D

Mam nadzieję, że mniej, chociaż z moim szczęściem... Chyba założę wątek Dlaczego nie warto kupować przez Tolltickets.
Więc w banku powiedziano mi, że kartą debetową Visa PKO BP nie można robić płatności internetowych, ze względu na system zabezpieczeń. Natomiast jeśli chodzi o Eurobank (bank żony), to również nie możemy dokonać tej płatności, po połączeniu z konsultantem (dodatkowo płatne rozmowy!) i 15 minutowej instrukcji aby tą usługę włączyć połączenie się zerwało i żona się wkur..ła nie bardziej niż ja. Nie jest nam dane po prostu ;) Na koniec tej fascynującej opowieści naszła mnie taka dygresja, że jak mój przykład pokazuje, nie wszystko jest takie proste i oczywiste jak wielu użytkownikom tego forum mogłoby się wydawać.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 08.06.2017 18:01

W moim banku kartą debetową można płacić w internecie ale i tak zapłaciłem przez PayPal, o dziwo wyszło taniej. Doładowanie konta błyskawicznie za darmo i płatność też natychmiastowo. Teraz czekam, aż przyjadą winiety.
magda_p_dg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_p_dg » 08.06.2017 18:31

paulr napisał(a):
magda_p_dg napisał(a):
paulr napisał(a):
magda_p_dg napisał(a):Witam,
proszę o potwierdzenie, czy za winiety mogę zapłacić przelewem SEPA przez system bankowości internetowej np banku ING? nie jest wymagana płatność tylko kartą płatniczą lub kredytową, prawda?

Gdzieś wcześniej ktoś pisał że taki przelew robił ( bank tu nie ma zanaczenia) ale przelew w jego banku był płatny. W ing przy temacie zaliczek tez pisali że przelew płatny 5zł. A kartą szybciej wygodniej i bezpłatnie (bank euro czy to przelewem czy kartą i tak przeliczy po tym samym lekko niefajnym kursie)

tak wiem że 5 zł bo robiłam przelew gospodarzom w Cro za nocleg , więc wiem że tak jest liczony przelew SEPA.

a jeśłi chodzi o kartę to jak nie mam kredytowej, to debetową też mogę zapłacić? podaję tylko dane z karty, tak? nigdy nic nie płaciłam internetowo kartą dlatego tak dopytuję bo : 1) nie znam się, 2) trochę boję się :) więc wybaczcie za moje głupiutkie pytania:)

da się kartą debetową, tylko trzeba w banku odblokować płatności internetowe (ja zawsze miałem to ustawione na 0) i można płacić normalnie kartą a po zapłaceniu w razie jakiś obaw czy coś można to dać na 0 i zablokować kolejne płatności.
Kartą podaje się tylko numer karty , datę ważności i 3 cyfry na pasku co są z 2 strony karty i tyle. Oszczędza się wtedy te 5zł za przelew sepa.

czy ktoś robił płatność kartą debetową VISA z banku ING? w wyborze formy płatności nie ma opcji "karta debetowa
". jest tylko "kredytowa" lub PAYPAL. wybrałam mimo wszystko kartę kredytową, pomimo że moja to debetowa, wpisałam dane, nie mam limitu transakcji internetowych, a jednak system nie puścil mnie do płatności. Ktoś tak miał? co robię nie tak?
vtec11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vtec11 » 08.06.2017 20:03

Ja płacilem debetową visa ing bez problemu, tylko musisz mieć "wypukłą" karte tzn nr karty i imię i nazwisko.
magda_p_dg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_p_dg » 08.06.2017 20:35

Kurcze, no taką właśnie mam. Nie rozumiem co w takim razie jest nie tak :-(

A gdybym chciała jednak zrobić płatność przelewem spa to która opcje powinnam wybrać? Widziałam tam tylko PayPal oraz kilka rodzajów kart płatniczych. O płatności przelewem nie było mowy. Może mnie ktoś pokierować?
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 09.06.2017 04:24

Załóż konto na PayPal - 2 minuty, doładuj kwotą przeliczając Euro na złotówki - minuta, zapłać PayPal - 30 sekund.
magda_p_dg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_p_dg » 09.06.2017 05:59

Spróbuję dziś jeszcze raz. Jak nie przejdzie to tak zrobie. Konto na Pay pal miałam kiedyś założone ale nigdy nie korzystałam. Przeliczyć zł po jakim kursie ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone