Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paulr
Cromaniak
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 08.06.2017 06:52

Trajgul napisał(a):Człowiek czyta, zastanawia się, kupić nie kupić, a może z PZMot, bo co to jest za różnica 20 czy 30 zł więcej sumarycznie i w dodatku płatność z Polski. No i się zdecydował jednak na Tolltickets, zarejestrował i już chciał sfinalizować, mimo, iż nie lubi tego typu transakcji i w odpowiedzi dostaje to: Transakcja została odrzucona przez instytucję finansową. Proszę sprawdzić wprowadzone dane.
PKOBP, karta Visa, jakby kto pytał. Na Eurobanku też ponoć nie działajet. Ech...

20-30 w przypadku jednej winiety..... Za zestaw czyli czechy austria i słowenia w toll.. Wychodzi niecałe 280 z wysyłką. W pzm około 100zł więcej plus wysyłka
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 08:20

Pazurek napisał(a):Może masz zablokowane płatności internetowe kartą, zadzwoń na infolinię banku albo sprawdź samemu na koncie w ustawieniach karty.

Dzięki to było to, zmieniłem w ustawieniach karty limit operacji internetowych (chociaż na razie nadal nie działa :/)
paulr napisał(a):20-30 w przypadku jednej winiety..... Za zestaw czyli czechy austria i słowenia w toll.. Wychodzi niecałe 280 z wysyłką. W pzm około 100zł więcej plus wysyłka

W moim wypadku: Tolltickets - 38,3 Euro
PZMot - 213,5 zł
Różnica ok 50zł, myślałem, że PZMot już sobie kosztów wysyłki nie dodaje...
Ostatnio edytowano 08.06.2017 08:39 przez Trajgul, łącznie edytowano 2 razy
magda_p_dg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_p_dg » 08.06.2017 08:28

paulr napisał(a):
magda_p_dg napisał(a):Witam,
proszę o potwierdzenie, czy za winiety mogę zapłacić przelewem SEPA przez system bankowości internetowej np banku ING? nie jest wymagana płatność tylko kartą płatniczą lub kredytową, prawda?

Gdzieś wcześniej ktoś pisał że taki przelew robił ( bank tu nie ma zanaczenia) ale przelew w jego banku był płatny. W ing przy temacie zaliczek tez pisali że przelew płatny 5zł. A kartą szybciej wygodniej i bezpłatnie (bank euro czy to przelewem czy kartą i tak przeliczy po tym samym lekko niefajnym kursie)

tak wiem że 5 zł bo robiłam przelew gospodarzom w Cro za nocleg , więc wiem że tak jest liczony przelew SEPA.

a jeśłi chodzi o kartę to jak nie mam kredytowej, to debetową też mogę zapłacić? podaję tylko dane z karty, tak? nigdy nic nie płaciłam internetowo kartą dlatego tak dopytuję bo : 1) nie znam się, 2) trochę boję się :) więc wybaczcie za moje głupiutkie pytania:)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.06.2017 10:00

magda_p_dg napisał(a):a jeśłi chodzi o kartę to jak nie mam kredytowej, to debetową też mogę zapłacić? podaję tylko dane z karty, tak? nigdy nic nie płaciłam internetowo kartą dlatego tak dopytuję bo : 1) nie znam się, 2) trochę boję się :) więc wybaczcie za moje głupiutkie pytania:)

Możesz, tylko sprawdź czy nie masz limitów wprowadzonych w płatnościach elektronicznych przy płaceniu kartą :-)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 08.06.2017 10:02

magda_p_dg napisał(a):
paulr napisał(a):
magda_p_dg napisał(a):Witam,
proszę o potwierdzenie, czy za winiety mogę zapłacić przelewem SEPA przez system bankowości internetowej np banku ING? nie jest wymagana płatność tylko kartą płatniczą lub kredytową, prawda?

Gdzieś wcześniej ktoś pisał że taki przelew robił ( bank tu nie ma zanaczenia) ale przelew w jego banku był płatny. W ing przy temacie zaliczek tez pisali że przelew płatny 5zł. A kartą szybciej wygodniej i bezpłatnie (bank euro czy to przelewem czy kartą i tak przeliczy po tym samym lekko niefajnym kursie)

tak wiem że 5 zł bo robiłam przelew gospodarzom w Cro za nocleg , więc wiem że tak jest liczony przelew SEPA.

a jeśłi chodzi o kartę to jak nie mam kredytowej, to debetową też mogę zapłacić? podaję tylko dane z karty, tak? nigdy nic nie płaciłam internetowo kartą dlatego tak dopytuję bo : 1) nie znam się, 2) trochę boję się :) więc wybaczcie za moje głupiutkie pytania:)

da się kartą debetową, tylko trzeba w banku odblokować płatności internetowe (ja zawsze miałem to ustawione na 0) i można płacić normalnie kartą a po zapłaceniu w razie jakiś obaw czy coś można to dać na 0 i zablokować kolejne płatności.
Kartą podaje się tylko numer karty , datę ważności i 3 cyfry na pasku co są z 2 strony karty i tyle. Oszczędza się wtedy te 5zł za przelew sepa.
magda_p_dg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda_p_dg » 08.06.2017 10:06

dziękuję Wam serdecznie. Teraz już wiem co i jak. Na pewno skorzystam :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 10:08

paulr napisał(a):Kartą podaje się tylko numer karty , datę ważności i 3 cyfry na pasku co są z 2 strony karty i tyle.

...oraz imię i nazwisko właściciela karty ;) Chociaż może nie powinienem się wypowiadać, bo mi cały czas odrzuca...
dodi79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi79 » 08.06.2017 10:19

ja właśnie zamówiłem po raz kolejny... transakcja odbyła się błyskawicznie... za chwile na e-mail miałem już do wydrukowania jak również na "moje tolltikets" - zamówienia. Płaciłem karta VISA
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 08.06.2017 10:25

paulr napisał(a):
Farstone napisał(a):Również zamówiłem winiety - płatność PayPal wyszło najkorzystniej. Teraz czekam.... :)

Paypal i najkorzystniej to jak jest niekorzystnie....

Drożej kartą lub przelewem zagranicznym.
Pazurek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pazurek » 08.06.2017 12:46

Trajgul napisał(a):...oraz imię i nazwisko właściciela karty ;) Chociaż może nie powinienem się wypowiadać, bo mi cały czas odrzuca...

Zadzwoń na infolinie swojego banku niech odblokuje ci płatności internetowe na karcie.
Pisze to ze swojego przykładu jak kiedyś kupowałem przez internet aktualizacje mapy do nawigacji mojej Toyoty. Podniosłem limit karty na zakupy internetowe z 0 na 600 zł i nie chciało przejść dopiero telefon na infolinie banku załatwił sprawę, miałem zablokowane zakupy internetowe kartą a z poziomu mojego konta internetowego nie dało się tego odblokować.
kamyl22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamyl22 » 08.06.2017 12:54

Zamówienie złożone 31.05.2017r. on-line zapłacone kartą a dzisiaj właśnie otrzymałem przesyłkę wszystko się zgadza można śmiało polecić portal jeszcze tylko 8 dni i Austria a później Medulin. Pozdrawiam
bob_best
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bob_best » 08.06.2017 13:04

ja zamawiałem 01.06 z wysyłką na 06.06 - w ten dzień dostałem potwierdzenie wysyłki (list polecony ekonomiczny - ten za 2,4 EUR) wraz z numerem do śledzenia. Teraz wystarczy czekać. Ja płacę zawsze kartą walutową, więc za samą AT i CZ wychodzi sporo taniej.

EKUZ też już powinny być w drodze.
Zostaje ubezpieczenie podróżne i można jechać :).
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.06.2017 13:28

Pazurek napisał(a):Zadzwoń na infolinie swojego banku niech odblokuje ci płatności internetowe na karcie..

Sam sobie to dziś odblokowałem, i nie przyniosło to zamierzonego efektu. Natomiast na infolinii powiedziano mi, że jest to transakcja Moto, której karta debetowa PKOBP nie obsługuje. Podziwiam ludzi, którzy nie mają podobnych problemów, jak wspomniałem na początku, sceptycznie podchodzę do różnych tego typu płatności. Niestety nie pomyliłem się. Po raz kolejny mam wrażenie, że informatyzacja życia nie ułatwia, tylko utrudnia (ostatnie 3 przykłady w związku z Chorwacją: płatność międzynarodowa Sepa, brak kontaktu z ubezpieczycielem samochodu żeby otrzymać Zieloną Kartę, brak możliwości kupna winiet przez Tolltickets). Chyba nie jest mi pisany ten dziewiczy wyjazd ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2017 13:34

Trajgul napisał(a):
Pazurek napisał(a):Zadzwoń na infolinie swojego banku niech odblokuje ci płatności internetowe na karcie..

Sam sobie to dziś odblokowałem, i nie przyniosło to zamierzonego efektu. Natomiast na infolinii powiedziano mi, że jest to transakcja Moto, której karta debetowa PKOBP nie obsługuje. Podziwiam ludzi, którzy nie mają podobnych problemów, jak wspomniałem na początku, sceptycznie podchodzę do różnych tego typu płatności. Niestety nie pomyliłem się. Po raz kolejny mam wrażenie, że informatyzacja życia nie ułatwia, tylko utrudnia (ostatnie 3 przykłady w związku z Chorwacją: płatność międzynarodowa Sepa, brak kontaktu z ubezpieczycielem samochodu żeby otrzymać Zieloną Kartę, brak możliwości kupna winiet przez Tolltickets). Chyba nie jest mi pisany ten dziewiczy wyjazd ;)

a) zmień bank
b) zmień ubezpieczyciela
dodi79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi79 » 08.06.2017 13:45

Trajgul napisał(a):
Pazurek napisał(a): Natomiast na infolinii powiedziano mi, że jest to transakcja Moto, której karta debetowa PKOBP nie obsługuje.

no ja mam właśnie kartę debetowa PKO BP z tym, że Inteligo no ale chyba to bez różnicy... dziś poszło bez problemu...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone