Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.06.2015 17:32

KOBIAL napisał(a):Witam,
właśnie zamówienie w tolltickets :) zobaczymy ile trzeba poczekać :)

Daj znać, jak dotrze.
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 11.06.2015 21:19

a mozna kupic z duzo wczesniejszym czasem ? Jade w sierpniu a zamawiam dzis?? AUSTRIA i CZECHY ??
Swoja droga duzo taniej niz w PZMOCIE>
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 11.06.2015 22:07

Mikromir napisał(a):

Daj znać, jak dotrze.

Ja czekałem cztery dni szybko i sprawnie zamawiałem na Austrie Czechy i Słowenie :D
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 11.06.2015 22:17

AdamKce napisał(a):a mozna kupic z duzo wczesniejszym czasem ? Jade w sierpniu a zamawiam dzis?? AUSTRIA i CZECHY ??
Swoja droga duzo taniej niz w PZMOCIE>

Dużo taniej. I można zamówić z wyprzedzeniem, podajesz tylko daty, które mają być na winietkach. Ja swoje otrzymałem także po jakichś czterech dniach.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 12.06.2015 13:21

potwierdzam,
można kupić z dużym wyprzedzeniem: startuję na koniec lica, wracam po połowie sierpnia. Zamówiłem w niedzielę (czyli poniedziałek) - dziś mam w domu (Czechy miesięczna i Austria dwie 10)
Zdrów!
Piotr
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 15.06.2015 13:22

Andrzej3777 napisał(a):
Mikromir napisał(a):

Daj znać, jak dotrze.

Ja czekałem cztery dni szybko i sprawnie zamawiałem na Austrie Czechy i Słowenie :D

Witam odebrałem własnie winetki - czas oczekiwania 7 dni.
kalex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kalex » 15.06.2015 15:44

Do mnie dotarły po około 9 dniach ,ale u nas był w między czasie długi weekend i się naszym nie spieszyło.
brat3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brat3k » 16.06.2015 11:31

2015-06-08 Zamówienie
2015-06-09 Wysyłka przez tolltickets.com
2015-06-15 dostarczenie przez PP
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2015 12:16

Jako były nawrócony PZMotowiec ciekaw jestem czy na cropelkę zaglądają czasem goście z PZMotu :?: Już widzę jak ich skręca patrząc ilu potencjalnych klientów skorzystało z propozycji tolltickets :twisted: Wcale mi ich nie szkoda. Zachłanność = podwójna strata. A wystarczy tylko rozsądnie zarabiać i nie dodawać swoich "zbójeckich" marż.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2015 13:22

Jako że nie lubię kupować winiet na trasie, chcę mieć naklejoną już na podwórku przed wyjazdem, więc wczoraj zamówiłem Słowację, zobaczę jak długo poczekam na dostawę. Wcześniej kupowałem w PZMot-cie, ale trzeba sobie życie urozmaicać, a może i PZMot zejdzie z marży (choć wątpię).
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2015 13:55

szaki17 napisał(a):... a może i PZMot zejdzie z marży (choć wątpię).

Także wątpię. Tolltickets to nie jest "gwiazda jednego sezonu" jest on już (także na forum) znany od kilku lat. Ja sam na własną prośbę dawałem się "kroić" bo uważałem, że te ok 70 PLN (winiety na CZ,A i SLO) to nie wielka kwota w zestawieniu wszystkich kosztów wyjazdu nad Adriatyk. Także lubię mieć wszystko pod kontrolą i zapięte przed wyjazdem. Ale w tym roku postanowiłem skorzystać z tolli i jestem bardzo zadowolony. Dodatkowa sprawa, która nie podoba mi się w tym roku w PZMTravel to kwestia miesięcznych winiet na SLO nie ma nawet wzmianki o tym, że od tego roku data ważności winiety jest od dnia sprzedaży. Ciekaw jestem jak oni to widzą? Na tolli jasna informacja i wyjściem jest zakup dwóch 7 dniowych. Innymi słowy nie dość że kroją to jeszcze nie są w swoich informacjach dokładni. Ja zostaje przy tolltickets a i całkiem sporo znajomych dało się (bezboleśnie) namówić i także są zadowoleni.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 16.06.2015 15:32

PZM wysyła normalnie winiety słoweńskie z datą, którą im podasz.
tyger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyger » 17.06.2015 00:12

Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 17.06.2015 15:40

tyger napisał(a):Dzisiaj kupiłem winietki przez serwis Portal tollticketsna Czechy 1m, Austrię 2x10 dni i Słowenię 2x7dni.
Zaoszczędziłem ok 80 zł pomiędzy kupnem w PZM. Straciłem 9 zł w przypadku jak bym kupował na stacjach.
Kwota do zapłaty 66 Euro

A nie lepiej było kupić na Słowenię jedną winietę miesięczną? Koszt ten sam /30€/, co dwie tygodniowe, ale po powrocie mniej do odklejania :)
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 17.06.2015 18:14

Właśnie przyszły winietki, zamówione 11.06 wieczorem, dzisiaj 17.06 dostałem ;) .
Ostatnio edytowano 17.06.2015 19:43 przez nowy100, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone