Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cieglo
Podróżnik
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieglo » 08.08.2016 14:17

Mam mały mętlik w głowie gdyż niektórzy (większość) tutaj piszą o wysyłce winiet drogą pocztową (fizycznie) a inni (mniejszość) drogą elektroniczną, w postaci pdf na maila. Sam chciałem kupić winietę na Węgry, za pomocą tolltickets. Nie ukrywam, że liczyłem, że pdf to obecnie standard ale teraz pewny nie jestem :) Jak to jest w końcu? :)
fireman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fireman » 08.08.2016 14:20

Też sie zalogowałem na ich stronie i z tego co czytałem to wystarczy PDF (i to tylko dla potwierdzenia), na Słowację też jest elektronicznie - też już patrzyłem co i jak ;)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.08.2016 14:21

cieglo napisał(a):Mam mały mętlik w głowie gdyż niektórzy (większość) tutaj piszą o wysyłce winiet drogą pocztową (fizycznie) a inni (mniejszość) drogą elektroniczną, w postaci pdf na maila. Sam chciałem kupić winietę na Węgry, za pomocą tolltickets. Nie ukrywam, że liczyłem, że pdf to obecnie standard ale teraz pewny nie jestem :) Jak to jest w końcu? :)

Na Węgry tylko drogą elektroniczną. Kupujesz i od razu otrzymujesz na maila potwierdzenie do wydrukowania. Najlepiej zrobić to przez stronę:
https://www.virpay.hu/index.html

wybierasz kategorię i czas. Ja kupowałam miesięczną, płaciłam w sumie coś koło 18,80eu ( w forintach wychodzi taniej, bo 4780, można ewentualnie kupić u nas w kraju i zapłacić za winietę na pierwszej stacji za granicą ;-) )
cieglo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieglo » 08.08.2016 14:31

Ok czyli zakładam, że tolltickets po zakupie wysyła pdf na podany adres e-mail. Co do virpay, chciałem założyć tam konto ale wymagają tam podawania dziwnych informacji więc porzuciłem :)

Co do kupowania na miejscu to nauczony doświadczeniem chcę tego uniknąć. Dwa lata temu jechałem do Bułgarii i faktycznie trafiłem na budkę sprzedającą winiety na Węgry (tuż za granicą Słowacja/Węgry) - kolejka jednak była długaśna i straciłem tam pewnie coś w okolicach 2h.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.08.2016 14:35

:-) Ale tam nie zakładasz konta :-) Podajesz z jakiego jesteś kraju, nr auta, od kiedy ma być ważna winieta i adres email. Potem zaznaczasz, czy chcesz rachunek ( ten pierwszy) czy fakturę, a potem masz dane do sprawdzenia i płacisz :-)
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 08.08.2016 15:21

viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 08.08.2016 15:26

shrek napisał(a):
Węgry
https://ematrica.nemzetiutdij.hu

Ja kupowałam tutaj:
https://www.virpay.hu/index.html
i logowanie nie było potrzebne :-)
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 09.08.2016 06:21

Zamówiłem wczoraj, bo się jednak w zeszłym roku trochę wyczekałem :).
Rok temu płaciłem przelewem w tym roku tylko karta ?
Czy coś zle pamiętam?
KyRO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KyRO » 09.08.2016 08:05

Pierwszy raz zamawialiśmy z tolltickets.com. Winiety przyszły po tygodniu od zamówienia. Płaciliśmy kartą kredytowa. Polecam.
Załączniki:
winiety.jpg
daruniaanka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daruniaanka » 09.08.2016 08:44

cieglo napisał(a):Mam mały mętlik w głowie gdyż niektórzy (większość) tutaj piszą o wysyłce winiet drogą pocztową (fizycznie) a inni (mniejszość) drogą elektroniczną, w postaci pdf na maila. Sam chciałem kupić winietę na Węgry, za pomocą tolltickets. Nie ukrywam, że liczyłem, że pdf to obecnie standard ale teraz pewny nie jestem :) Jak to jest w końcu? :)

Witam,

W 11.08.2016r. jadę do Chorwacji i chcę kupić winiety na Słowację i Węgry. Czy w obu przypadkach przy zakupie winiet na hungary vignette i stronie enzamka - wystarczy potwierdzenie w formie pdf?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 09.08.2016 08:51

daruniaanka napisał(a):

Witam,

W 11.08.2016r. jadę do Chorwacji i chcę kupić winiety na Słowację i Węgry. Czy w obu przypadkach przy zakupie winiet na hungary vignette i stronie enzamka - wystarczy potwierdzenie w formie pdf?

Tak
karolcia902
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia902 » 09.08.2016 08:56

witam
Dostałam zamówione 3 winiety ze strony tolltickets i winieta austriacka jest nie przedziurkowana. Czy mogę ją sama przedziurkowac? Pozostale dwie przedziurkowane tak jak miały być. Dostałam winiety po 5 dniach roboczych.
krgsone
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krgsone » 09.08.2016 10:40

Witam, czy jest możliwość zakupu e-winety na Czechy oraz Austrię? Słowacja ma super rozwiązany system sprzedaży e-winet ale na Czechy i Austrię niestety nie mogę nic znaleźć...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 09.08.2016 10:43

krgsone napisał(a):Witam, czy jest możliwość zakupu e-winety na Czechy oraz Austrię? Słowacja ma super rozwiązany system sprzedaży e-winet ale na Czechy i Austrię niestety nie mogę nic znaleźć...

Niestety nie :-) Tutaj albo przez platformę albo na stacjach benzynowych. Przez platformę czas oczekiwania to ok. 5 dni roboczych.
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 09.08.2016 23:48

Winiety A i CZ zamówione w niedzielę, przyszły po tygodniu w poniedziałek. Kolejny raz sprawnie i bez problemów.
Polecam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone