Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crocodyl
Cromaniak
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 12.07.2016 16:12

keicam015 napisał(a):Witam
ja mam zapytanie przyszły mi winety na Czechy i Austrie, wyjezdzam na Chorwacje 16 lipca a winety mi przyszly na 16 sierpnia wymienie je gdzies? bo na odeslanie juz za poznno

Jeśli na Twoim zamówieniu są daty 16.07 a otrzymałeś z błędami to złóż reklamację. Może będziesz mniej stratny, bo to ze musisz kupić winiety na trasie to pewne. No chyba że pojedziesz miesiąc później :wink: Żarcik oczywiście.
gon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gon » 13.07.2016 08:20

keicam015 napisał(a):Witam
ja mam zapytanie przyszły mi winety na Czechy i Austrie, wyjezdzam na Chorwacje 16 lipca a winety mi przyszly na 16 sierpnia wymienie je gdzies? bo na odeslanie juz za poznno

Miałem przypadek reklamacji z tolltickets - błąd po ich stronie - sama procedura od wysłania maila do wysłania nowej winiety trwała ok. 60 minut - tempo imponujące! Wysłano mi nową i zdążyłem.
W Twoim przypadku ... sprzedać na allegro, może ktoś z forum będzie potrzebował?
keicam015
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) keicam015 » 13.07.2016 17:23

odpisali mi w sprawie winet ze przepraszaja i moge im odeslac a odadza pieniadze, chyba ze jak kolega pisal ktos bedzie chcial z forum, to teraz mi zostaje kupic winety na trasie (poszukam na forum gdzie mozna kupic ) dzieki za odpowiedz
Krisbstok
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisbstok » 14.07.2016 12:55

Witam! Jeżeli winiety jeszcze się nie sprzedały to proszę o informację, najszybciej chyba odpowiem na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wybieram się do Chorwacji pod koniec sierpnia i właśnie rozglądam się za winietami na Czechy oraz Austrię.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Thomas81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thomas81 » 19.07.2016 15:28

No a ja mam chyba jakiegoś pecha - winety zamówione 08.07 wysłane 11.07 - do dziś nie dotarły a wyjeżdżamy w piątek :(
Również nie dostałem w mailu numeru przesyłki, więc nawet nie wiem gdzie są.
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 19.07.2016 17:35

Thomas81 napisał(a):No a ja mam chyba jakiegoś pecha - winety zamówione 08.07 wysłane 11.07 - do dziś nie dotarły a wyjeżdżamy w piątek :(
Również nie dostałem w mailu numeru przesyłki, więc nawet nie wiem gdzie są.

Nie martw się, bydom o czasie .... ale rozważ wyjście awaryjne gdy nie sprawdzi się mój wróżba ;)
domekrap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) domekrap » 20.07.2016 09:24

Jeżeli zamówię dzisiaj winiety (Czechy, Austria, Słowenia), na wyjazd 13.08. to czy mogę gdzieś w zamówieniu podać w jakich terminach mają winiety obowiązywać?
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 20.07.2016 09:28

Czechy i Austria tak.Słowenia tylko w przypadku 7 dniowej.Cena miesięcznej na Slowenię to 30 euro.Weź dwie tygodniowe po 15 i możesz wtedy wybrać datę.Miesięczna obowiązuje od daty wysyłki przez tollticket.
domekrap
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) domekrap » 20.07.2016 09:36

Rozumiem,że zamawiając np. dzisiaj Czechy (miesięczna) mam gdzieś w zamówieniu podać żeby obowiązywała np. od 10.08. Austria (2x10 dni) podaję że np. pierwsza obowiązuje od. 10.08., a druga od 19.08. Słowenia (2x15 dni) tak samo jak Austria. Czy dobrze kombinuję? Jeżeli tak to w której części zamówienia należy podawać te dane?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 20.07.2016 09:46

domekrap napisał(a):Rozumiem,że zamawiając np. dzisiaj Czechy (miesięczna) mam gdzieś w zamówieniu podać żeby obowiązywała np. od 10.08. Austria (2x10 dni) podaję że np. pierwsza obowiązuje od. 10.08., a druga od 19.08. Słowenia (2x15 dni) tak samo jak Austria. Czy dobrze kombinuję? Jeżeli tak to w której części zamówienia należy podawać te dane?

Przy każdej winiecie masz odpowiednie pole wyboru, gdzie podajesz datę - bez tego chyba nawet Twoje zamówienie nie przejdzie, więc ciężko przeoczyć :) Strona jest bardzo czytelna. Pamiętaj jednak - tak jak pisali poprzednicy - aby nie wybierać Słowenii miesięcznej (wtedy nie wybierzesz daty), tylko dwie winiety 7 - dniowe (a nie, jak piszesz, 15 dniowe, takich nawet nie ma).
Thomas81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thomas81 » 20.07.2016 11:31

Napisałem do tolltickets - otrzymałem numer przesyłki. Okazuje się że list wysłali dzień później niż to wskazałem, ale to co robi poczta polska to już przechodzi ludzkie pojęcie :evil:
Obrazek
Po kilka dni list leży sobie w kolejnych urzędach pocztowych
BakteriaPro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BakteriaPro » 21.07.2016 06:06

Moje winiety właśnie przyszły. Wszystko poszło bardzo sprawnie. List otrzymałem po 6 dniach od wysyłki. Jedyne zastrzenie mam do poczty polskiej, a głównie pracowników.. Mama po odebraniu listu zauważyła (już w domu), że jest otwarty....koperta została sprytnie rozklejona po boku.. Na szczęście nic nie zginęło. Pewnie cwaniak myślał, że w środku kasa bo koperta z Niemiec, a pod światło było widać jakiś hologram (z winiety). Kiedyś wysłałem kasę w kopercie z płytą CD w prezencie dla siostry(bylem wtedy w Irlandii). Sytuacja taka sama.. Płyta dotarła kasa nie.
Sprawa zgłoszona zarówno wtedy jak i teraz. :/
MxM
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MxM » 21.07.2016 10:44

Thomas81 napisał(a):Napisałem do tolltickets - otrzymałem numer przesyłki. Okazuje się że list wysłali dzień później niż to wskazałem, ale to co robi poczta polska to już przechodzi ludzkie pojęcie :evil:
Po kilka dni list leży sobie w kolejnych urzędach pocztowych

W ogóle nie rozumiem Twoich narzekań? Przesyłka dotarła do Polski 15 lipca, tego samego dnia była już w Zabrzu, a 16 lipca w Tychach.. zaś stamtąd została wysłana 18 lipca, po dwóch dniach, bo był weekend.. Oczekiwałeś, że wyślą i dostarczą Ci ją w niedziele?
pkucaba
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkucaba » 21.07.2016 23:08

Ja zamówiłem wysyłkę 11 lipca minęło 10 dni winiet brak. Siedem dni roboczych to siedem dni roboczych jakby nie liczyć.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 21.07.2016 23:53

pkucaba napisał(a):Ja zamówiłem wysyłkę 11 lipca minęło 10 dni winiet brak. Siedem dni roboczych to siedem dni roboczych jakby nie liczyć.

"Cza se" było kupić na granicy i nie narzekać :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone