Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
freon
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 24.06.2016 09:57

Mam podobnie - choć nie będę jechał nocą - ale pierwszy raz. Z tego co na tym forum jest napisane - można niepotrzebnie tracić czas w kolejce lub dla tych niedoświadczonych - można przejechać punkt sprzedażowy i trafić na kontrolę. Poza tym patrząc na koszt dostawcy i prowizję za przewalutowanie można za niecałe +20 PLN więcej (niż kupując w "detalu po drodze") mieć spokój chociaż z tym jednym elementem pierwszej podróży..:) A to i tak taniej niż kupując np w PZM TRAVEL:)

pozdr
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 24.06.2016 11:42

pablo2222 napisał(a):Kompletnie nie rozumiem kupowania winiet przyklejanych na szybę z wyprzedzeniem. Czy są jakieś problemy z kupieniem tego po drodze?

Są.... z domu do stacji w Czechach mam z 30 minut, do Austrii około 2 godziny... więc pierwszy postój robię gdzieś w połowie Austrii połączony z tankowaniem.
Inna sprawa że często jadę np do Ostrawy i widzę co się dzieje na jedynej stacji na której można kupić winietę na autostradzie. Więc dla mnie nawet 20 minut oczekiwania to praktycznie tyle czasu ile jadę na tą stację więc kompletnie bez sensu...
Oczywiście jadąc kilka godzin przez Polskę gdzieś ten postój trzeba zrobić więc można kupować po drodze, ja za 2.2E czyli 9zł więcej niż na stacjach po drodze a robię sobie przerwę kiedy chcę....
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 25.06.2016 23:52

pablo2222 napisał(a):Kompletnie nie rozumiem kupowania winiet przyklejanych na szybę z wyprzedzeniem. Czy są jakieś problemy z kupieniem tego po drodze?
niektorzy piszą, że są. Albo nie ma na określony termin bo chcą orżnąć, albo nie chcą płatności kartą. Kupując na CZ zamiast miesięcznej - dwie krótsze już masz w plecy przesyłkę z tolltickets. Dla mnie 2,4 EUR to nie pieniadz. Mam naklejone pod domem i w drogę
Piotrek_DW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_DW » 27.06.2016 18:16

Piotrek_DW napisał(a):Zamówienie złożyłem 13.06.2016 z datą realizacji na 20.06.2016
Dzisiaj dostałem powiadomienie o wysyłce. Poinformuję Was kiedy dojdzie.
Robię to pierwszy raz, płatność kartą kredytową a wyjazd mam 10.07 :mrgreen: :papa:

Powracam z tematem :hut: Po równym tygodniu kalendarzowym, czyli 5-ciu dniach roboczych przesyłka dotarła do adresata czyt. mnie :D .
Pomimo wybrania przesyłki za :arrow: 2,40 list był poleconym priorytetem. Tak więc, od teraz załatwiam winiety przez toolticket. Polecam i nie ma się czego bać.

Czytałem tu posty a po co, na co wcześniej to kupujemy :?: . Gwoli wyjaśnienia i moich przebojów sprzed dwóch lat:
Czeska winieta kupiona bez problemu. W Austrii już był problem, bo jechałem w nocy ok. 1-2 o ile pamiętam. Stanąłem na pierwszym ciągu stacji, budek cokolwiek to było... Znalazłem winiety, ale po parunastu minutach pytania.

W tym roku zmieniam strategię i kupiłem winiety online. Nie chce stawać co kraj i szukać to czego potrzeba do dalszej jazdy. Niestety prawda jest taka, że jak się stanie po wlepki, to zawsze wśród pasażerów pojawia się zdania " ja idę siusiu". Zaraz robi się 10-15 minut postoju, który miał być na chwilę. Wolę zrobić postój dłuższy gdzie chce, a nie wymuszony kiedy muszę... :papa:
Załączniki:
winiety.jpg
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 29.06.2016 19:00

mój kolega otrzymał już winiety dwa dni temu, a ja nadal nie. wysłali obie paczki tego samego dnia do Olsztyna.
U mnie jedyna różnica to brak numeru przesyłki w mailu, nie mogę przez to śledzić jej trasy. Czy jest możliwość, że wysłali zwykłym listem, a nie poleconym ?
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 29.06.2016 19:05

kanapkasmalec napisał(a):... U mnie jedyna różnica to brak numeru przesyłki w mailu, nie mogę przez to śledzić jej trasy. Czy jest możliwość, że wysłali zwykłym listem, a nie poleconym ?

Dziwna sytuacja, zawsze w emilu :wink: jest podany nr. przesyłki i jest ona zawsze (przynajmniej do mnie takie docierały) polecona. Moim zdaniem nie pozostaje Ci nic innego jak kontaktować się z BOK Tolltickets.
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 29.06.2016 19:27

Crocodyl napisał(a):
kanapkasmalec napisał(a):... U mnie jedyna różnica to brak numeru przesyłki w mailu, nie mogę przez to śledzić jej trasy. Czy jest możliwość, że wysłali zwykłym listem, a nie poleconym ?

Dziwna sytuacja, zawsze w emilu :wink: jest podany nr. przesyłki i jest ona zawsze (przynajmniej do mnie takie docierały) polecona. Moim zdaniem nie pozostaje Ci nic innego jak kontaktować się z BOK Tolltickets.

dwie paczki były na mój e-mail i jedna paczka miała numer, a druga nie.
Napisałem do nich, zobaczymy co dalej :), niestety już jutro po meczu wyjeżdżam i czuję, że straciłem 200 złotych...
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 29.06.2016 20:08

Może jak zgłosisz reklamacje guldeny wrócą do Ciebie. Powodzenia :papa:
freon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 01.07.2016 11:50

Odebrałem dzisiaj przesyłkę

Wszystko zgodne z opisem

Okazuje się, że przesyłka z D do PL idzie 2 dni - a następnie leży 6 dni w "sortowni poczty" - co potwierdza print screen ze strony śledzenie przesyłek.

Tak to już mamy z naszym nie sprywatyzowanym już nie monopolista. Dobra zmiana nie ma co...

Pozdr

Oczywiście straciłem jeszcze 30 minut na poczcie - bo jak wynika ze screena - zapisali zwrot. Okazało się, że osoba wprowadzająca przesyłkę do systemu pomyliła nr mieszkania. Gdybym się nie wykłucił - pewnie odesłaliby do Niemiec.
Załączniki:
PP.jpg
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 01.07.2016 13:21

No widzisz, ja czasem sobie coś zamawiam z Chin... w WER Warszawa potrafi leżeć ponad tydzień!!!!!!!! Z tym że później jeszcze idzie na Śląsk przy dobrych układach przez Zabrze (2 dni) i dopiero miejsce docelowe, i z około 3 tygodni okazuje się że 2 tygodnie przesyłka jest w Polsce...
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 01.07.2016 14:02

Moje winietki szły błyskawicznie: 22.06 (środa) nadane w Niemczech, w poniedziałek 27.06 miałem w domu.

Status przesyłki:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2016-06-22 16:36 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-06-23 05:39 FRANKFURT/FLUGHAFEN
Nadejście przesyłki 2016-06-24 12:04 WER Warszawa
Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2016-06-27 09:18 UP Zawadzkie
Przekazanie przesyłki do doręczenia 2016-06-27 09:18 UP Zawadzkie
Doręczenie przesyłki 2016-06-27 13:47 UP Zawadzkie

Tak to leciało :D szybko leciało...
cr00ked
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cr00ked » 01.07.2016 20:57

Nie napiszę nic nowego, ale myślę, że użytkownicy mający wątpliwości chętnie przeczytają. Winiety zamówione w poniedziałek dotarły w następny poniedziałek. Ze względu na sporą wartość winiet płaciłem wyższe koszty przesyłki (2,95+2,40 EUR). Portal działa sprawnie, informuje mailowo o każdym zdarzeniu (rejestracja, zamówienie itp.). W mojej opinii naprawdę warto.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 05.07.2016 15:10

Zamówione i zapłacone MasterCard...zobaczymy kiedy dojdą 8)
maciejdm1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 05.07.2016 17:04

słoma79 napisał(a):Zamówione i zapłacone MasterCard...zobaczymy kiedy dojdą 8)

U mnie podobnie.Czekam... :D
Swibon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swibon » 05.07.2016 18:48

plakon napisał(a):Moje winietki szły błyskawicznie: 22.06 (środa) nadane w Niemczech, w poniedziałek 27.06 miałem w domu.

Status przesyłki:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2016-06-22 16:36 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-06-23 05:39 FRANKFURT/FLUGHAFEN
Nadejście przesyłki 2016-06-24 12:04 WER Warszawa
Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2016-06-27 09:18 UP Zawadzkie
Przekazanie przesyłki do doręczenia 2016-06-27 09:18 UP Zawadzkie
Doręczenie przesyłki 2016-06-27 13:47 UP Zawadzkie

Tak to leciało :D szybko leciało...

u mnie podobnie - nadane środa 29.06 a w domu miałem wczoraj tzn. poniedziałek 04.07.

Poczta Polska czasami daje radę :) ale nie zawsze, np.
karty ekuz zamówiłem w oddziale oddalonym ok. 70 km a szły 8 dni od daty na stemplu pocztowym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone