Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crocodyl
Cromaniak
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2016 19:39

Panowie ciiicho !!!! Bo w ramach dobrej zmiany będzie konieczność kupowania tylko w PZMTravel :wink:
Ostatnio edytowano 17.06.2016 09:11 przez Crocodyl, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2016 19:59

Crocodyl, pomyliłeś fora ?
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 17.06.2016 09:33

Ja co roku mam w środku pocztówkę i co roku wysyłka tańsza niż na stemplowanie na kopercie;)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 17.06.2016 09:34

Crocodyl napisał(a):Panowie ciiicho !!!! Bo w ramach dobrej zmiany będzie konieczność kupowania tylko w PZMTravel :wink:

A widzisz w ramach dobrej zmiany za oglądanie następnym mistrzostw nie trzeba będzie płacić polsatowi 79.9. więc wszystko na 2 strony....:)
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 19.06.2016 10:19

Witam,

W tym roku wracam do trasy przez Słowację i Węgry. Pytanie mam co do winiety Węgierskiej. Z zakupem Słowackiej nie było problemu i jest możliwość sprawdzenia czy jest aktywna, co do Węgierskiej zamówiłem przez Tolltickets i przyszedł tylko mail potwierdzający. Czy taki mail jest wiarygodny że winieta jest aktywna, czy można też sprawdzić gdzieś czy winieta jest aktywna jak przy Słowackiej winiecie?
Piotrek_DW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_DW » 20.06.2016 17:45

Zamówienie złożyłem 13.06.2016 z datą realizacji na 20.06.2016
Dzisiaj dostałem powiadomienie o wysyłce. Poinformuję Was kiedy dojdzie.
Robię to pierwszy raz, płatność kartą kredytową a wyjazd mam 10.07 :mrgreen: :papa:
LinR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) LinR » 21.06.2016 07:30

To może i ja dorzucę swoje doświadczenie z zakupem winiet przez portal. Wybieram się do Chorwacji (poprawiłam żeby się Nikt nie czepiał ) pierwszy raz i kupowałam winiety pierwszy raz, proste jak drut :-) Zamówiłam 14.06 dwie winiety 10-dniowe na Czechy (12 Euro) , dwie na Austrię (8,8 Euro) + przesyłka 2,4 Euro. Przelicznik 4,61. Wysłane 15.06, otrzymałam 20.06. Przedziurkowane w odpowiednich miejscach, wszystko ok :) Pozdrawiam
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 21.06.2016 07:58

Czy może mi ktoś powiedzieć ile dni czekal na przesyłkę od wybranej daty dostawy na portalu ?
Wybrałem 26 czerwiec a wyjeżdżam 30 czerwca wieczorem i się obawiam, że mogę nie otrzymać winiet na czas.
LinR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) LinR » 21.06.2016 08:05

Wybrałam datę 15.06 i tak zostało wysłane, otrzymałam 20.06.
freon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 21.06.2016 08:20

Dziś zamawiałem winietki - płatność kartą VISA z ING BSK (płatnicza). Data wysyłki jutro. Płatność w momencie podania danych karty i kodu CVV po zatwierdzeniu na stronie toltickets - od razu pojawiła się na rachunku bankowym jako "oczekująca do realizacji".

Teraz już tylko czekam na przesyłkę :)

10 dniowa CZE
10 dniowa AUS
2 x 7 dniowa SLO

Wyszło z kosztami wysyłki (taką kwotę na razie "zabukował" mi ING) - 236,62 PLN - co daje na dzień dzisiejszy przelicznik Banku - (koszt w EUR 53,20) - 4,45 PLN /EUR.

Praktycznie kurs kantorowy :) bo na groszach się nie skupiam:)

No i w porównaniu z PZMTravel - prawie 30 PLN w kieszeni
pozdr.
Piotrek_DW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_DW » 21.06.2016 09:23

kanapkasmalec napisał(a):Czy może mi ktoś powiedzieć ile dni czekal na przesyłkę od wybranej daty dostawy na portalu ?
Wybrałem 26 czerwiec a wyjeżdżam 30 czerwca wieczorem i się obawiam, że mogę nie otrzymać winiet na czas.

Obawiam się, że możesz mieć problem. Po pierwsze mogłeś wybrać wcześniej... Może być na styk, ale będzie stresowo.
Opcja oczekiwana data jest datą wysyłki a nie otrzymania :? !
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 21.06.2016 09:40

Ja jak co roku kupowałem winiety na Czeskim shell-u tuż za granicą. Za miesięczną Czeską oraz 2-wie Austriackie 10-dniowe zapłaciłem 960 koron. Jak komuś się chce to niech sobie przelicza :)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 21.06.2016 09:56

kanapkasmalec napisał(a):Czy może mi ktoś powiedzieć ile dni czekal na przesyłkę od wybranej daty dostawy na portalu ?

Dwukrotnie winiety przychodziły do mnie po 3-4 dniach, w tym roku dzisiaj mija 6 dzień roboczy. Wszystko jest jeszcze OK bo na dostawę w Europie jest od 3 do 7 dni roboczych (nie kalendarzowych). Informacja o czasie dostawy jest na Tolltickets więc termin który wybrałeś jest ... odważny :wink: Nie chcę Cię straszyć ale biorąc pod uwagę Pocztę Polską to kawy do dnia wyjazdu się nie napijesz - nie będzie potrzebna. Pozdrawiam
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 21.06.2016 10:40

shrek napisał(a):
Meegg napisał(a):Witam,
wiem ze za późno sie za to zabrałam, proszę powiedzcie mi czy zdążę jeszcze kupic przez internet winiety Słowacja i Węgry mnie interesują. bo wyjazd juz 15nastego :roll:

Tak jak kolega napisał, zdążysz.
Winiety Słowacka i Węgierska są elektroniczne i nie trzeba czekać na żadną przesyłkę. Płacisz przez Internet i gotowe, dostajesz powiadomienie mailem.

Chciałbym ponowić pytanie, bo nie dostałem od nikogo odpowiedzi.

W tym roku wracam do trasy przez Słowację i Węgry. Pytanie mam co do winiety Węgierskiej. Z zakupem Słowackiej nie było problemu i jest możliwość sprawdzenia czy jest aktywna, co do Węgierskiej zamówiłem przez Tolltickets i przyszedł tylko mail potwierdzający. Czy taki mail jest wiarygodny że winieta jest aktywna, czy można też sprawdzić gdzieś czy winieta jest aktywna jak przy Słowackiej winiecie?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 21.06.2016 11:56

Niestety ale na 99% nie dostaniesz winiet na czas. 26 czerwiec to niedziela, więc zostaną wysłane w poniedziałek 27 czerwca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone