Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 16.06.2016 07:44

Dlatego mowie po co te kombinacje :) Kazdy z nas ma karte debetowa Visa lub Mastercard i teraz 99% bankow te karty wydaje z opcja placenia w internecie :) Zatem podac dane karty i tyle w temacie a nie komplikacje z walutowymi kontami w paypal i tym bardziej jak ktos tam konta nie ma i chce specjalnie zakladac po to :)

Ja mam karte do konta EURo wydana za darmo i nie place za nia i do zaplaty bylo 67 EURO i tyle tez z karty zeszlo bez komplikacji :)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2016 08:03

Nauka kosztuje :D
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 16.06.2016 08:06

Crocodyl napisał(a):
slr napisał(a):Tylko macie swiadomosc ze majac PayPala PL owszem konto walutowe mozecie dodac tylko ze platnosc i tak bedzie przewalutowana z waszego konta walutowego na PLN w PayPal i od nich dopiero znowu na EURo dla tooltickets.... Polskie konto PayPal obsluguje jako walute TYLKO PLN. ....

Kolega ma racje - niestety. W moim przypadku różnica była spora 67E z Tolltickets a z konta zeszło 72,93E. Wszystko przez "kwota źródłowa: PLN waluta docelowa EUR". . Wqrw...ny zadzwoniłem do PayPall, przeprosili, zaznaczyli że ta karta kolejne transakcje przejdzie w Euro i obiecali przelać różnicę na konto. Jednak dostałem info, że przelali ale na konto w PayPall którego nie mam (płaciłem jako Gość). Będę jeszcze z nimi rozmawiał. Kwota niewielka ale chodzi o zasadę.

Mi zwykłą kartą debetową w EURO płatność nie przeszła, za to przez paypal już tak. Zapłaciłem 67 €(wcześniej poprosiłem aby karta była rozliczana w €). Jednak jeszcze nie było obciążenia na karcie.

Po jakim czasie obciążyli Ci kart??
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 16.06.2016 08:07

W dniu wysylki ktory wybrales.

Sprawdz na koncie swoim czy na tej karcie debetowej masz ustawione limity kwot do platnosci w internecie. ING swego czasu robilo tak ze odgornie bylo 0 i dopiero jak zmieniles w ustawieniach limit mogles placic w necie :)
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 16.06.2016 08:14

slr napisał(a):W dniu wysylki ktory wybrales.

Sprawdz na koncie swoim czy na tej karcie debetowej masz ustawione limity kwot do platnosci w internecie. ING swego czasu robilo tak ze odgornie bylo 0 i dopiero jak zmieniles w ustawieniach limit mogles placic w necie :)

Datę wysyłki ustaliłem na 16.06.
Limit transakcji jest OK.
Obserwuje rachunek czy coś się rusza. Na razie cisza.
Zamawiałem winietki dla kolegi który wyjeżdża 24.06. Trochę późno się obudził :? dlatego mamy małą spinkę na czas.
amator33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) amator33 » 16.06.2016 08:21

ja zamawiałam już jakis czas temu na 20.06. i też czekam, zaczynam sie stresować
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 16.06.2016 08:28

Panowie bez stresu :)

Dostaniecie w dzien wysylki potwierdzenie nadania przesylki i FV z tolltickets. Wtedy tez kasa z konta bedzie pobrana :)

Czas dostawy np do mnie do Katowic to bylo 5 dni roboczych. W poniedzialek nadane bylo w piatek mialem w skrzynce.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2016 08:39

slr napisał(a):Panowie bez stresu :)

Dostaniecie w dzien wysylki potwierdzenie nadania przesylki i FV z tolltickets. Wtedy tez kasa z konta bedzie pobrana :)

Dokładnie tak, ja zamawiałem (i płaciłem) 7.06 z datą wysyłki 14.06 i wszystko "spłynęło" z dniem wysyłki.
A w uzupełnieniu mojego wcześniejszego wpisu PayPall przelał mi już różnicę na moje osobiste (świeżo założone) konto gdzie ustaliłem walutę podstawową Euro. Pomyślałem, że może się przydać przy wpłacie zaliczki za kwaterę na następne wyjazdy. Będzie taniej niż przelew bankowy. Tak że nie ma tego złego. :D
beataw40
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beataw40 » 16.06.2016 15:43

Witam, tak dla informacji- ja zamówiłam winiety na stronie tollticets 06 czerwca, w poniedziałek. Usiłowałam zapłacić kartą debetową visa, ale w środę mi napisali maila, że płatność nie może być zrealizowana, więc zrobiłam przelew zagraniczny z konta (konto Pl w PKO BP), na ich konto podane w tym mailu i dodatkowo pobrało mi 8 zł. za przelew z konta. W czwartek ok. godz. 14 odpisali, że pieniądze wpłynęły i że wysyłają winiety. No i doszły wczoraj, tj. 15,06,2016. :D
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 16.06.2016 16:08

Dziś otrzymałem przesyłkę :)

Wszystkie winiety poprawnie oznaczone. W czwartek 9 czerwca otrzymałem informację, że przesyłka przygotowana. W piątek mailem dotarła faktura. Listonosz zapukał 14 czerwca we wtorek. Oto zawartość:

Obrazek

A tak wygląda koperta:

Obrazek

A zatem potwierdzam - wszystko w porządku :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 16.06.2016 16:48

A niendostales kartki pocztowej w srodku?;-)
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 16.06.2016 17:03

kryniu1 napisał(a):
slr napisał(a):W dniu wysylki ktory wybrales.

Datę wysyłki ustaliłem na 16.06.
Limit transakcji jest OK.
Obserwuje rachunek czy coś się rusza. Na razie cisza.
Zamawiałem winietki dla kolegi który wyjeżdża 24.06. Trochę późno się obudził :? dlatego mamy małą spinkę na czas.

Jużj jestem spokojny. Dostałem maila o nadaniu przesyłki :D
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 16.06.2016 17:50

Swoją drogą, biorą za przesyłkę mniej niż płacą ? :)
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 16.06.2016 19:10

paulr napisał(a):A niendostales kartki pocztowej w srodku?;-)

No nie było :)

Lechoo napisał(a):Swoją drogą, biorą za przesyłkę mniej niż płacą ? :)

Faktycznie dziwne... mnie policzyli 2,4 euro a na kopercie jest 3,4 euro :?:

Może nas lubią i dają rabat :wink:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 16.06.2016 19:26

tez tak mialem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone