Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
shrek
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 15.06.2016 11:12

Przed wyjazdem jest dobrze sprawdzić czy posiadamy odpowiednią kartę, aby dokonać płatności przez internet. W moim przypadku okazało się że muszę sobie wyrobić inną kartę, bo ta któro obecnie posiadam nie ma takiej opcji. Po wizycie w banku i załatwieniu formalności trzeba poczekać na nową około tygodnia.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 15.06.2016 11:37

Oczywisice masz racje tylko to nie ten dzial z takimi info :)
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 15.06.2016 12:05

Właśnie chodzi mi o kupowanie winiet online, bez odpowiedniej karty nie zapłacisz
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 15.06.2016 12:10

W tej chwili kazdy normalny bank wydaje karty debetowe z mozliwoscia placenia w internecie lub jak ktos ma karte kredytowa takze nie ma problemu. Winietek w necie i tak sie nie powinno kupowac na ostatnia chwile zatem to czzy dana karta mozna placic w necie czy nie i tak wyjdzie przy placeniu za zamowienie.

Jezeli macie karte debetowa do konta z wypuklymi napisami to wiadomo od razu ze mozna nia placic w internecie jak kredytowa. Jezeli napisy sa plaskie to w wiekszosci przypadkow takze idzie nia placic normalnie przez internet. Czasem w banku moze byc blokada platnosci internetowych ale wystarczy to aktywowac i takze jest wszystko jak nalezy juz :)
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 15.06.2016 13:32

shrek napisał(a):Właśnie chodzi mi o kupowanie winiet online, bez odpowiedniej karty nie zapłacisz

Posiadam kartę debetową w Alior Banku do konta walutowego w Euro.
Kupiłem winietki https://www.tolltickets.com używając tej karty.
Dodałem ją do konta paypal, u konsultanta zmieniłem walutę rozliczania karty na EURO i poszło bez żadnych opłat i prowizji.
Sama kartą debetowa się nie zapłaci. Można również dodać kartę debetową rozliczaną w złotych jednak mi dzisiaj policzyło € po 4,63 ! (prowizja paypal)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 15.06.2016 14:34

To po co te komplikacje z paypalem skoro piszesz że masz kartę debetowa w euro i z niej bez problemu poszło. Wiadomo że jak w paypal jest przewalutowanie a być musi jak masz paypal PL to będzie drożej :)

Ale kończmy już ten offtop :)
maniek.s
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek.s » 15.06.2016 15:38

Ja czekałem 7 dni na winiety w poniedziałek wysłali i w poniedziałek miałem w domu , a co do płatności to zapłaciłem kartą kredytową przez paypal 37 euro z karty zeszło 169,24 ,czyli euro 4,57 ale wygoda i spokój bezcenne :)
Ostatnio edytowano 15.06.2016 15:50 przez maniek.s, łącznie edytowano 2 razy
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 15.06.2016 15:42

Masz racje tylko ze jak masz kredytowa to po co Paypal? :) Mozna przecierz placic Visa, Mastercard albo Paypal :)

Ok nie wazne juz :) wazne ze masz winety... ja placilem karta euro do konta euro i tyle :) doszlo w 5 dni.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 15.06.2016 16:26

slr napisał(a):W tej chwili kazdy normalny bank wydaje karty debetowe z mozliwoscia placenia w internecie lub jak ktos ma karte kredytowa takze nie ma problemu. Winietek w necie i tak sie nie powinno kupowac na ostatnia chwile zatem to czzy dana karta mozna placic w necie czy nie i tak wyjdzie przy placeniu za zamowienie.

Jezeli macie karte debetowa do konta z wypuklymi napisami to wiadomo od razu ze mozna nia placic w internecie jak kredytowa. Jezeli napisy sa plaskie to w wiekszosci przypadkow takze idzie nia placic normalnie przez internet. Czasem w banku moze byc blokada platnosci internetowych ale wystarczy to aktywowac i takze jest wszystko jak nalezy juz :)

Właśnie ja miałem taką kartę którą nie można zapłacić przez internet, dostałem taką jakieś 2 miesiące temu. Żadną kredytową, czy debetową, zwykła do pobierania kasy z bankomatu i płacenia w sklepach. Teraz musiałem ją wymienić na taką wypukłą.
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 15.06.2016 17:28

Posłuchajcie, nie trzeba żadnych danych karty kredytowej ani konta na Paypalu.
Po prostu wybierzcie sofort banking i zapłacić można z własnego konta walutowego. Ja tak właśnie zrobiłem :papa:
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 15.06.2016 18:16

kanapkasmalec napisał(a):Posłuchajcie, nie trzeba żadnych danych karty kredytowej ani konta na Paypalu.
Po prostu wybierzcie sofort banking i zapłacić można z własnego konta walutowego. Ja tak właśnie zrobiłem :papa:

Konto walutowe czy zwykłe?
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 15.06.2016 18:20

kryniu1 napisał(a):
kanapkasmalec napisał(a):Posłuchajcie, nie trzeba żadnych danych karty kredytowej ani konta na Paypalu.

Konto walutowe czy zwykłe?

Mam na swoim koncie 2 rachunki: walutowe i polskie,
Płaciłem walutowym.
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 16.06.2016 07:10

Też dodałem konto walutowe jednak nie jest jeszcze aktywne. Czekam na przelewy autoryzacyjne od PayPal.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 16.06.2016 07:14

Tylko macie swiadomosc ze majac PayPala PL owszem konto walutowe mozecie dodac tylko ze platnosc i tak bedzie przewalutowana z waszego konta walutowego na PLN w PayPal i od nich dopiero znowu na EURo dla tooltickets.... Polskie konto PayPal obsluguje jako walute TYLKO PLN.

Nie prosciej wyrobic karte do konta walutowego i nia oplacic wsio i zabrac na wakacje a po wakacjach z niej zrezygnowac i tyle? Wiekszosc bankow albo wydanie karty ma za darmo albo pobieraja oplate niewielka i tyle ale mysle ze pod wzgledem platnosci jest to lepsze wyjscie niz paypal z kontem walutowym.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 16.06.2016 07:34

slr napisał(a):Tylko macie swiadomosc ze majac PayPala PL owszem konto walutowe mozecie dodac tylko ze platnosc i tak bedzie przewalutowana z waszego konta walutowego na PLN w PayPal i od nich dopiero znowu na EURo dla tooltickets.... Polskie konto PayPal obsluguje jako walute TYLKO PLN. ....

Kolega ma racje - niestety. W moim przypadku różnica była spora 67E z Tolltickets a z konta zeszło 72,93E. Wszystko przez "kwota źródłowa: PLN waluta docelowa EUR". . Wqrw...ny zadzwoniłem do PayPall, przeprosili, zaznaczyli że ta karta kolejne transakcje przejdzie w Euro i obiecali przelać różnicę na konto. Jednak dostałem info, że przelali ale na konto w PayPall którego nie mam (płaciłem jako Gość). Będę jeszcze z nimi rozmawiał. Kwota niewielka ale chodzi o zasadę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone