Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolcix
Croentuzjasta
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 07.06.2016 16:30

otrzymałam odpowiedź od tolltickets.com

nie ma możliwości zmian daty winiety

może komuś sie przyda ta informacja
nitomen
Globtroter
Re: Gdzie konkretnie kupić winietę

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitomen » 08.06.2016 14:39

A jak obecnie wygląda cena winiet za Austriie i Słowenie ? PZM ma winiety na swojej stronie , ale wiem ze lubia zdzierac...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.06.2016 14:52

nitomen napisał(a):A jak obecnie wygląda cena winiet za Austriie i Słowenie ? PZM ma winiety na swojej stronie , ale wiem ze lubia zdzierac...

czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html?hilit=ceny%20winiet#p1076967
Słowenia niezmiennie 30 euro miesiąc lub 15 euro 7 dni :oczko_usmiech: :mrgreen:
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 08.06.2016 15:08

Tolltickets.com tam masz ceny jak widzisz takie jak ustawowe... PZMotu unikaj :)
nitomen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitomen » 08.06.2016 23:34

a te winiety slowenskie , to zakreslam sam ? bo austiackie musze podac kiedy rozpoczynam...i zdaje sie ze dziurkuja ..
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 09.06.2016 06:04

Slowenska na 7 dni tez jest chyba dziurkowana powiem ci to na dniach bo czekam na listonosza z winetami z tolltickets :) Jak zamawialem tez wybieralem od kiedy sa wazne zatem musi to byc jakos tam zaznaczone :) Jezeli wybrales 30 dni to liczy sie data sprzedazy i dowod zakupu. Dlatego wole kupic 2x 7 dni cena ta sama a moge wybrac daty :)
marx2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marx2 » 09.06.2016 10:47

ja też, że problem z płatnością nie jest z ich winy. I żebym w mailu podał im wszystkie dane karty to oni mi zrobią zamówienie :D
No cóż, przepłaciłem w PZMocie, i mam winiety już w torbie.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 09.06.2016 10:53

marx2 napisał(a):ja też, że problem z płatnością nie jest z ich winy. I żebym w mailu podał im wszystkie dane karty to oni mi zrobią zamówienie :D
No cóż, przepłaciłem w PZMocie, i mam winiety już w torbie.

Jak to problem z platnoscia? Mozesz rozwinac?
nitomen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitomen » 09.06.2016 13:49

ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.06.2016 19:37

nitomen napisał(a):ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..

To zamów dwie tygodniowe. Cena ta sama a datę ważności wybierasz Ty :oczko_usmiech: :mrgreen:
gringostar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringostar » 09.06.2016 20:46

kryniu1 napisał(a):
slr napisał(a):
kryniu1 napisał(a):
slr napisał(a):Ja mam konto walutowe EURO w T-Mobile Bank bez oplat za wyplaty z bankomatow i bez oplat za przewalutowanie... za winiety wyszlo 67 euro i tyle pobralo z konta :) U nich takze konto PLN jest bez oplat za wyplacanie z bankomatow i brak prowizji zatem biore tez na wyjazd ta karte. Traktuje te konta jako typowe wakacyjne.

Też mam walutowe w Alior Banku. Czekam tylko na kartę i zamawiam.

Ladnie sobie licza za wyplaty z walutowego w tym Aliorze....

"5 zł za wypłaty z bankomatów za granicą z rachunków w USD, EUR i GBP"

To jest karta do rachunku w kantorze Alior Banku. Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna, każda kolejna 9 zł. Dla mnie to mało istotne bo głównie chodzi mi o płatności kartą i brak przeliczania kun na euro i euro na zł.
W PKO BP ma konto bez granic. Wszędzie w Polsce i za granicą mogę wypłacać z bankomatów bez prowizji. (100HRK=60 zł po dzisiejszym kursie). Ale to w sytuacjach awaryjnych. Generalnie biorę gotówkę w euro i kartę do konta walutowego na płatności.

W Alior masz MasterCard (zresztą VISA też) przelicza z obcej waluty na USD i PLN. Więc idąc tym tropem to oprócz Austrii i Słowenii bardziej opłaca się wziąć w Alior Kartę USD ;)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2016 06:15

nitomen napisał(a):ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..

Dokladnie jak przedmowca... zamawiasz 2x 7 dni cena ta sama a wybierasz sobie date wyjazdu i powrotu :)
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 10.06.2016 07:22

slr napisał(a):

Dokladnie jak przedmowca... zamawiasz 2x 7 dni cena ta sama a wybierasz sobie date wyjazdu i powrotu :)

Kurczę przymierzam się pierwszy raz do zakupu przez internet. Proszę powiedzcie mi co i jak. Tzn. wyjazd 2 września, kiedy najlepiej kupić winiety ?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.06.2016 07:27

Wybierz sobie date wysylki np na 2 tyg przed wyjazdem. Co do rodzaju winiet wiadomo zalezy na ile jedziesz. Wszystko tam na stronie masz podane. Platnosc kazda karta VISA lub MASTERCARD lub PayPal. Dla slowenskich winiet polecam 2x 7 dni kupic bo wybrac date bedziesz mogla. W miesiecznej u nich tego nie ma i liczy sie data sprzedazy wtedy co jest bez sensu. To tyle z informacji o tym :) Strona jest po polsku zatem wszystko sobie poczytasz normalnie :)
marx2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marx2 » 10.06.2016 07:57

Problem z płatnością polegał na tym iż moja karta V-Pay (rozliczana w Euro) ze Smartbanku nie była akceptowana przez portal. W banku powiedzieli że płatność w ogóle do nich nie doszła, a w portalu że mają wszystko ok, ale nawet nie widzą mojego zamówienia (co nie jest dziwne bo po nieudanej płatności je anulowałem).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone