otrzymałam odpowiedź od tolltickets.com
nie ma możliwości zmian daty winiety
może komuś sie przyda ta informacja
nitomen napisał(a):A jak obecnie wygląda cena winiet za Austriie i Słowenie ? PZM ma winiety na swojej stronie , ale wiem ze lubia zdzierac...
marx2 napisał(a):ja też, że problem z płatnością nie jest z ich winy. I żebym w mailu podał im wszystkie dane karty to oni mi zrobią zamówienie
No cóż, przepłaciłem w PZMocie, i mam winiety już w torbie.
nitomen napisał(a):ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..
kryniu1 napisał(a):slr napisał(a):kryniu1 napisał(a):slr napisał(a):Ja mam konto walutowe EURO w T-Mobile Bank bez oplat za wyplaty z bankomatow i bez oplat za przewalutowanie... za winiety wyszlo 67 euro i tyle pobralo z konta U nich takze konto PLN jest bez oplat za wyplacanie z bankomatow i brak prowizji zatem biore tez na wyjazd ta karte. Traktuje te konta jako typowe wakacyjne.
Też mam walutowe w Alior Banku. Czekam tylko na kartę i zamawiam.
Ladnie sobie licza za wyplaty z walutowego w tym Aliorze....
"5 zł za wypłaty z bankomatów za granicą z rachunków w USD, EUR i GBP"
To jest karta do rachunku w kantorze Alior Banku. Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna, każda kolejna 9 zł. Dla mnie to mało istotne bo głównie chodzi mi o płatności kartą i brak przeliczania kun na euro i euro na zł.
W PKO BP ma konto bez granic. Wszędzie w Polsce i za granicą mogę wypłacać z bankomatów bez prowizji. (100HRK=60 zł po dzisiejszym kursie). Ale to w sytuacjach awaryjnych. Generalnie biorę gotówkę w euro i kartę do konta walutowego na płatności.
nitomen napisał(a):ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..
slr napisał(a):nitomen napisał(a):ta slowenska wlasnie mniew ciekawi , bo jak podam wysylke teraz , to wpisza mi aktualna date wysylki, a ja jade dopiero za miesiac. Ale liczac ze przesylka idzie tydzien czasu , za pozno tez nie moge zamowic..
Dokladnie jak przedmowca... zamawiasz 2x 7 dni cena ta sama a wybierasz sobie date wyjazdu i powrotu
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi