Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kryniu1
Globtroter
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 07.06.2016 08:04

andywiki napisał(a):Winiety zamówione 29.05 i dziś właśnie przyszły za miesięczną Czeską i na Austrię dwie 10-dniowe wyszło 163zł i niecałe 5zł przewalutowanie.

Jaką kartą w jakim banku?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 08:07

Ja mam konto walutowe EURO w T-Mobile Bank bez oplat za wyplaty z bankomatow i bez oplat za przewalutowanie... za winiety wyszlo 67 euro i tyle pobralo z konta :) U nich takze konto PLN jest bez oplat za wyplacanie z bankomatow i brak prowizji zatem biore tez na wyjazd ta karte. Traktuje te konta jako typowe wakacyjne.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 08:14

andywiki napisał(a):Winiety zamówione 29.05 i dziś właśnie przyszły za miesięczną Czeską i na Austrię dwie 10-dniowe wyszło 163zł i niecałe 5zł przewalutowanie.

Czyli po kursie 4,40 zl ci przeliczylo czyli w sumie nie zle. Tylko ta oplata za przewalutowanie 5 zl troche kiepsko ze w ogole jest :) ale i tak taniej niz w budkach i masz to juz w domu :)

Ja euro kupowalem w walutomacie po 4,36 zl :/ rok temu 3,99zl :)
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 07.06.2016 08:29

Cześć Seba dokładnie jak piszesz ,chyba jedziemy w tym samym dniu 25.06 ? patrząc na pogodę trochę się obawiam i mam nadzieję że się zmieni.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 08:31

Tak jade 25.06 :) na wyspe Krk... i na pogode nie patrze bo i tak bedzie wypas jak zawsze :) Z Katowic z pod domu do celu mam 902 km :)
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 07.06.2016 08:49

slr napisał(a):Ja mam konto walutowe EURO w T-Mobile Bank bez oplat za wyplaty z bankomatow i bez oplat za przewalutowanie... za winiety wyszlo 67 euro i tyle pobralo z konta :) U nich takze konto PLN jest bez oplat za wyplacanie z bankomatow i brak prowizji zatem biore tez na wyjazd ta karte. Traktuje te konta jako typowe wakacyjne.

Też mam walutowe w Alior Banku. Czekam tylko na kartę i zamawiam.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 08:54

kryniu1 napisał(a):
slr napisał(a):Ja mam konto walutowe EURO w T-Mobile Bank bez oplat za wyplaty z bankomatow i bez oplat za przewalutowanie... za winiety wyszlo 67 euro i tyle pobralo z konta :) U nich takze konto PLN jest bez oplat za wyplacanie z bankomatow i brak prowizji zatem biore tez na wyjazd ta karte. Traktuje te konta jako typowe wakacyjne.

Ladnie sobie licza za wyplaty z walutowego w tym Aliorze....

"5 zł za wypłaty z bankomatów za granicą z rachunków w USD, EUR i GBP"
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 07.06.2016 09:19

witam,

może ktoś się orientuje czy można zmienić daty kupionych już winiet na Węgry i Słowację?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 09:20

Pisz na ich support szybko odpisuja.
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 07.06.2016 10:00

slr napisał(a):
kryniu1 napisał(a):

To jest karta do rachunku w kantorze Alior Banku. Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna, każda kolejna 9 zł. Dla mnie to mało istotne bo głównie chodzi mi o płatności kartą i brak przeliczania kun na euro i euro na zł.
W PKO BP ma konto bez granic. Wszędzie w Polsce i za granicą mogę wypłacać z bankomatów bez prowizji. (100HRK=60 zł po dzisiejszym kursie). Ale to w sytuacjach awaryjnych. Generalnie biorę gotówkę w euro i kartę do konta walutowego na płatności.
kryniu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu1 » 07.06.2016 10:02

kryniu1 napisał(a):
slr napisał(a):
kryniu1 napisał(a):

To jest karta do rachunku w kantorze Alior Banku. Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna, każda kolejna 9 zł. Dla mnie to mało istotne bo głównie chodzi mi o płatności kartą i brak przeliczania kun na euro i euro na zł.
W PKO BP ma konto bez granic. Wszędzie w Polsce i za granicą mogę wypłacać z bankomatów bez prowizji. (100HRK=60 zł po dzisiejszym kursie). Ale to w sytuacjach awaryjnych. Generalnie biorę gotówkę w euro i kartę do konta walutowego na płatności.

1 wypłata za granicą, w kraju wszystkie bezpłatnie.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 07.06.2016 11:19

a czytałeś o zmianach od sierpnia ? :)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 11:28

Tak ale jade czerwiec/lipiec :) Zmiany i tak dotycza glownie konta PLN a mi glownie chodzi o konto EURO :) Po wyjezdzie konto PLN poprostu zamkne i juz :)
marx2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marx2 » 07.06.2016 11:59

Czy komuś udało się zapłacić w tolltickets kartą V-PAY (Visa Smartbank)?
Czy support rozmawia po polsku?
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 07.06.2016 12:06

Powinno sie bez problemu bo jest platnosc VISA.... support odpowiada po angielsku. Pytanie zadalem normalnie po polsku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone