kryniu1 napisał(a):przemek2809 napisał(a):Witam !
Jestem nowy na tym forum, i nie do końca potrafię się tutaj odnaleźć. Za chwilę posypie się lawina hejtów, odpowiedzi typu " użyj funkcji szukaj" itd , ale bardzo bym prosił aby ktoś kto ma trochę czasu i chęci obliczył koszt dojazdu z Jastrzębia-Zdroju do Hvar (pomijając koszty paliwa). Próbowałem sam to obliczyć ale niestety nie dałem rady.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
Winietki możesz kupić np. na https://www.tolltickets.com/default.asp ... l-PL&mnu=c
Ceny bez narzutów trzeba doliczyć 2,2 € kosztów wysyłki
Kwota wynikająca z faktury jest odpisywana z Państwa konta bezpośrednio po wystawieniu faktury. Jeżeli konto nie jest odpowiednio pokryte, naliczamy Państwu opłatę w wysokości 15 EUR za każde zwrotne obciążenie rachunku. Dlatego prosimy o zwrócenie uwagi na wystarczające pokrycie swojego konta w każdym czasie, jeżeli są generowane opłaty drogowe przy pomocy urządzenia pokładowego.
Ural napisał(a):Po co kupować winietki u pośredników jak można na przejściach granicznych czy stacjach benzynowych zaraz za granica kupić bez narzutu. Jest też okazja zrobić sobie przerwę w podróży.
Lednice napisał(a):Ta rada jest pomocna INACZEJ, jak ktoś zamawia miesięczną słoweńską
Wtedy najlepiej zamówić 2 tygodniowe, na każdej podać przy zamówieniu spodziewane daty przybycia do Słowenii jako początek obowiązywania winiety
Jak ktoś planuje pobyt w Słowenii dłuższy niż 2 tygodnie, wtedy powinien podać taką datę wysyłki, żeby winietka doszła przed wyjazdem i była ważna do ostatniego dnia pobytu w Słowenii
Ural napisał(a):Po co kupować winietki u pośredników jak można na przejściach granicznych czy stacjach benzynowych zaraz za granica kupić bez narzutu. Jest też okazja zrobić sobie przerwę w podróży.
Twoje zamówienie xxx zostało dziś przekazane naszemu partnerowi logistycznemu.
Przesyłka została wysłana poprzez Deutsche Post (Jako przesyłka polecona. xxx)
...
Proszę zwrócić uwagę na czas dostawy do 7 dni roboczych: 1-3 Niemcy, 4-7 Europie.
Termin dostawy uzalezniony jest od miejsca przeznaczenia, tym samym może potrwać kilka dni dłużej (Niemcy, inne pañstwo, dostawa na wyspy). Jesli przesyłka nie dotrze do 7 dni roboczych, prosimy o kontakt poprzez: www.tolltickets.com/contact
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi