Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2015 19:17

slapol
ja też dawno temu kupowałem winiety po drodze, do czasu jak w Czechach chciałem kupić 10-cio dniową winietę i nie było takiej 8O (jechać dalej już nie mogłem bo był już wjazd na autostradę), pani mi mówi że są miesięczne, ok. tylko że ja mam odliczone korony, chcę płacić kartą nie można, bankomatu nie ma :evil: Mam w kieszeni Marki (kiedyś waluta Niemiec, dla tych co nie pamiętają :wink: ) Pani liczy i buty mi spadły taki kurs sobie zażyczyła, cóż zapłaciłem i to były najdroższe Czeskie winiety do tej pory. Od tego czasu zawsze wyruszam do Cro z winietami naklejonymi już na szybę :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2015 19:54

maniust napisał(a):Huraaaaaaaaa ! Doszły winiety na 17 godzin przed wyjazdem. :mrgreen:

He, he...Maniust gratulejszyn...zatem na granicach masz luz...ale nie dawaj z tej szczęśliwości mocno w pedał...coby Cię na radar nie wyhaczyli... :wink: :lol:
Radosnego urlopu życzę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2015 20:06

szaki17 napisał(a):
slapol
ja też dawno temu kupowałem winiety po drodze, do czasu jak w Czechach chciałem kupić 10-cio dniową winietę i nie było takiej 8O (jechać dalej już nie mogłem bo był już wjazd na autostradę), pani mi mówi że są miesięczne, ok. tylko że ja mam odliczone korony, chcę płacić kartą nie można, bankomatu nie ma :evil: Mam w kieszeni Marki (kiedyś waluta Niemiec, dla tych co nie pamiętają :wink: ) Pani liczy i buty mi spadły taki kurs sobie zażyczyła, cóż zapłaciłem i to były najdroższe Czeskie winiety do tej pory. Od tego czasu zawsze wyruszam do Cro z winietami naklejonymi już na szybę :papa:

Szaki...ja szanuję sposób myślenia i doświadczenia innych. U mnie przez naście lat nic zdrożnego nie wystąpiło, stąd moje opinie o luzie w temacie winietek.
Też śmigałem do Crolandii w czasach dojczmarek. Wszelkie różnice kursowe brałem w koszty wakacji...i to nie może mi zepsuć urlopu, na który zap.....m cały rok. Taka jest moja wersja :D
kierowca bombowca
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kierowca bombowca » 12.09.2015 11:32

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2015 12:15

slapol -
Wszelkie różnice kursowe brałem w koszty wakacji...i to nie może mi zepsuć urlopu,

Mi również, i tego się trzymajmy :mrgreen:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 14.09.2015 09:29

kierowca bombowca napisał(a):http://www.skionline.pl/stacje/oplaty-za-drogi-winiety-w-austrii-w-2016-roku,samochodem-na-narty,165.html

takie podwyżki to nie podwyżki:) 40 groszy na winietce 10 dniowej można spokojnie przełknąć:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2015 16:52

kierowca bombowca napisał(a):http://www.skionline.pl/stacje/oplaty-za-drogi-winiety-w-austrii-w-2016-roku,samochodem-na-narty,165.html

Jak ja to przeżyję 8-O :twisted: :roll: :mg:
simones
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) simones » 11.03.2016 12:23

Hej,
Czy winiety można kupić cztery m-c przed wyjazdem na tolltickets?
Czytałem, że trzeba wysłać skan dowodu rejestracyjnego, czy to prawda?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.03.2016 12:28

simones napisał(a):Hej,
Czy winiety można kupić cztery m-c przed wyjazdem na tolltickets?
Czytałem, że trzeba wysłać skan dowodu rejestracyjnego, czy to prawda?

Można kupić, ale jak Ci się coś "wykrzaczy", to trochę w plecy ;-)
Nieprawda, w zeszłym roku kupowałam i podawałam tylko ile i jakich winiet chcę i od kiedy mają obowiązywać, ale nie podawałam ani nr samochodu, ani tym bardziej skanu dowodów ( kupowałam dla dwóch aut).
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 11.03.2016 12:38

Żadnych skanów się nie wysyła.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 03.04.2016 07:34

Czołem cromaniacy :)
Mam taki oto problem z zakupem winiet na tolltickets: przy finalizowaniu transakcji mam możliwość wyboru ważności winiet czeskiej oraz austriackich natomiast przy winiecie słoweńskiej pojawia się niezrozumiały dla mnie komunikat... Jest to winieta miesięczna a zatem - analogicznie jak przy czeskiej - powinna być możliwość wskazania daty.
Coś mi podpowiada, że tę słoweńską kupuję po prostu za wcześnie, ale i tak nie bardzo mogę sobie wyobrazić w jaki sposób się ją znakuje w zakresie daty obowiązywania a za nic nie możemy z żoną przypomnieć sobie na jakiej zasadzie w ubiegłych latach ją stosowaliśmy - ot, wiek ;)

Poniżej screen komunikatu:

Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.04.2016 07:53

Wienietę słoweńską bez łaski kupisz już w głębi Austrii. Ja często kupowałem już w Wilfersdorfie razem z austriacką.
Nigdy nie kupuję winiet do przodu.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 03.04.2016 08:09

stachan napisał(a):Czołem cromaniacy :)
Mam taki oto problem z zakupem winiet na tolltickets: przy finalizowaniu transakcji mam możliwość wyboru ważności winiet czeskiej oraz austriackich natomiast przy winiecie słoweńskiej pojawia się niezrozumiały dla mnie komunikat... Jest to winieta miesięczna a zatem - analogicznie jak przy czeskiej - powinna być możliwość wskazania daty.
Coś mi podpowiada, że tę słoweńską kupuję po prostu za wcześnie, ale i tak nie bardzo mogę sobie wyobrazić w jaki sposób się ją znakuje w zakresie daty obowiązywania a za nic nie możemy z żoną przypomnieć sobie na jakiej zasadzie w ubiegłych latach ją stosowaliśmy - ot, wiek ;)

Niestety nie kupisz słoweńskiej 30 dniowej winiety przez internet i nie jest to wina Tollticetts lecz obowiązujących od zeszłego roku słoweńskich uregulowań wg. których (o ile dobrze pamiętam) 30 dniowa winieta jest ważna od dnia zakupu. Ale bez problemu kupisz 2 x 7 dniowe. Ja tak robiłem w zeszłym roku i w tym także tak zrobię. Pozdrawiam
jurow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurow » 03.04.2016 08:57

może ktoś wie czy długo się czeka na winietkę na przejściu z Bratysławy na Węgry a potem na stacji w Rajka...ktoś pisał że były tłumy..
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 03.04.2016 09:46

stachan nie da się 30 dniowej. Musisz kupić dwie 7 dniowe i w nich podać daty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone