Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.09.2015 19:20

Ja też jestem rozczarowany , ale powolnością działalności tolltickets.com. :evil:
Winiety zamówione 20.08 , email że wysłane dostałem dopiero 1.09 , dziś już wkur........deczko .....zacząłem grzebać gdzie są i wczoraj wyszły z skądś z Frankfurtu , jak do czwartku nie dojdą to i mogę se je potem w dupę wsadzić........ :evil:

Wyjazd w piątek...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2015 20:28

To jak nie dojdą na czas to reklamuj, i pisz o zwrot kasy .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2015 20:33

maniust napisał(a):Ja też jestem rozczarowany , ale powolnością działalności tolltickets.com. :evil:
Winiety zamówione 20.08 , email że wysłane dostałem dopiero 1.09 , dziś już wkur........deczko .....zacząłem grzebać gdzie są i wczoraj wyszły z skądś z Frankfurtu , jak do czwartku nie dojdą to i mogę se je potem w dupę wsadzić........ :evil:

Wyjazd w piątek...

Od 15 lat śmigam do Crolandii, zawsze odwiedzam x - stację paliw, kupuję winietę, naklejam, piję kawę i za 20 min śmigam dalej ... w d....e mam czy ona mi przyjdzie pocztą przed czy po moim wyjeździe :wink: :lol: ...wy chłopaki chyba gracie w jakąś grę pt. "dojdzie-lub-nie" :wink: ...kompletnie tego nie rozumiem :lol:...tzn tego udogodnienia przez zamawianie na portalu toalets.com :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2015 20:37

Maniust...mimo mojej opinii, oczywiście życzę Ci by doszła na czas...
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 08.09.2015 21:23

Slapol też kilka, jak nie kilkanaście razy byłem w Chorwacji i też zawsze kupowałem winety na stacjach. Trochę mnie wkurzało, że czasami w Czechach nie było miesięcznej tylko tygodniowa albo, że pani na stacji benzynowej w Czechach policzyła sobie pięknie zaokrąglony kurs euro gdy kupowałem winietkę na Austrię albo, że po ciemku przegapię zjazd na ostatnią stację w Słowenii i nie kupię winetki na Austrię itp. itd. Poza tym każdy przystanek, to wypakowanie małych dzieci z fotelików, opanowanie ich temperamentów na zazwyczaj ruchliwej stacji benzynowej, siku, kupa, picie, jedzenie, granie w piłkę, statki, eurobiznes i co tam jeszcze + zapakowanie bandy do auta, czyli +/- godzinkę. Niby pierdoły. Pierwszy raz kupiłem winetkę w inny sposób niż dotychczasowy i jestem bardzo zadowolony - kurs dobry, winetki przyszły po tygodniu, przepłaciłem symboliczne 2,2E. Mam wszystko w nosie. Zatrzymuję się wtedy gdy chcę odpocząć, zatankować albo kiedy dzieci chcą rozprostować kości. Każdy ma prawo kupić tak jak chce...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2015 21:42

luk006 napisał(a):Slapol też kilka, jak nie kilkanaście razy byłem w Chorwacji i też zawsze kupowałem winety na stacjach. Trochę mnie wkurzało, że czasami w Czechach nie było miesięcznej tylko tygodniowa albo, że pani na stacji benzynowej w Czechach policzyła sobie pięknie zaokrąglony kurs euro gdy kupowałem winietkę na Austrię albo, że po ciemku przegapię zjazd na ostatnią stację w Słowenii i nie kupię winetki na Austrię itp. itd. Poza tym każdy przystanek, to wypakowanie małych dzieci z fotelików, opanowanie ich temperamentów na zazwyczaj ruchliwej stacji benzynowej, siku, kupa, picie, jedzenie, granie w piłkę, statki, eurobiznes i co tam jeszcze + zapakowanie bandy do auta, czyli +/- godzinkę. Niby pierdoły. Pierwszy raz kupiłem winetkę w inny sposób niż dotychczasowy i jestem bardzo zadowolony - kurs dobry, winetki przyszły po tygodniu, przepłaciłem symboliczne 2,2E. Mam wszystko w nosie. Zatrzymuję się wtedy gdy chcę odpocząć, zatankować albo kiedy dzieci chcą rozprostować kości. Każdy ma prawo kupić tak jak chce...

Zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo kupić tak jak chce...i mogłoby być tyle w temacie :lol:
Jeśli zaś chodzi o przerwy w podróży...to jadąc z Wrocka (lub Wałbrzycha) mamy prawie tyle samo do granicy z CZ, potem tyle samo do granicy z A itd. i granicy z SLO...jeśli dzieci źle to znoszą rozumiem...ja nie mam małych dzieci...nie chodzi tu też o 2,2 EUR jak mniemam.
Dla mnie mała przerwa na kolejnych granicach na zakup winietki i wypicie rzeczonej kawy to oddech w podróży. Jeśli ktoś chce trzaskać kilometry na maxa na południe - jego sprawa i jego czasowy cel.
Nie ma wg mnie żadnej napinki.
Rozumiem osoby podróżujące pierwszy raz, że chcą mieć wszystko dopięte w temacie m.in. opłat za autostrady...ale jadąc n-ty raz...wolę luz niż napinkę związaną w (nie)przesłaniem winiety na czas...

P.S.
Jak w Kralikach nie mają miesięcznej (co mi się zdarzyło)...to NIGDY nie zabrakło jej na Shellu w Zabreh... :wink: :lol: )
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.09.2015 21:49

slapol napisał(a):Rozumiem osoby podróżujące pierwszy raz, że chcą mieć wszystko dopięte w temacie m.in. opłat za autostrady...ale jadąc n-ty raz...wolę luz niż napinkę związaną w (nie)przesłaniem winiety na czas...

Dlatego też pluję se w brodę że zmarnowałem 2 Euro .......i nie potrzebne mi te nerwy teraz są .......czy te winiety dojdą ....... 8O

Ki diabeł mnie podkusił by tu zamawiać i w ogóle włazić w ten temat? :evil: :evil:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.09.2015 21:56

maniust napisał(a):Ki diabeł mnie podkusił by tu zamawiać i w ogóle włazić w ten temat? :evil: :evil:

No widzisz, Maniek, bo gra w
slapol napisał(a):grę pt. "dojdzie-lub-nie" :wink:

nie jest dla weteranów. :oczko_usmiech:

Good luck :wink:
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 08.09.2015 22:27

maniust napisał(a):
slapol napisał(a):Rozumiem osoby podróżujące pierwszy raz, że chcą mieć wszystko dopięte w temacie m.in. opłat za autostrady...ale jadąc n-ty raz...wolę luz niż napinkę związaną w (nie)przesłaniem winiety na czas...

Dlatego też pluję se w brodę że zmarnowałem 2 Euro .......i nie potrzebne mi te nerwy teraz są .......czy te winiety dojdą ....... 8O

Ki diabeł mnie podkusił by tu zamawiać i w ogóle włazić w ten temat? :evil: :evil:

No to jakoś pechowo trafiłeś :( Ja zamawiałem z tolltickets i po tygodniu miałem winiety w domu :)
Mam nadzieje że dojdą na czas

pozdrawiam z 3miasta
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.09.2015 08:17

Ja to całe życie mam pecha........ :oczko_usmiech: .......wsio pod górkę........ :oczko_usmiech:

Obrazek

...a zamawiane jak pisałem 20.08.

Musiałby się chyba zdarzyć cud by na jutro winiety doszły.
walp ma rację , już wolę rosyjską ruletkę. :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.09.2015 10:51

Huraaaaaaaaa ! Doszły winiety na 17 godzin przed wyjazdem. :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.09.2015 10:53

maniust napisał(a):Huraaaaaaaaa ! Doszły winiety na 17 godzin przed wyjazdem. :mrgreen:

Chyba byłeś w czepku urodzony :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.09.2015 10:57

maniust napisał(a):Ja to całe życie mam pecha........ :oczko_usmiech: .......wsio pod górkę........ :oczko_usmiech:

No widzisz, nie całe życie :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
maniust napisał(a):Huraaaaaaaaa ! Doszły winiety na 17 godzin przed wyjazdem. :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.09.2015 18:27

No chyba tak .........Dziękuję wam bardzo :)
artwro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwro » 10.09.2015 18:41

I Niemiaszkom czasami coś się zwiesi w systemie... Ja w tym roku też pierwszy raz zamawiałem u nich. Kupiłem w niedzielę i w następny poniedziałek miałem w domu... tydzień. Nie ma dramatu. Wygoda jak cholera, a co do stawania po drodze, to każdy robi jak chce, ja osobiście wolę już mieć winiety w dniu wyjazdu. Szerokiej drogi "maniust" :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.com - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone