Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.
napisał(a) luk006 » 08.09.2015 21:23
Slapol też kilka, jak nie kilkanaście razy byłem w Chorwacji i też zawsze kupowałem winety na stacjach. Trochę mnie wkurzało, że czasami w Czechach nie było miesięcznej tylko tygodniowa albo, że pani na stacji benzynowej w Czechach policzyła sobie pięknie zaokrąglony kurs euro gdy kupowałem winietkę na Austrię albo, że po ciemku przegapię zjazd na ostatnią stację w Słowenii i nie kupię winetki na Austrię itp. itd. Poza tym każdy przystanek, to wypakowanie małych dzieci z fotelików, opanowanie ich temperamentów na zazwyczaj ruchliwej stacji benzynowej, siku, kupa, picie, jedzenie, granie w piłkę, statki, eurobiznes i co tam jeszcze + zapakowanie bandy do auta, czyli +/- godzinkę. Niby pierdoły. Pierwszy raz kupiłem winetkę w inny sposób niż dotychczasowy i jestem bardzo zadowolony - kurs dobry, winetki przyszły po tygodniu, przepłaciłem symboliczne 2,2E. Mam wszystko w nosie. Zatrzymuję się wtedy gdy chcę odpocząć, zatankować albo kiedy dzieci chcą rozprostować kości. Każdy ma prawo kupić tak jak chce...